docenten & medewerkers

Arjan Schellinkhout

Arjan Schellinkhout

docent Ondernemerschap

tel: 06
e-mail:  arjanschellinkhout@gmail.com

Over Arjan

Arjan Schellinkhout, marketeer met een hang naar communicatie. Ik heb ca.25 jaar bij allerlei marketingcommunicatie bureaus gewerkt en heb daarbij heel veel verschillende klanten mogen helpen  om hun doelstellingen te realiseren. Klanten variëren dan van een grote energiemaatschappij tot de basisschool om de hoek, van een eenmanspraktijk tot een multinational, van techneuten tot ras verkopers. Daarbij heb ik me altijd laten leiden door de klantbehoefte maar dan wel ingekaderd door het Merk en de omgeving. 

Sinds 2007 enthousiast HBO docent Commerciële Economie met uitstapjes naar de Kunstacademie en… naar Holos. (Want als je getrouwd bent met een Holos massagetherapeut raak je ook daarvoor enthousiast).

Bea Sengers

Bea Sengers

docent Integratie en voorzitter examencommissie

tel: 020 41 83 055
e-mail: bea_sengers@hotmail.com

Over Bea

Ik ben 54 jaar en woon in Amsterdam. De opleidingen die ik voorheen gevolgd heb zijn: de Academie voor Expressie en de Mime-opleiding. De uitdrukkingsmogelijkheid van het lichaam heeft me altijd gefascineerd en loopt als een rode draad door mijn leven. Na ruim tien jaar als docent drama en mime werkzaam te zijn geweest, voelde ik de behoefte om een andere, meer op het innerlijke proces, gerichte weg in te slaan. Het werd Holos, de opleiding tot holistisch massagetherapeut. Sinds 1999 ben ik ook als docent verbonden aan Holos. Ik ben integratiedocent en maak onderdeel uit van de examencommissie, waarvan ik tevens voorzitter ben. Als integratiedocent begeleid ik de studenten inhoudelijk tijdens hun opleiding. En als examinator maak ik mee hoe elk van hen persoonlijk is gegroeid en zich ontwikkeld heeft tot een Holos massagetherapeut.

Corine Wieman

Corine Wieman

coördinator secretariaat

e-mail: info@holos.nl

Over Corine

– 

Corrie van der Bruggen

Corrie van der Bruggen

docent Voetreflexologie en Stoelmassage

mob: 06 19 53 83 89
e-mail: corrievdbruggen@gmail.com
w
ebsite: fontaine-massage.nl

Over Corrie
Dirk Broekstra

Dirk Broekstra

docent Klassieke massage en Praktijkvoering

e-mail: holos@broekstra.nl
website: hands-on-massage.nl

Over Dirk

In november 2005 afgestudeerd aan Holos. Sinds maart 2009 verbonden aan Holos als docent Praktijkvoering en vanaf september 2011 ook als docent Klassieke Massage. Tijdens de studie aan Holos was ik eigenaar van een adviesbureau dat door mij na 18 jaar werd verkocht in 2008. Het roer om ten gunste van een massage-therapeutschap. Binnen het vak Praktijkvoering breng ik de kennis en ervaring van 24 jaar zelfstandig ondernemerschap in om een dag te besteden aan hoe een massage praktijk te starten. De uitdaging is om te laten zien en voelen dat ook een mens- en gezondheid-gericht beroep samen kan gaan met een zakelijke aanpak. In de MBK algemeen lessen wordt de organisatie van de gezondheidszorg onderzocht, wordt ingegaan op Medische Ethiek en Evidence Based Medicine.

Dorien Tijhuis

Dorien Tijhuis

docent Supervisie

mob: 06 48 48 22 45
e-mail: dorien.tijhuis@gmail.com
website: cgw-rotterdam.nl/praktijk-dorien-tijhuis

Over Dorien
Mijn enthousiasme voor Holistische massagetherapie is ontstaan, toen ik een aantal jaren meewerkte in een therapeutisch centrum in Ierland. Hier werd gewerkt met Gestalltherapie en massages en de effectiviteit van deze combinatie verraste me. In Nederland besloot ik de Holos opleiding te volgen, omdat deze het meest aansloot bij wat ik gezien had. In 2000 ben ik afgestudeerd en aansluitend een praktijk gestart in Rotterdam; ondertussen heb ik me verder verdiept door lichaamsgeoriënteerde therapie, PRI ( Past Reality Integration) en Zijnsoriëntatie. Sinds 2003 werk ik met groot plezier op Holos, eerst als examinator en sinds 2005 als supervisor. Het bijzondere van supervisie is, dat het gaat over werkelijk in contact zijn met jezelf en de ander en wat je hier in belemmert. Hier ligt mijn hart, ook omdat ik heb ervaren, hoe essentieel dit is voor een massagetherapeut.
Eef Bons-Joshi

Eef Bons-Joshi

docent Anatomie & Fysiologie

e-mail: eef@soulibri.nl

Over Eef

Een holistische kijk op de mens, op gezondheid, balans en welzijn sluit naadloos aan bij mijn visie over het leven. Van jongs af aan ben ik in aanraking gekomen met verschillende methoden om gezond en gelukkig te zijn. Van de reguliere zorg naar homeopathie, osteopathie, psychotherapie, massage (ik ben zelf stoelmasseur), mindfulness en healing (ik ben ook Pranic Healer).

Vanwege mijn interesse in het menselijk lichaam heb ik Bewegingswetenschappen gestudeerd. Ik heb me verdiept in de (sport)psychologie en ben gespecialiseerd in de anatomie en fysiologie van de mens. Ik doceer deze vakken sinds 2010 bij de medisch ondersteunende opleidingen van VUmc Amstel Academie. Het fysieke menselijke lichaam én de psyche hebben me altijd geboeid en sinds 2013 is daar een extra dimensie bij gekomen: het energielichaam. Een zo breed en open mogelijke kijk op de mens, alle aspecten van gezondheid bestuderen en mensen echt kunnen helpen middels verschillende behandelvormen vind ik een prachtige combinatie. In mijn lessen neem ik al deze elementen mee om samen, op een leuke, interactieve manier, meer te ontdekken over onszelf en de ander!

Ellen Rolvink

Ellen Rolvink

directeur

e-mail: info@holos.nl

Over Ellen

Toen mijn vader in 1987 Holos oprichtte was ik een pubertiener van 14 jaar. Ik was wellicht de jongste oproepkracht van Holos, omdat ik extra zakgeld verdiende met het in elkaar zetten van syllabi en het zetten van koffie tijdens de voorlichtingsdagen. De jaren daarna volgde ik Holos van de zijlijn en had ik niet de intentie om later de opleiding over te nemen. Ik wilde mijn eigen weg volgen en had tot mijn vijfendertigste verschillende commerciële functies in het bedrijfsleven. Maar wilde ik dit mijn hele leven blijven doen? Naast mijn werk had ik altijd een fascinatie voor de vraag wat mensen drijft in het leven en begon daarom aan een deeltijd studie psychologie aan de UVA.

In 2008 ben ik met de opleiding tot Holos massagetherapeut begonnen en kon ik zelf ervaren wat aanraken in het contact met mensen kan betekenen. In deze periode kwam ik er ook achter dat ik compleet achter de visie van Holos kan staan. Ik vind de visie aansluiten bij deze tijdgeest. Het is de ultieme vorm van zelfverantwoordelijkheid nemen; met oog voor je eigen lijf en compassie tegenover elkaar.

Met gepaste trots sta ik vanaf 2011 aan het roer van deze mooie opleiding. Het voelt voor mij alsof alle puzzelstukjes op zijn plek zijn gevallen. Een uitdaging waarin mijn ondernemerskant wordt geprikkeld en ik mag samenwerken met vakkundige mensen, die met passie hun vak doceren.

Eran Ehrlich

Eran Ehrlich

docent Anatomie & Fysiologie en Holistische geneeskunde

e-mail: mbk@ztphn.nl

Over Eran
Vanuit een fascinatie voor het menselijk lichaam koos ik in 1988 voor de studie Geneeskunde. Tijdens mijn studie verdiepte ik mij in toenemende mate in de relatie lichaam-geest. Na mijn studie werkte ik o.a. een tijd in de psychiatrie en de bedrijfsgeneeskunde, waar ik meer zicht kreeg op de relatie stress en ziekte en de rol die ziekte kan spelen binnen een persoon en in intermenselijke relaties. Tijdens studie en werk als arts hield ik mij al actief bezig met lesgeven. Omdat ik daar mijn passie het best in kwijt kon, ben ik in 2005 volledig voor het docentschap gegaan. Ik geef les aan diverse opleidingen in o.a. de vakken anatomie, fysiologie en pathologie.
Esther Wijs

Esther Wijs

docent Focusing Bodywork

tel: 0113 23 25 85
e-mail: essenza2009@live.nl
website: essenzaleefstijl.nl

Over Esther

Focusing is ontwikkeld door Eugene Gendlin. Het is voor mij verreweg de vriendelijkste manier van verbale procesbegeleiding waarin de stilte onontbeerlijk is. Ann Weiser Cornell en Barbara McGavin hebben de methode op een praktische wijze verder uitgewerkt. Het heeft handvatten gekregen om (moeilijke) gevoelens met compassie te benaderen en verder te verkennen.

Sinds mijn kennismaking met Focusing in de opleiding Massagetherapie rond 2004, ervaar ik telkens nog de kracht die ervan uit gaat en die mij blijft inspireren om het over te dragen. Bij academie Holos doe ik dat sinds 2010 in leergang 3 en ik verzorg de jaaropleiding Focusing Bodywork voor (Massage)therapeuten e.a. die lichaams- of ervaringsgericht werken. Ik ben gecertificeerd als trainer en begeleider door The Focusing Institute. Het is in mijn praktijk de voornaamste werkvorm. Tot 2017 was ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als begeleider en trainer van de Focusmodule ter bevordering van lichaamsbewustzijn. Mijn missie is zorg op maat. Vanuit rust en aandacht richting herstel.

Godelieve Baeten

Godelieve Baeten

docent Voetreflexologie

mob:
e-mail:
godelieve @praktijk-ontmoeting.nl
website: 
praktijk-ontmoeting.nl

Over Godelieve
Godfried Kleinsmann

Godfried Kleinsmann

docent Holistic Pulsing

tel: 0320 41 31 62
e-mail: godfried.k@upcmail.nl
website: holistic-pulsing.nl

Over Godfried

Holistic Pulsing heeft mijn hart al zo’n 22 jaar gestolen! De zachte kracht, niets forcerend en aanwezig zijn bij het zich ontvouwende proces heeft mij al vele kleine ‘wonderen’ laten zien. Pulsen en liefdevolle aanwezigheid kan veel losmaken en helen. Ik geef graag sessies, blijf steeds leren hierin en telkens weer word ik blij als ik het pulsen en haar visie mag overdragen.

Zo’n 20 jaar geleden heb ik de School voor Holistic Pulsing opgezet, een klein initiatief waarbinnen ik elk jaar met een groep werk. Daarnaast heb ik het pulsen ongeveer 21 jaar geleden bij Holos Academie geïntroduceerd waarna het basis gedeelte is opgenomen binnen de opleiding.

Heleen Baas

Heleen Baas

docent Haptische oefeningen

mob: 06 18 51 11 49
e-mail: heleenbaas@ziggo.nl
website: heleenbaas.nl

Over Heleen

Na de opleiding holistic pulsing met succes te hebben afgerond wilde ik me nog verder verdiepen in ‘’de taal van het lichaam’’. Holos kwam op mijn pad. Tijdens de opleiding ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

Voor mij is het vak massagetherapeut een veelomvattend vak. Aan de ene kant is het heel eenvoudig: door middel van aanraking contact maken met het hier en nu en voelen wat er werkelijk is. Aan de ander kant ervaar ik het als groots en allesomvattend. Juist door de eenvoud van het hier en nu en het voelen wat er werkelijk is heb ik bij mezelf ervaren en zie ik bij cliënten dat het leven rijker, dieper, kwetsbaarder en voller geleefd kan worden.

Mijn hart en ziel ligt in dit werk!

Hilda Wartena

Hilda Wartena

docent Energetische massage en Chakramassage

mob: 06 12 65 46 78
e-mail:
info@raak-arnhem.nl
website: raak-arnhem.nl 

Over Hilda

Worden wie je bent! Met veel plezier en bezieling heb ik een praktijk voor massagetherapie in Arnhem. Naast allerlei massagevormen werk ik ook met beweging, focussen, meditatie en andere oefeningen om mensen te ondersteunen in hun zoektocht. Werken op Holos vind ik geweldig omdat ik hoop mensen te kunnen inspireren.

Ik vind het heerlijk om mijn passie door te geven, mensen (aan)raken!

Ilse Kroonberg

Ilse Kroonberg

docent Bindweefsel massage en stagebegeleider

mob: 06 12 44 68 30
e-mail: info@massagepraktijkhaarlem.nl

Over Ilse

Het mooie van Holos is dat wij hier kijken naar de mens in zijn geheel. Je hebt je lichaam, je denken en je gevoel. En ook een sociale, emotionele en spirituele belevingswereld. Al deze facetten van het ‘mens-zijn’ mogen hier aan bod komen. Sterker nog; hier op Holos nodigen wij je uit om je steeds weer bewust te zijn van wat je bij jezelf merkt op al deze vlakken. Zónder er over te hoeven oordelen. Vanuit deze staat van bewustheid van je binnenwereld, leer je ook je buitenwereld te benaderen. Eenmaal dit pad opgegaan leer je als student jezelf steeds beter kennen. Wij kunnen je niet vertellen welke therapeut jij precies moet worden; Je mag de therapeut in jezelf gaan vinden. En dát is voor mij de uitdaging als docent op Holos.

Naast mijn werk bij Holos, heb ik een praktijk voor massagetherapie in Haarlem en organiseer ik met mijn partner Yogavakanties. Ik vind het fijn (en soms ook een hele uitdaging) om in het hier en nu te zijn. Dat ik ‘wakker’ ben in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot op ooit ingesleten gedrag dat al lang niet meer bij mij past. Het is een ‘way of life’ waar ik graag mijn cliënten en studenten mee in aanraking breng.

Jansje Koren

Jansje Koren

docent Energetische massage

tel: 06 24 35 44 55
e-mail: info@vandaaginhethierennu.nl
website: vandaaginhethierennu.nl

Over Jansje

Toen ik zelf als student op Holos begon, merkte ik al snel dat deze opleiding veel meer inhield dan zomaar ‘leren masseren’. Ik ontdekte namelijk dat mijn aanraking diepgaander ging aanvoelen wanneer het contact met mezelf groeide en dat vond ik natuurlijk geweldig! Juist door dit subtiele lichaamsgerichte proceswerk tijdens de lesdagen eerst zelf te ervaren en te doorgronden, leerde ik nog zorgvuldiger begeleiden in mijn toen nog toekomstige beroep als massagetherapeut. Zo gingen mijn persoonlijke en professionele groei als vanzelf hand in hand in vier nooit te willen missen studiejaren.

Inmiddels heb ik mijn passie voor zelfonderzoek en bewustzijn uitgebreid als mindfulnesstrainer en focusingbegeleider. Daarbij heeft, als kers op de taart, de ontroerende sensitiviteit in tantra mijn hart gestolen.

Massagetherapie staat voor mij voor ontplooiing van je ware natuur om al voelend te leren leven vanuit een rijke menselijkheid. Elke dag geniet ik volop van de lichamelijke intelligentie, innerlijke verbinding en het fijngevoelige aspect die centraal staan in dit contactvolle beroep. Mijn bloeiende praktijk vind je in Den Haag en mijn hier opgedane ervaring doorgeven, vind ik heerlijk. De rol als docente zie ik dan ook echt als een voorrecht.

Jolanda Willemse

Jolanda Willemse

docent Klassieke massage

tel: 026 35 54 328
e-mail: jolandawillemse@hotmail.nl

Over Jolanda

Na jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut heb ik nu een eigen praktijk voor massagetherapie. Ik maak o.a. gebruik van technieken uit shiatsumassagetherapie, haptonomie en natuurlijk ook uit de fysiotherapie. Samen met Hilda Wartena geef ik ook regelmatig workshops vanuit de holistische visie. Door haar en door veel trainingen te hebben gevolgd bij Korrie de Vet, oud Holos docent, heb ik me persoonlijk en beroepsmatig niet meer los willen maken uit deze manier van in t leven staan.

25 jaar geleden stond er in mijn horoscoop dat, als ik later groot zou zijn, ik de basis van fysiotherapie zou gaan overbrengen. Vanaf de eerste dag loop ik door het gebouw op mijn sokken: ik voel me hier thuis.

Julien Patterson

Julien Patterson

docent Praktijkvoering

mob: 06 18 47 62 43
e-mail: info@dansage.nl
website: dansage.nl

Over Julien

Het menselijk lichaam fascineert me. Alle facetten van zowel het lichaam als de geest zijn met elkaar verbonden en vormen een fantastisch en indrukwekkend geheel. Massage betekent voor mij verbinden, aandacht en aanraken. Je maakt contact met degene die gemasseerd wordt en nog belangrijker, diegene maakt contact met zichzelf. Een moment van bewustwording.

De kennis, ervaring en bijzondere massagetechnieken die ik in de loop der jaren heb mogen ervaren wil ik graag doorgeven in de vorm van inspirerende trainingen en cursussen. Als trainer streef ik ernaar om cursisten te motiveren en om het beste uit zichzelf te halen.

Karin van den Elzen

Karin van den Elzen

docent Trauma & Regulatie

tel:
e-mail:
website:

Over Karin
Karin van Deelen-Wortman

Karin van Deelen-Wortman

docent Trauma & Regulatie

tel:  06 20 72 7840
e-mail: info@in-essentie.nl
website: in-essentie.nl

Over Karin

Mijn fascinatie voor mensen en voor wat hen beweegt stamt al uit mijn kindertijd. Begonnen als fysiotherapeut heb ik mij gaandeweg steeds meer verdiept in bewegen in brede zin. Ook emotioneel beweeg je, misschien meer, misschien minder, misschien loop je af en toe vast. Na mijn opleiding craniosacraal therapie (Cranio) heb ik mij verder verdiept in de lichaamsgerichte psychotherapie. Ik breng graag mensen in contact met wie ze in wezen zijn. ‘Blij zijn met jezelf’ is dan ook mijn motto.

Naast mijn werk als therapeut in mijn eigen praktijk, geef ik les bij het Upledger Instituut in Cranio. Mijn droom om therapeuten op te leiden en te begeleiden is daarmee in vervulling gegaan. Verdere verdieping in het begeleiden en opleiden van therapeuten vond ik in de opleiding tot ervaringsgericht supervisor. Een deel van mijn tijd ben ik als opleidingssupervisor verbonden aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Daarnaast ontwikkel en geef ik masterclasses op allerlei gebied binnen het complementaire veld.

Bij Holos krijg ik nu de kans om het vak ‘Trauma en regulatie’ te geven. Fantastisch om het lichaamsgericht reguleren van emoties en het werken met enkelvoudige trauma’s nu ook aan massagetherapeuten van Holos te kunnen overbrengen. Wat me zo enthousiast maakt, is dat onze vakken (massagetherapie en Cranio) zo dicht bij elkaar liggen.

Katrien de Nijs

Katrien de Nijs

officemanager

 e-mail: info@holos.nl

 

 

Over Katrien
Madeleine Verhoeven

Madeleine Verhoeven

Opleidingscoördinator en docent Integratie

mob: 06 25 57 76 24
e-mail: madeleine@holos.nl
website: tesoro.nu

Over Madeleine

In 2013 heb ik mijn opleiding bij Holos tot massagetherapeut afgerond. In datzelfde jaar heb ik mijn praktijk opgezet onder de naam Tesoro, het Spaanse woord voor schat. Hiervoor heb ik namelijk jarenlang Spaans onderwezen aan de Hogeschool Inholland. Mijn aandacht gaat momenteel voornamelijk uit naar het uitbouwen van mijn praktijk. Ik gun iedereen de bijzondere ontdekkingsreizen door zijn lichaam die ik tijdens mijn opleiding zo heb leren waarderen.

De laatste paar jaar richt ik mij meer en meer op het onderwerp depressie. Als ervaringsdeskundige weet ik wat mijn cliënten doormaken en kan ik hen laten ervaren hoe ze geblokkeerd raken. Ik ben ervan overtuigd dat massagetherapie hierin een grote rol kan spelen.

Sinds januari 2016 ondersteun ik Holos bij het accreditatietraject en ben ik studieloopbaanbegeleider. Vraag je je af hoe je je studievaardigheden kunt verbeteren of wil je dat iemand met je meedenkt over het combineren van je studie met je privé-leven? Dan kun je bij mij terecht. Een uur coaching per studiejaar valt binnen het lesgeld dat je hebt betaald.

Marian Bos

Marian Bos

docent Persoonlijke Ontwikkeling & Visie

tel: 030 24 36 843
e-mail: bos.marian@kpnmail.nl

Over Marian
Mijn naam is Marian Bos en ik ben in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeute. Uit onvrede met dit vak, ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen vorm van werken. Via haptonomie, shiatsutherapie, tantra, bewustwordingstrainingen zoals zijnsoriëntatie, begeleid ik nu mensen in mijn praktijk voor zijns- en lichaamsgerichte therapie. Sinds 2002 geef ik les op Holos en kan ik alles wat ik leer, heb geleerd en wie ik ben, integreren en uitdragen.
Marjolein van den Bosch

Marjolein van den Bosch

financiën

e-mail: marjolein@holos.nl

Over Marjolein
Ik heb in 2011-2012 met veel plezier het eerste leerjaar Holos gedaan. Ik had het geluk dat aan het einde van mijn eerste jaar bekend werd dat op de administratie/secretariaat een vacature zou komen. Het leek mij heel leuk om op Holos een aantal dagen per week te werken en tegelijkertijd thuis een massagepraktijk op te starten. En beide verwachtingen zijn méér dan uitgekomen! Mijn arbeidsverleden ligt voornamelijk in de financiële wereld; ik heb 25 jaar met veel plezier en enthousiasme bij een grootbank gewerkt. Maar een zeer welkome wending in mijn persoonlijk leven en arbeidsleven vielen prachtig samen met de studie en later het werken hier op Holos.
Nienja Brouwer

Nienja Brouwer

docent Basiskennis Meridianen

Mob: 06 15 49 37 66
e-mail: 
info@nienjabrouwer.nl
Website: 
nienjabrouwer.nl

Over Nienja
Vanuit mijn interesse om gezondheid te bevorderen studeerde ik gezondheidswetenschappen. Steeds meer realiseerde ik me echter dat de westerse visie vaak voorbij gaat aan de mens in zijn/haar individuele verschillen. Ik zocht naar een meer holistische kijk op gezondheid. Tijdens de Shiatsu massage therapie opleiding inspireerde mij de definitie uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: “Gezondheid is vol vitaliteit, wijsheid en energie zijn, zodat je je dromen werkelijkheid kunt maken”. Nieuwsgierig als ik ben naar alles wat er is vervolgde ik mijn weg. Daarbij bestudeerde ik vervolgens ook methoden als yogamassage, critical alignment yoga, reiki, somatic yoga en Tension Releasing Exercises (TRE). Ik hoop dat steeds meer mensen de aanvulling van oosterse, westerse en zijnsgeorienteerde zienswijzen zullen zien en gebruiken. Het is een voorrecht mensen te mogen begeleiden in mijn eigen praktijk. Daarnaast vind ik het inspirerend om kennis te delen en van elkaar te leren. Het voelt als een cadeau dat sinds 2015 ook op de Holos academie te mogen doen.
René Melker

René Melker

docent Bindweefselmassage

mobiel: 06 24 92 00 32
e-mail: lmpmelker@outlook.com
website: haptotherapie-massagetherapie.nl

Over René
Ik geef lessen in bindweefselmassage, ik begeleid studenten tijdens hun practicum en ik ben lid van de examencommissie. Ik kom oorspronkelijk uit het bedrijfsleven waar ik management-consultant ben geweest in de ICT-sector. Omdat mijn hart daar niet lag, ben ik de opleidingen gaan volgen voor Holistisch Massagetherapeut en Haptotherapeut. Ik heb nu al jaren een fijne praktijk in Zoetermeer. Daarnaast heb ik werk-ervaring met gehandicapte en terminale mensen. Andere ervaringen heb ik met Tantra en meditatie (Vipassana). Al deze ervaringen hebben mij kunnen laten groeien in het echt laten zijn wat er is! Deze zo simpele zin geeft een heel proces weer in het ruimte geven aan mijzelf en daarmee aan de ander. Bindweefselmassage vind ik mooi omdat het de ander uitnodigt om onderhuids te gaan ervaren wat er speelt. Ook de verbindingen die er liggen tussen het fysieke, emotionele, mentale en spirituele kunnen voelbaar worden.
Shim Meijer

Shim Meijer

online marketing

e-mail: shim@holos.nl

Over Shim
Tom Oosthuizen

Tom Oosthuizen

docent Holistische geneeskunde

tel: 0299 40 34 73
e-mail: tomoost@cs.com
website: tomoosthuizen.nl

Over Tom
Ik werkte na mijn arts-opleiding 25 jaar als homeopatisch arts. De ervaringen die ik daarin opdeed en de inzichten van Eckhart Tolle, Byron Katie en “Een Cursus in Wonderen” leidden tot een groter bewustzijn over zowel het begrip “genezen” als over het begrip “heelheid”. Naast het geven van workshops, lezingen en consulten “holistisch denken” en “holistisch genezen” ben ik sinds enkele jaren als docent Reguliere en Holistische Geneeskunde verbonden aan de Academie Holos.
Wilma Spaay

Wilma Spaay

docent Shantala babymassage, Lichaamsgericht werken met kinderen en Supervisie

mob: 06 23 23 30 91
e-mail: wilma@erzijn.net
website: erzijn.net

Over Wilma