Stoelmassage

Er zijn geen vooropleidingeisen

Startdata: 

2 juli 2024

In toenemende mate onderschrijven veel bedrijven het positieve effect van stoelmassage op de gezondheid van de werknemer. Daarnaast zien we dat veel mensen met een lichaamsgerichte praktijk de stoelmassage en de lichaamsmassage combineren. Ook is een stoelmasseur tijdens een evenement, beurs of festival inmiddels een bekend fenomeen. Daarnaast kun je de stoelmassage, die je leert op Holos, ook toepassen wanneer je werkt in de zorg. Het is dan ook niet vreemd dat deze massage past bij de huidige samenleving en aan populariteit wint.

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je op professionele wijze stoelmassages geven. Deze massagevorm vindt plaats op een speciaal ontwikkelde massagestoel. Tijdens de massage, die maximaal 30 minuten duurt, kan de kleding aanblijven en wordt er geen olie gebruikt. Dat maakt deze massagevorm laagdrempelig en kan voor veel cliënten ook een eerste kennismaking met massage zijn.

In deze cursus leer je de massagetechnieken van de nek, schouders, rug, armen, handen en hoofd. Ook wordt aandacht geschonken aan het intake-gesprek, de contra-indicaties (wanneer mag je niet masseren), triggerpoints en de houding van de masseur. Verder bespreken we een aantal praktische zaken, zoals: promotie, prijsbepaling en persoonlijke presentatie. Er wordt gewerkt vanuit de Holos visie. Een Holos stoelmasseur zal er altijd voor kiezen om het gebied van het lichaam te masseren, wat de meeste aandacht vraagt en dit op een zorgvuldige wijze af te stemmen met de cliënt. De volgorde van de massage komt dus op de tweede plaats. 

 Wat leer je

 • Anatomie en klachtenregio’s van de rug
 • Stoelmassage technieken bovenrug, middenrug en lage rug
 • Stoelmassage technieken armen
 • Specifieke onderarm technieken voor de rug, nek en schouderspieren.
 • Forearm en elleboog technieken trapezius
 • Houding van de masseur (beweging rond de stoelmassage stoel)
 • Juiste afstemming van de stoel en correcte start en afronding van de massage
 • Advies over marketing, opdrachten en praktische zaken

Voor wie?

Het is een pré wanneer je massage ervaring hebt. Na deze cursus kan je direct aan de slag met je stoelmassage sessies. Na afloop ontvang je een certificaat.

Docent

Julien Paterson 

Data & Tijden

Deze cursus vindt plaats op 2 & 4 juli van 10.15 tot 17.00 bij Het Holos Huis, holistisch centrum voor zelfonderzoek en bewustzijn.

Praktische informatie

Locatie
Het Holos Huis, holistisch centrum voor lichaamswerk en bewustzijn aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. 

Kosten en betaling
De kosten bedragen € 365,-. Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

Benodigdheden
Pen, papier en makkelijk zittende kleding. Voor een stoel wordt gezorgd.

Syllabus
De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt en de kosten zijn bij het cursusgeld inbegrepen. Er is voor deze cursus geen verplichte literatuur.

Certificaat
Na afloop ontvang je een diploma voor stoelmassage en kun jij als stoelmasseur aan de slag.

Erkenning
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

 

Ik schrijf mij in voor de Stoelmassage

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn