docenten & medewerkers

Ann Verhulst

Ann Verhulst

docent Persoonlijke Ontwikkeling

tel: 
e-mail: mailaanann@gmail.com

Over Ann

Hallo! Verbinding is waar het voor mij van kinds af aan over ging. Ik was me al vroeg bewust dat ik een diep verlangen voelde naar samen-zijn vanuit vrijheid en een open hart. Tijdens alle omzwervingen in mijn leven was deze zoektocht leidend. Tijdens mijn studie en werk als klinisch psycholoog, toen ik als docent/trainer aan de politie academie werkzaam was, in de vijf jaar dat ik in een omgebouwde vrachtwagen de wereld introk en natuurlijk in al mijn relaties met mensen. De levensreis gaat door, de zoektocht is gestopt in het zien dat vrijheid en verbinding er zijn zodra ik niets in of buiten mezelf afwijs.

Toen ik zag hoe in de massageopleiding op Holos de lessen Persoonlijke Ontwikkeling zijn opgezet werd ik blij. Heel blij, omdat het gaat over onszelf werkelijk ontmoeten door gewaar te leren zijn van het geheel van onszelf. Zonder iets af te wijzen, zelfs onze oordelen niet veroordelen 😊…. ik herken hierin de weg die ik zelf heb gelopen. En wat voelt het mooi en waardevol om samen met toekomstige masseurs /massagetherapeuten bewust in contact te (leren) zijn met wat we in het moment voelen en ervaren. Ontdekken hoe hierin de sleutel tot werkelijke verbinding met onszelf, en van daaruit met de ander dus ook de client, te vinden is.

Arjan Schellinkhout

Arjan Schellinkhout

docent Ondernemerschap

tel: 06
e-mail:  arjanschellinkhout@gmail.com

Over Arjan

Arjan Schellinkhout, marketeer met een hang naar communicatie. Ik heb ca.25 jaar bij allerlei marketingcommunicatie bureaus gewerkt en heb daarbij heel veel verschillende klanten mogen helpen  om hun doelstellingen te realiseren. Klanten variëren dan van een grote energiemaatschappij tot de basisschool om de hoek, van een eenmanspraktijk tot een multinational, van techneuten tot ras verkopers. Daarbij heb ik me altijd laten leiden door de klantbehoefte maar dan wel ingekaderd door het Merk en de omgeving. 

Sinds 2007 enthousiast HBO docent Commerciële Economie met uitstapjes naar de Kunstacademie en… naar Holos. (Want als je getrouwd bent met een Holos massagetherapeut raak je ook daarvoor enthousiast).

Babet te Winkel

Babet te Winkel

marketing & communicatie

tel: 030 2900 507
e-mail: babet@holos.nl 

Over Babet

Mijn naam is Babet. Sinds september 2019 werk ik op het secretariaat. Bij Holos mag ik de kennis over het lichaamswerk naar buiten brengen.

In 2019 heb ik mijn master Humanistiek afgerond, een studie om mensen te begeleiden bij zingeving en levensvragen. Vanuit deze achtergrond ging ik op zoek naar een meer belichaamde manier van begeleiden en zo belandde ik bij Holos – een prachtig holistisch centrum, maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Mijn interesse gaat uit naar rouw en verlies en wat aanraking daarbij kan betekenen.

Deze interesse in rouw en verlies heeft ook gemaakt dat ik een eigen bedrijf ben gestart: Verlieskunst. Met Verlieskunst maak ik onder andere Verlieskaarten. Dit zijn alternatieve condoleancekaarten en kaarten om te sturen bij allerlei soorten verlies. Zo ontwikkelen we een beeldtaal voor verlies om een wereld te bouwen die verlies wel kan dragen. Volgens mij past dat helemaal bij een plek als Holos, daarom staat er inmiddels ook een kaartenrek in de hal.

 

Corrie van der Bruggen

Corrie van der Bruggen

docent Voetreflexologie en Stoelmassage

mob: 06 19 53 83 89
e-mail: corrievdbruggen@gmail.com website: fontaine-massage.nl

Over Corrie
Dirk Broekstra

Dirk Broekstra

docent Klassieke massage en Praktijkvoering

Over Dirk

In november 2005 afgestudeerd aan Holos. Sinds maart 2009 verbonden aan Holos als docent Praktijkvoering en vanaf september 2011 ook als docent Klassieke Massage. Tijdens de studie aan Holos was ik eigenaar van een adviesbureau dat door mij na 18 jaar werd verkocht in 2008. Het roer om ten gunste van een massage-therapeutschap. Binnen het vak Praktijkvoering breng ik de kennis en ervaring van 24 jaar zelfstandig ondernemerschap in om een dag te besteden aan hoe een massage praktijk te starten. De uitdaging is om te laten zien en voelen dat ook een mens- en gezondheid-gericht beroep samen kan gaan met een zakelijke aanpak. In de MBK algemeen lessen wordt de organisatie van de gezondheidszorg onderzocht, wordt ingegaan op Medische Ethiek en Evidence Based Medicine.

Dorien Tijhuis

Dorien Tijhuis

docent Supervisie

Over Dorien
Mijn enthousiasme voor Holistische massagetherapie is ontstaan, toen ik een aantal jaren meewerkte in een therapeutisch centrum in Ierland. Hier werd gewerkt met Gestalltherapie en massages en de effectiviteit van deze combinatie verraste me. In Nederland besloot ik de Holos opleiding te volgen, omdat deze het meest aansloot bij wat ik gezien had. In 2000 ben ik afgestudeerd en aansluitend een praktijk gestart in Rotterdam; ondertussen heb ik me verder verdiept door lichaamsgeoriënteerde therapie, PRI ( Past Reality Integration) en Zijnsoriëntatie. Sinds 2003 werk ik met groot plezier op Holos, eerst als examinator en sinds 2005 als supervisor. Het bijzondere van supervisie is, dat het gaat over werkelijk in contact zijn met jezelf en de ander en wat je hier in belemmert. Hier ligt mijn hart, ook omdat ik heb ervaren, hoe essentieel dit is voor een massagetherapeut.
Eef Bons-Joshi

Eef Bons-Joshi

docent Anatomie & Fysiologie

Over Eef

Een holistische kijk op de mens, op gezondheid, balans en welzijn sluit naadloos aan bij mijn visie over het leven. Van jongs af aan ben ik in aanraking gekomen met verschillende methoden om gezond en gelukkig te zijn. Van de reguliere zorg naar homeopathie, osteopathie, psychotherapie, massage (ik ben zelf stoelmasseur), mindfulness en healing (ik ben ook Pranic Healer).

Vanwege mijn interesse in het menselijk lichaam heb ik Bewegingswetenschappen gestudeerd. Ik heb me verdiept in de (sport)psychologie en ben gespecialiseerd in de anatomie en fysiologie van de mens. Ik doceer deze vakken sinds 2010 bij de medisch ondersteunende opleidingen van VUmc Amstel Academie. Het fysieke menselijke lichaam én de psyche hebben me altijd geboeid en sinds 2013 is daar een extra dimensie bij gekomen: het energielichaam. Een zo breed en open mogelijke kijk op de mens, alle aspecten van gezondheid bestuderen en mensen echt kunnen helpen middels verschillende behandelvormen vind ik een prachtige combinatie. In mijn lessen neem ik al deze elementen mee om samen, op een leuke, interactieve manier, meer te ontdekken over onszelf en de ander!

Ellen Rolvink

Ellen Rolvink

directeur

Over Ellen

Toen mijn vader in 1987 Holos oprichtte was ik een pubertiener van 14 jaar. Ik was wellicht de jongste oproepkracht van Holos, omdat ik extra zakgeld verdiende met het in elkaar zetten van syllabi en het zetten van koffie tijdens de voorlichtingsdagen. De jaren daarna volgde ik Holos van de zijlijn en had ik niet de intentie om later de opleiding over te nemen. Ik wilde mijn eigen weg volgen en had tot mijn vijfendertigste verschillende commerciële functies in het bedrijfsleven. Maar wilde ik dit mijn hele leven blijven doen? Naast mijn werk had ik altijd een fascinatie voor de vraag wat mensen drijft in het leven en begon daarom aan een deeltijd studie psychologie aan de UVA.

In 2008 ben ik met de opleiding tot Holos massagetherapeut begonnen en kon ik zelf ervaren wat aanraken in het contact met mensen kan betekenen. In deze periode kwam ik er ook achter dat ik compleet achter de visie van Holos kan staan. Ik vind de visie aansluiten bij deze tijdgeest. Het is de ultieme vorm van zelfverantwoordelijkheid nemen; met oog voor je eigen lijf en compassie tegenover elkaar.

Met gepaste trots sta ik vanaf 2011 aan het roer van deze mooie opleiding. Het voelt voor mij alsof alle puzzelstukjes op zijn plek zijn gevallen. Een uitdaging waarin mijn ondernemerskant wordt geprikkeld en ik mag samenwerken met vakkundige mensen, die met passie hun vak doceren.

Eran Ehrlich

Eran Ehrlich

docent Anatomie & Fysiologie / Holistische geneeskunde

Over Eran
Vanuit een fascinatie voor het menselijk lichaam koos ik in 1988 voor de studie Geneeskunde. Tijdens mijn studie verdiepte ik mij in toenemende mate in de relatie lichaam-geest. Na mijn studie werkte ik o.a. een tijd in de psychiatrie en de bedrijfsgeneeskunde, waar ik meer zicht kreeg op de relatie stress en ziekte en de rol die ziekte kan spelen binnen een persoon en in intermenselijke relaties. Tijdens studie en werk als arts hield ik mij al actief bezig met lesgeven. Omdat ik daar mijn passie het best in kwijt kon, ben ik in 2005 volledig voor het docentschap gegaan. Ik geef les aan diverse opleidingen in o.a. de vakken anatomie, fysiologie en pathologie.
Esther Wijs

Esther Wijs

docent Focusing Bodywork

tel: 0113 23 25 85
e-mail: essenza2009@live.nl
website: essenzaleefstijl.nl

Over Esther

Focusing is ontwikkeld door Eugene Gendlin. Het is voor mij verreweg de vriendelijkste manier van verbale procesbegeleiding waarin de stilte onontbeerlijk is. Ann Weiser Cornell en Barbara McGavin hebben de methode op een praktische wijze verder uitgewerkt. Het heeft handvatten gekregen om (moeilijke) gevoelens met compassie te benaderen en verder te verkennen.

Sinds mijn kennismaking met Focusing in de opleiding Massagetherapie rond 2004, ervaar ik telkens nog de kracht die ervan uit gaat en die mij blijft inspireren om het over te dragen. Bij academie Holos doe ik dat sinds 2010 in leergang 3 en ik verzorg de jaaropleiding Focusing Bodywork voor (Massage)therapeuten e.a. die lichaams- of ervaringsgericht werken. Ik ben gecertificeerd als trainer en begeleider door The Focusing Institute. Het is in mijn praktijk de voornaamste werkvorm. Tot 2017 was ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als begeleider en trainer van de Focusmodule ter bevordering van lichaamsbewustzijn. Mijn missie is zorg op maat. Vanuit rust en aandacht richting herstel.

Godelieve Baeten

Godelieve Baeten

docent Voetreflexologie


e-mail:
godelieve @praktijk-ontmoeting.nl
website: 
praktijk-ontmoeting.nl

Over Godelieve
Godfried Kleinsmann

Godfried Kleinsmann

docent Holistic Pulsing

tel: 06 4011 7096
e-mail: godfried.k@upcmail.nl
website: holistic-pulsing.nl

Over Godfried

Holistic Pulsing heeft mijn hart al zo’n 22 jaar gestolen! De zachte kracht, niets forcerend en aanwezig zijn bij het zich ontvouwende proces heeft mij al vele kleine ‘wonderen’ laten zien. Pulsen en liefdevolle aanwezigheid kan veel losmaken en helen. Ik geef graag sessies, blijf steeds leren hierin en telkens weer word ik blij als ik het pulsen en haar visie mag overdragen.

Zo’n 20 jaar geleden heb ik de School voor Holistic Pulsing opgezet, een klein initiatief waarbinnen ik elk jaar met een groep werk. Daarnaast heb ik het pulsen ongeveer 21 jaar geleden bij Holos Academie geïntroduceerd waarna het basis gedeelte is opgenomen binnen de opleiding.

Heleen Baas

Heleen Baas

docent Haptische oefeningen / Massage & tantra

mob: 06 18 51 11 49
e-mail: heleenbaas@ziggo.nl
website: heleenbaas.nl

Over Heleen

Na de opleiding holistic pulsing met succes te hebben afgerond wilde ik me nog verder verdiepen in ‘’de taal van het lichaam’’. Holos kwam op mijn pad. Tijdens de opleiding ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

Voor mij is het vak massagetherapeut een veelomvattend vak. Aan de ene kant is het heel eenvoudig: door middel van aanraking contact maken met het hier en nu en voelen wat er werkelijk is. Aan de ander kant ervaar ik het als groots en allesomvattend. Juist door de eenvoud van het hier en nu en het voelen wat er werkelijk is heb ik bij mezelf ervaren en zie ik bij cliënten dat het leven rijker, dieper, kwetsbaarder en voller geleefd kan worden.

Mijn hart en ziel ligt in dit werk!

Jansje Koren

Jansje Koren

docent Energetische massage

tel: 06 24 35 44 55
e-mail: info@vandaaginhethierennu.nl
website: vandaaginhethierennu.nl

Over Jansje

Toen ik zelf als student op Holos begon, merkte ik al snel dat deze opleiding veel meer inhield dan zomaar ‘leren masseren’. Ik ontdekte namelijk dat mijn aanraking diepgaander ging aanvoelen wanneer het contact met mezelf groeide en dat vond ik natuurlijk geweldig! Juist door dit subtiele lichaamsgerichte proceswerk tijdens de lesdagen eerst zelf te ervaren en te doorgronden, leerde ik nog zorgvuldiger begeleiden in mijn toen nog toekomstige beroep als massagetherapeut. Zo gingen mijn persoonlijke en professionele groei als vanzelf hand in hand in vier nooit te willen missen studiejaren.

Inmiddels heb ik mijn passie voor zelfonderzoek en bewustzijn uitgebreid als mindfulnesstrainer en focusingbegeleider. Daarbij heeft, als kers op de taart, de ontroerende sensitiviteit in tantra mijn hart gestolen.

Massagetherapie staat voor mij voor ontplooiing van je ware natuur om al voelend te leren leven vanuit een rijke menselijkheid. Elke dag geniet ik volop van de lichamelijke intelligentie, innerlijke verbinding en het fijngevoelige aspect die centraal staan in dit contactvolle beroep. Mijn bloeiende praktijk vind je in Den Haag en mijn hier opgedane ervaring doorgeven, vind ik heerlijk. De rol als docente zie ik dan ook echt als een voorrecht.

Joan Pos

Joan Pos

docent Trauma & Regulatie

tel:
e-mail:
website: joanpos.com

Over Joan

Al tijdens mijn studie psychologie kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte therapie en ik verwonderde me erover dat het lichaam in de psychologie eigenlijk niet zo mee deed. Ik ben na mijn afstuderen de opleiding tot Biodynamisch massagetherapeut en later ook de vervolg opleiding in vegetotherapie gaan doen, bij het Nederlands Instituut voor Biorelease en Biodynamische psychologie. Niet alles in het lichaamswerk was voor mijn eigen systeem helpend. Door mijn eigen ervaringen met stress en trauma ben ik op een pad gekomen waarin ik verder ben gaan uitzoeken hoe het zenuwstelsel werkt. Ik had het geluk dat er net op dit vlak meer inzichten naar voren kwamen. Ik ben het trauma jaar gaan doen bij Pat Ogden: de Sensorimotor benadering van trauma. En heb me verdiept in het werk van Stephen Porges: ‘Social Engagement Theory’. De manier van kijken vanuit dit gedachtegoed; de vroege hechting en de ontwikkeling van het zenuwstelsel, geeft erg veel inzicht en handvatten voor het fysiek werken met mensen die met trauma en hechtingsvragen leven. Op dit gebied geef ik nu training en bijscholing.

Ik werk als therapeut in mijn eigen praktijk. Als supervisor bij het instituut waar ik zelf ben opgeleid en nu als docent bij Holos. Daarnaast geef ik bijscholingen, ben ik freelance trainer bij Slachtofferhulp Nederland en het Instituut voor Psychotrauma en lid van de Bestuurskring van Bodymind Opleidingen.

Jolanda Willemse

Jolanda Willemse

docent Klassieke massage / Bindweefsel massage

tel: 026 35 54 328
e-mail: jolandawillemse@hotmail.nl

Over Jolanda

Na jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut heb ik nu een eigen praktijk voor massagetherapie. Ik maak o.a. gebruik van technieken uit shiatsumassagetherapie, haptonomie en natuurlijk ook uit de fysiotherapie. Samen met Hilda Wartena geef ik ook regelmatig workshops vanuit de holistische visie. Door haar en door veel trainingen te hebben gevolgd bij Korrie de Vet, oud Holos docent, heb ik me persoonlijk en beroepsmatig niet meer los willen maken uit deze manier van in t leven staan.

25 jaar geleden stond er in mijn horoscoop dat, als ik later groot zou zijn, ik de basis van fysiotherapie zou gaan overbrengen. Vanaf de eerste dag loop ik door het gebouw op mijn sokken: ik voel me hier thuis.

Julien Patterson

Julien Patterson

docent Praktijkvoering / Dansage /zwangerschapsmassage

mob: 06 18 47 62 43
e-mail: info@dansage.nl
website: dansage.nl

Over Julien

Het menselijk lichaam fascineert me. Alle facetten van zowel het lichaam als de geest zijn met elkaar verbonden en vormen een fantastisch en indrukwekkend geheel. Massage betekent voor mij verbinden, aandacht en aanraken. Je maakt contact met degene die gemasseerd wordt en nog belangrijker, diegene maakt contact met zichzelf. Een moment van bewustwording.

De kennis, ervaring en bijzondere massagetechnieken die ik in de loop der jaren heb mogen ervaren wil ik graag doorgeven in de vorm van inspirerende trainingen en cursussen. Als trainer streef ik ernaar om cursisten te motiveren en om het beste uit zichzelf te halen.

Karin van den Elzen

Karin van den Elzen

docent Trauma & Regulatie / Psoas

tel: 06 48 46 43 52
e-mail: info@lieflijf.nl
website: lieflijf.nl

Over Karin

Sinds 2009 werk ik, met veel voldoening, in mijn praktijk in Gouda als massagetherapeut.
Hiervoor heb ik 23 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt als gezinsbegeleidster, videohome trainer en pedagogisch medewerker. Een vak wat bij mij paste, totdat ik een burn-out kreeg. Ik miste de vertaling naar het lichaam in dit werk en in mijn eigen leven. Niet alleen praten, maar ook voelen en ervaren in mijn lijf.
Vanuit dit verlangen, om meer met het lijf te gaan werken, ben ik de opleiding gaan volgen voor massagetherapeut bij Holos academie. Hier heb ik ervaren wat de kracht van een aandachtige aanraking kan betekenen.

Werken met mensen is wat ik het liefste doe. Individueel in mijn praktijk, en nu ook voor groepen, als docent op Holos. De dynamiek van een groep, het overbrengen en delen van kennis en werken vanuit verbinding, dat is waar ik zo van geniet. Het lichaamswerk combineren met mijn ervaring uit de hulpverlening, maakt dat ik voor mij het mooiste vak heb wat er is.

Linde Distelbrink

Linde Distelbrink

secretariaat

e-mail: info@holos.nl 

Over Linde

Tijdens mijn opleiding Human Resource Management (HRM) aan de Hogeschool Utrecht ben ik geïnteresseerd geraakt in mindfulness op de werkvloer. Ik heb ervaren wat de ademhaling met je doet en hoe je met behulp van bewuste aandacht werksituaties of werkrelaties positief kan beïnvloeden. Sindsdien pas ik in het dagelijks leven mindfulness toe en probeer ik bewust te leven met als doel anderen hiermee te inspireren.

Lo Hermsen

Lo Hermsen

ademcoach

tel: +31 630 014 567
e-mail: lo@innerjourneys.nl
website: innerjourneys.nl 

 

Over Lo

Ik ben Lo Hermsen, ademcoach en trainer, met eigen praktijk in Utrecht. Ik werk met de bewust verbonden ademhaling, het systemische veld en lichaamswerk.

Mijn hele leven ben ik al gegrepen door het mysterie van ons mens-zijn. Wie ben ik? Wat verlang ik? Hoe kan ik trouw zijn aan mezelf? Wat heb ik te doen en wat heb ik te laten? In mijn begeleidingswerk gebruik ik de ademhaling hiervoor als belangrijkste instrument.

In de adem kunnen we direct ervaren hoe wij nu in ons vel zitten. Je kent het wel.. Als we stress hebben schiet de adem omhoog, als iets te spannend wordt dan stopt de adem en als we ontspannen dan komt er een grote ademteug. Je zou ook wel kunnen zeggen, zoals we ademen, zo staan we in ons leven. En het mooie is, de adem liegt nooit. Daarmee is de adem een krachtige spiegel. Waar ik mijzelf nog wel eens voor de gek kan houden, brengt mijn adem mij gelijk weer in contact met wat er werkelijk speelt. Prachtig hoeveel inzicht en bewegingsvrijheid dit oplevert, elke keer weer.

Ik ben opgeleid vanuit Transformational Breath, Phoenix Opleidingen, Centrum voor Tantra en Holos. 

Madeleine Verhoeven

Madeleine Verhoeven

Opleidingscoördinator en docent Integratie

mob: 06 25 57 76 24
e-mail: madeleine@holos.nl
website: tesoro.nu

Over Madeleine

In 2013 heb ik mijn opleiding bij Holos tot massagetherapeut afgerond. In datzelfde jaar heb ik mijn praktijk opgezet onder de naam Tesoro, het Spaanse woord voor schat. Hiervoor heb ik namelijk jarenlang Spaans onderwezen aan de Hogeschool Inholland. Mijn aandacht gaat momenteel voornamelijk uit naar het uitbouwen van mijn praktijk. Ik gun iedereen de bijzondere ontdekkingsreizen door zijn lichaam die ik tijdens mijn opleiding zo heb leren waarderen.

De laatste paar jaar richt ik mij meer en meer op het onderwerp depressie. Als ervaringsdeskundige weet ik wat mijn cliënten doormaken en kan ik hen laten ervaren hoe ze geblokkeerd raken. Ik ben ervan overtuigd dat massagetherapie hierin een grote rol kan spelen.

Sinds januari 2016 ondersteun ik Holos bij het accreditatietraject en ben ik studieloopbaanbegeleider. Vraag je je af hoe je je studievaardigheden kunt verbeteren of wil je dat iemand met je meedenkt over het combineren van je studie met je privé-leven? Dan kun je bij mij terecht. Een uur coaching per studiejaar valt binnen het lesgeld dat je hebt betaald.

Marian Bos

Marian Bos

docent Persoonlijke Ontwikkeling & Visie

tel: 030 24 36 843
e-mail: bos.marian@kpnmail.nl

Over Marian
Mijn naam is Marian Bos en ik ben in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeute. Uit onvrede met dit vak, ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen vorm van werken. Via haptonomie, shiatsutherapie, tantra, bewustwordingstrainingen zoals zijnsoriëntatie, begeleid ik nu mensen in mijn praktijk voor zijns- en lichaamsgerichte therapie. Sinds 2002 geef ik les op Holos en kan ik alles wat ik leer, heb geleerd en wie ik ben, integreren en uitdragen.
Mariska Gieskes

Mariska Gieskes

docent Lichaamsgericht werken met kinderen

mob:
e-mail:
website: Mariskagieskes.nl

Over Mariska

Mariska Gieskes (1960) werkt vanaf het afsluiten van de middelbare school in de gezondheidszorg. Ze is begonnen als (kinder)verpleegkundige.  Na enkele jaren is ze als docent verpleegkunde gaan werken. Tijdens haar werk in de gezondheidszorg heeft ze haar master Pedagogiek behaald. Gedurende het werken als docent is ze zich gaan verdiepen in de alternatieve gezondheidszorg.
Via yoga, de tantra training, vrouwenworkshops, sexual grounding, de haptonomie opleiding en de opleiding systemisch werk is ze terechtgekomen bij Rebalancing. Momenteel heeft ze een eigen praktijk en daarnaast werkt ze als docent bij de Rebalancing opleiding. Voor Mariska is Rebalancing een prachtige vorm om meer in het hier en nu te zijn, om te genieten van het lichaam en daarmee te zijn met wat is.

Minke Flach

docent

mob:
e-mail:

Over Minke
Monique

Monique

Office manager

tel: 030 290 05 07
e-mail: info@holos.nl 

Over Monique

De rol van office manager kan je natuurlijk bij veel bedrijven vervullen, maar het is voor mij altijd belangrijk geweest dit te doen in een omgeving die aansluit bij mijn eigen werkelijkheid, waar ik me thuis kan voelen. Ik voelde me gelijk welkom bij Holos, en dat gevoel wil ik zelf ook graag overbrengen op mensen die op wat voor manier dan ook interesse hebben in, of verbonden zijn aan het Holoshuis/ Holos Academie. Ik vind het belangrijk dat mensen mij makkelijk weten te vinden met vragen.

Nienja Brouwer

Nienja Brouwer

docent Basiskennis Meridianen

Mob: 06 15 49 37 66
e-mail: 
info@nienjabrouwer.nl
Website: 
nienjabrouwer.nl

Over Nienja
Vanuit mijn interesse om gezondheid te bevorderen studeerde ik gezondheidswetenschappen. Steeds meer realiseerde ik me echter dat de westerse visie vaak voorbij gaat aan de mens in zijn/haar individuele verschillen. Ik zocht naar een meer holistische kijk op gezondheid. Tijdens de Shiatsu massage therapie opleiding inspireerde mij de definitie uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: “Gezondheid is vol vitaliteit, wijsheid en energie zijn, zodat je je dromen werkelijkheid kunt maken”. Nieuwsgierig als ik ben naar alles wat er is vervolgde ik mijn weg. Daarbij bestudeerde ik vervolgens ook methoden als yogamassage, critical alignment yoga, reiki, somatic yoga en Tension Releasing Exercises (TRE). Ik hoop dat steeds meer mensen de aanvulling van oosterse, westerse en zijnsgeorienteerde zienswijzen zullen zien en gebruiken. Het is een voorrecht mensen te mogen begeleiden in mijn eigen praktijk. Daarnaast vind ik het inspirerend om kennis te delen en van elkaar te leren. Het voelt als een cadeau dat sinds 2015 ook op de Holos academie te mogen doen.
Olaf Henselmans

Olaf Henselmans

Trainer Tantra voor mannen

tel: 
e-mail: 

Over Olaf

Mijn pad tot docent is begonnen in 2015. Ik was op zoek naar meer vervulling in het leven en wat ik werkelijk wilde doen. Via een nieuwe liefde kwam ik in aanraking met tantra. Ik kan wel stellen dat tantra voor mij een wedergeboorte was. Voor het eerst kwam ik in contact met mijn verlangens, diep verborgen emoties en begon ik het leven steeds voller te ervaren. Het was alsof ik mijzelf opnieuw leerde kennen. Er was geen weg meer terug. Naast mijn werk als arts en later als psychiater werd ik tantrika. Ik ben opgeleid bij het ‘Centrum voor Tantra’ en voor mezelf begonnen als tantra docent samen met mijn partner. Tantra heeft me geholpen het geluk in mezelf weer te vinden en datzelfde wil ik faciliteren voor anderen.

Naast tantra en psychiatrie begeleid ik mannengroepen in proceswerk in zogenaamde mannencirkels. De gedragenheid van een groep mannen bij elkaar is ongelooflijk krachtig en helpt om op een diepere laag te onderzoeken.  Ik ben begonnen bij Holos omdat ik geloof in een holistische visie ten aanzien van zelfonderzoek, waarbij alle aspecten van ons wezen samen komen. Denk daarbij aan het fysieke, het energetisch lichaam en de psyche. Ik combineer dan ook graag verschillende werkvelden in mijn trainingen.

Ramona Langenberg

Ramona Langenberg

docent Energetische Massage

tel: 0652891304
e-mail: mail@ramonasally.nl
website: www.ramonasally.nl

Over Ramona

Het blijft mij boeien dat het lichaam steeds weer een ingang blijkt te zijn op de weg terug naar jezelf. Een fikse burn-out maakte mij ervan bewust dat ik steeds verder van mijn lichaam verwijderd was geraakt en daarmee ook van mezelf. Het roer ging om. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de commerciële sector besloot ik een andere weg in te slaan. Op Holos leerde ik weer opnieuw contact te maken met mijn lijf, met nog meer compassie naar mezelf te kijken en steeds weer te mogen vertrouwen op dat wat er gevoeld wil worden. De veerkracht die ik mede hierdoor bij mezelf heb ontwikkeld was zo’n groot cadeau dat ik inmiddels wel kan zeggen dat deze visie mijn levenswijze is geworden. Tijdens de opleiding startte ik mijn eigen praktijk waarin ik zoveel mooie mensen mag ontmoeten en ondersteunen op hun pad. Ik vind het een eer om mijn opgedane kennis en ervaring te mogen doorgeven in de opleiding en mijn enthousiasme voor dit prachtige vak te kunnen delen.

Tom Oosthuizen

Tom Oosthuizen

docent Holistische geneeskunde

tel: 0299 40 34 73
e-mail: tomoost@cs.com
website: tomoosthuizen.nl

Over Tom
Ik werkte na mijn arts-opleiding 25 jaar als homeopatisch arts. De ervaringen die ik daarin opdeed en de inzichten van Eckhart Tolle, Byron Katie en “Een Cursus in Wonderen” leidden tot een groter bewustzijn over zowel het begrip “genezen” als over het begrip “heelheid”. Naast het geven van workshops, lezingen en consulten “holistisch denken” en “holistisch genezen” ben ik sinds enkele jaren als docent Reguliere en Holistische Geneeskunde verbonden aan de Academie Holos.