Cursus stoelmassage

Er zijn geen vooropleidingeisen

Data: 

4 april 2020

Over de cursus

Deze massagevorm vindt plaats op een speciaal ontwikkelde massagestoel. Stoelmassages duren maximaal 30 minuten, de kleding kan aanblijven en er wordt geen olie gebruikt. Hierdoor is deze massagevorm laagdrempelig en voor veel cliënten dan ook een eerste kennismaking met massage.

In toenemende mate onderschrijven inmiddels veel bedrijven het positieve effect van stoelmassage op de gezondheid van de werknemer. Daarnaast zien we dat veel mensen met een lichaamsgerichte praktijk de stoelmassage en de lichaamsmassage combineren. Ook is een stoelmasseur tijdens een evenement, beurs of festival inmiddels een bekend fenomeen. Daarnaast kun je de stoelmassage, die je leert op Holos, ook toepassen wanneer je werkt in de zorg. Het is dan ook niet vreemd dat deze massage past bij de huidige samenleving en aan populariteit wint.

In deze vierdaagse cursus stoelmassage leert de student de massagetechnieken van de nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd. Ook wordt aandacht geschonken aan het intake-gesprek, de contra-indicaties (wanneer mag je niet masseren), triggerpoints en de houding van de masseur. Verder bespreken we een aantal praktische zaken, zoals: public relations, prijsbepaling en persoonlijke presentatie. Er wordt gewerkt vanuit de Holos visie. Een Holos stoelmasseur zal er altijd voor kiezen om het gebied van het lichaam te masseren, wat de meeste aandacht vraagt en dit op een zorgvuldige wijze af te stemmen met de cliënt. De volgorde van de massage komt dus op de tweede plaats.

Diploma

Na afloop ontvang je een diploma Holos stoelmasseur en ben je in staat zelfstandig een stoelmassage te geven.

Oefensessies en examens

Na de eerste lesdag ga je verspreid over de cursus 25 oefensessies doen; de laatste 10 sessies na de derde lesdag, maar voor de vierde lesdag. In de syllabus zit een formulier waarop je de oefensessie kunt laten aftekenen. Op de vierde lesdag wordt een examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een praktijkexamen en een theorie-examen.

Voor wie?

Voor iedereen toegankelijk, er zijn geen vooropleidingseisen

Benodigheden

Pen, papier en makkelijk zittende kleding. Voor een stoel wordt gezorgd.

Syllabus

De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt en de kosten zijn bij het cursusgeld inbegrepen. Er is voor deze cursus geen verplichte literatuur.

Datum en plaats

Zaterdag 4, 18 april, 9 mei en 6 juni 2020. De lestijd is van 10.15 tot 17.15 uur. Locatie is Holos Academie voor Massagetherapie Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 425,- per persoon. Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Examenkosten zijn in het lesgeld inbegrepen. De kosten voor een eventueel herexamen bedragen € 75,-

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

Ik schrijf mij in voor de Cursus stoelmassage

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden