Haptische oefeningen

Voor masseurs en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verbreden met Haptische oefeningen

Startdata: 

12 september 2024

Informatie over Haptische oefeningen

Als Holos massagetherapeut ben je zelf het belangrijkste instrument. Hoe vrijer je zelf bent in je eigen lijf hoe vrijer je in je sessies kan staan. De lessen haptische oefeningen zijn een verdieping van de lessen energetische massage. In de lessen haptische oefeningen krijgen je de ruimte om meer naar eigen inzicht een massage toe te passen die op dat moment bij de cliënt van toepassing is. Je leert daarbij meer te vertrouwen op je eigen intuïtie en nog meer de waarde kennen van het aandacht geven aan een klacht in plaats van oplossen/wegmasseren.

Door middel van haptische oefeningen, beweging, ademwerk, lichaamswerk kom je meer in contact met plekken waar het stroomt en plekken waar het vast zit. Door met aandacht te gaan naar datgene wat zich aandient kan er ruimte ontstaan. We gaan contact maken met onze basiskracht in het bekken en die verbinden we met het hart. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in je eigenheid en je vrije levensenergie.

Daarnaast gaan we oefenen met aanraken in de ‘open ruimte’. Aanraken zonder iets te’ doen. In deze lessen gaan we kijken en onderzoeken hoe het om aan te raken zonder technieken, maar aanraken vanuit niet-weten en voelend aanwezig zijn. Ook oefenen we met communiceren over wat je in je lijf voelt en leer je vanuit openheid het contact af te stemmen met de cliënt.

Er is geen examen.

Voor wie?
Deze 4-daagse module is bedoeld voor Holos masseurs en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verdiepen met Haptische oefeningen.

Docent
Heleen Baas

Datum en plaats
De data op dit moment zijn er nog een nieuwe data bekend. Zodra deze bekend zijn lees je dat op deze pagina. De tijden zijn van 10:15 – 17:15 uur bij Het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Erkenning
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Kosten en betaling
De huidige kosten bedragen € 500,- per persoon. Het lesgeld dient voor aanvang van de module te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005 707862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Verdere praktische informatie en de factuur ontvang je uiterlijk 3 weken voor aanvang. 

 

Ik schrijf mij in voor Haptische oefeningen

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn