Weekendcursus Massage & Tantra verdieping

Kashmirische Massage

Startdata: 

26 juli 2024

Tantra is een meer dan 5000 jaar oude levenshouding die ontstaan is in delen van het hindoeïsme en boeddhisme. Het is een spiritueel pad van bewustwording. Bij dit pad wordt alles wat je voelt, ervaart en meemaakt als waardevol gezien. ‘Ja’ zeggen  tegen alles wat in je is en dat wat je in de ontmoeting met de ander tegenkomt. Soms is dit heel fijn en bevrijdend, maar soms kom je ook lastige stukken of zelfs blokkades tegen. Juist door het omarmen van alles wat zich aandient ontstaat er een ruimte waarbinnen ineens weer nieuw licht kan schijnen op jezelf en je relatie met anderen. Als je laat zijn wat er is ontstaat er meer ontspanning, plezier en rust, zonder dat je hard aan jezelf hoeft te werken. 

Inhoud

In dit weekend ga je leren hoe je op een aandachtsvolle pure manier een kashmirische massage kunt geven en ontvangen.

Eerst gaan we verschillende oefeningen en meditaties doen om te landen in je eigen lichaam. Van daaruit gaan we contact maken met elkaar en word je stap voor stap meegenomen in de kashmirische massage.

De kashmirische massage is een meditatieve, liefdevolle massage met warme olie en op mooie muziek. Als ontvanger en als gever maak je een innerlijke reis mee. Door je over te geven aan de stroom van de massage valt de tijd even weg en kan je in contact komen met diepere lagen in jezelf. Je gaat voelen waar het wel en niet stroomt in je lijf. De massage heeft de intentie van ‘aandachtig aanwezig zijn’ bij alles wat in je aangeraakt wordt.

De bewegingen bestaan uit lange strijkingen afwisselend stevig en zacht. Het is een intuitieve massage.

Ervaring met massage is niet nodig. Wel is het fijn als je met een open houding en nieuwsgierigheid jezelf en de ander wilt ontmoeten. We werken op matrassen op de grond.

Voor wie?

Iedere vrouw die benieuwd is naar deze massage is welkom.

Het is wel van belang dat je open staat voor het aangaan van de processen die los kunnen komen bij zowel het geven als het ontvangen van de massage.

Docent

Heleen Baas is de docent voor deze cursus. Zij is al ruim 13 jaar als docent aan Holos verbonden en geeft al jaren de opleiding Massage & Tantra voor vrouwen. Zij heeft sinds 23 jaar een eigen praktijk voor massagetherapie en lichaamswerk. Heleen put veel inspiratie uit het tantrisme en diverse massage- en lichaamswerkopleidingen (waaronder Holos Massagetherapie). De essentie van haar werk kenmerkt zich door het open onderzoek, waarin iemand zichzelf kan ontmoeten. Naast Heleen is er ook een assistente aanwezig zodat er voldoende begeleiding is tijdens de dagen. 

Een mooi interview met docent Heleen Baas over tantra en grenzen verkennen van de VNIG (Vakblad Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg) lees je hier

Data & tijden

Vrijdagavond 26 juli 19.30-22.15
Zaterdag 27 juli 10.00-17.00
Zondag 28 juli 10.00-17.00

Praktische informatie

Locatie
Het Holos Huis, holistisch centrum voor zelfonderzoek en bewustzijn aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. 

Kosten en betaling
De kosten bedragen € 495,- per persoon.

Het bedrag dient voor aanvang van de training te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Het cursusgeld dient voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 000 5707862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht. Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Verdere praktische informatie en de factuur ontvang je uiterlijk 3 weken voor aanvang.

Aanbevolen literatuur
Tantra een weg naar intimiteit en extase van Margot Anand
Tantrische liefde, van Margot Anand
Tantra het verlangen naar verbinding, van Jan den Boer
Tantra, spiritualiteit en seks, van Osho

Veiligheid
De docent zorgt, samen met de groep, voor een veilige, respectvolle sfeer, waarin je jezelf kunt laten zien. Tijdens deze cursus zal je af en toe wellicht wat uit je comfortzone gaan. Je mag te allen tijde je eigen grenzen (leren) aangeven. Het is ook belangrijk dat je voor jezelf kunt  zorgen en dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoel. De massages worden stap voor stap voor gedaan, zodat je daarna zelf met je partner kunt oefenen. Tijdens het oefenen zal Heleen of de assistent aanwijzingen geven en je helpen om een afgestemde massage te geven.

Samenstelling
De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. 

Inschrijven
Wil je graag eerst persoonlijk contact of heb je nog vragen, bel of mail Heleen gerust. 
06 18511149
[email protected]  

Ik schrijf mij in voor de Weekendcursus Massage & Tantra verdieping

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn