Masterclass Aanraken in adem

Masterclass

Startdata: 

19 juni 2024  |  17 juli 2024  |  12 augustus 2024  |  31 oktober 2024

Inhoud

In deze 2-daagse Masterclass leer je werken met de adem als instrument in begeleidingswerk. Tijdens deze 2 dagen leer je in theorie en in praktijk over het interpreteren van en het werken met de ademhaling.

Net als aanraking, kunnen we ademhaling alleen hier en nu ervaren. Elk moment weer, we kunnen tenslotte niet gisteren of morgen ademhalen. Hoe de adem komt en gaat geeft dus directe informatie. De adem spiegelt altijd wat er nu in ons leeft.

Aanraken in adem, is als aanraken van binnenuit. Wat leeft er in onze binnenwereld? Wat gebeurt er als we hier in blijven ademen? Ademen is voelen, blijven ademen nodigt uit om te blijven voelen. Wanneer we blijven ademen, komt dat wat vastgezet of weggestopt was weer in beweging. Zo is de adem een krachtig instrument om contact te vergroten met eigen lichaam en ervaring. Hoe je hier gericht mee kan werken, leer je in deze Masterclass.

Je gaat op onderzoek in jezelf en met de ander. Wat is het effect van blijven ademen? Ben je je bewust van je eigen ademhaling tijdens je begeleiding? Wat gebeurt er als je voller ademt? Hoe kan aanraking en bewuste ademhaling elkaar versterken? Waarom zou je de cliënt uitnodigen in de buik te ademen? Wat is het verschil tussen ademhaling door de neus en de mond? Wat doet verbonden ademen als therapievorm? Welke interventies kun je toepassen?

Waarom interessant?

Het is onontkoombaar, de adem laat ervaren of we open zijn in onze ervaring, of dat we onszelf vastzetten. Gebeurt er iets wat niet prettig is, te groot voelt, onveilig is om welke reden dan ook – dan stokt de adem. Altijd. Dit maakt de adem een krachtig instrument om mee te werken als therapeut.

De adem laat in elk moment zien waar de cliënt in en uit contact gaat met zijn ervaring. In het bewust blijven ademen kan inzicht ontstaan in wat er nu speelt voor de cliënt. Wat wordt er aangeraakt? Welke signalen geeft het lichaam nu? Wat wil gezien worden?

In deze Masterclass krijg je tools, theorie en ervaring mee over het werken met de ademhaling, die je direct toe kan passen in je eigen praktijk.

 

Wat leer je?

 • Holistische visie op ademhaling
 • Interpreteren van adempatronen
 • Werken met adem in de aanraking
 • Werken met adem in het gesprek
 • Kennismaking begeleiden middels ademsessie

Voor wie?

Masseurs, therapeuten, coaches en trainers.

Na deze Masterclass én een akkoord van de docent kan je deelnemen aan de 10-daagse opleiding tot Holos ademcoach. De opleiding biedt verdiepende theorie en praktijkervaring. Je leert ademsessies begeleiden, uiteenlopende adempatronen lezen, begeleiden van de adem in coaching gesprek en aanraking (massage).

Het doel van de opleiding is op verantwoorde wijze leren werken met de adem. Het vak als ademcoach kan je als zelfstandig beroep uitoefenen of integreren binnen je bestaande beroep. 

Docenten

Lo Hermsen is ademcoach en trainer en heeft een eigen praktijk in Utrecht. Ze is opgeleid vanuit Transformational Breath, Phoenix Opleidingen, Centrum voor Tantra & Holos Academie. 

Malou Tan is co-trainer van de ademopleiding. Naast werken met de adem, werkt Malou ook als channeler, het vertalen van informatie uit andere dimensies. Juist in deze combinatie, hogere informatie tot in het lichaam integreren middels adem, zit de magie van diepe transformatie. In het blijven ademen kan omarmd worden wat van binnen leeft en geef je ruimte aan jouw waarheid, jouw essentie. Hiervoor hebben we ja te zeggen in ons meest gevoelige instrument, ons lichaam zelf. Malou geniet telkens weer van de expansie die op deze wijze ontstaat.

“In de adem kunnen we direct ervaren hoe wij nu in ons vel zitten. Je kent het wel. Als we stress hebben schiet de adem omhoog, als iets te spannend wordt dan stopt het. Je zou ook kunnen zeggen, zoals we ademen, zo staan we in ons leven. En het mooie is, de adem liegt nooit”.

Data & locatie

 • Woensdag 19 & donderdag 20 juni 2024
 • Woensdag 17 & donderdag 18 juli 2024
 • Maandag 12 & dinsdag 13 augustus 2024
 • Donderdag 31 oktober & vrijdag 1 november 2024

Tijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur in Het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

 

Praktische informatie

Benodigdheden
Een hoeslaken en een kussensloop
Kosten en betaling
De kosten voor deze 2-daagse Masterclass zijn € 325,- per persoon.
Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Binnen twee weken ontvang je de factuur en praktische informatie, door binnen 1 week je lesgeld te betalen bevestig je jouw inschrijving. 

De afgelopen jaren zijn alle cursussen doorgegaan. Mocht in een enkel geval het minimum aantal deelnemers niet bereikt worden, dan ontvang je hier uiterlijk 3 weken voor aanvang bericht van en ontvang je uiteraard een restitutie van de kosten.

Annuleringsvoorwaarden

Deze annuleringsregeling is van kracht na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen:

 • Meer dan 4 weken voorafgaande start – 25% totale kosten
 • Tussen 2 en 4 weken voorafgaande start – 50% totale kosten
 • Binnen 2 weken voorafgaande start – 100% totale kosten

Deze kosten zijn ook van kracht wanneer je een inschrijving doorschuift naar een andere datum.

 

 

Ben je nieuwsgierig en wil je het wel eens aan den lijve ervaren? Je kunt je opgeven als proefcliënt

Ik schrijf mij in voor Masterclass Aanraken in adem

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn