docenten & medewerkers

Ann Verhulst

Ann Verhulst

docent Persoonlijke Ontwikkeling


e-mail:
 [email protected] 

Over Ann

Hallo! Verbinding is waar het voor mij van kinds af aan over ging. Ik was me al vroeg bewust dat ik een diep verlangen voelde naar samen-zijn vanuit vrijheid en een open hart. Tijdens alle omzwervingen in mijn leven was deze zoektocht leidend. Tijdens mijn studie en werk als klinisch psycholoog, toen ik als docent/trainer aan de politie academie werkzaam was, in de vijf jaar dat ik in een omgebouwde vrachtwagen de wereld introk en natuurlijk in al mijn relaties met mensen. De levensreis gaat door, de zoektocht is gestopt in het zien dat vrijheid en verbinding er zijn zodra ik niets in of buiten mezelf afwijs.

Toen ik zag hoe in de massageopleiding op Holos de lessen Persoonlijke Ontwikkeling zijn opgezet werd ik blij. Heel blij, omdat het gaat over onszelf werkelijk ontmoeten door gewaar te leren zijn van het geheel van onszelf. Zonder iets af te wijzen, zelfs onze oordelen niet veroordelen 😊…. ik herken hierin de weg die ik zelf heb gelopen. En wat voelt het mooi en waardevol om samen met toekomstige masseurs /massagetherapeuten bewust in contact te (leren) zijn met wat we in het moment voelen en ervaren. Ontdekken hoe hierin de sleutel tot werkelijke verbinding met onszelf, en van daaruit met de ander dus ook de client, te vinden is.

Anneke van Holstein

Anneke van Holstein

docent Bindweefselmassage

Over Anneke

Al zolang ik mij kan herinneren houd ik mij bezig met existentiële levensvragen. Wie of wat ben ik? Waar kom ik eigenlijk vandaan? Wat is de mens? En meer van dat soort vragen. Deze zorgden ervoor dat ik van de reguliere gezondheidszorg, als gespecialiseerd verpleegkundige, meer en meer richting complementaire zorg ging bewegen. De holistische kijk op de mens paste mij veel beter en ik werd nieuwsgierig naar Reiki en andere vormen van energiewerk.

 In 2002 heb ik voor het eerst mogen ervaren wat aanraking en bewust voelen kan betekenen voor een mens. Ik woonde in Singapore en onderging een Chotai Shiatsu massage. Wat daar gebeurde op die Futon was dat ik mijzelf gezien voelde door mijzelf. Via mijn lichaam dichter bij mijn gevoel komen maakte van alles los en bracht meer helderheid. Ik wilde daar beslist meer van! Ook wilde ik dit heel graag anderen laten ervaren.

Shiatsu massagetherapie was de eerste van een enorme reeks massage opleidingen op veel plekken in de wereld, waaronder in 2016 Massagetherapie bij Holos. Wat vond ik het prachtig te leren om, in contact met mijzelf, de ander uit te nodigen zichzelf te voelen! Zo mooi! Ik vond daarin echt mijn passie.

Ik ben graag in mijn praktijk en leer nog elke dag van alle ontmoetingen in mijn leven. Dat ik via het docentschap bij Holos mijn enthousiasme voor het massage vak mag delen voelt als een cadeau.

Arjan Schellinkhout

Arjan Schellinkhout

docent Ondernemerschap

Over Arjan

Arjan Schellinkhout, marketeer met een hang naar communicatie. Ik heb ca.25 jaar bij allerlei marketingcommunicatie bureaus gewerkt en heb daarbij heel veel verschillende klanten mogen helpen  om hun doelstellingen te realiseren. Klanten variëren dan van een grote energiemaatschappij tot de basisschool om de hoek, van een eenmanspraktijk tot een multinational, van techneuten tot ras verkopers. Daarbij heb ik me altijd laten leiden door de klantbehoefte maar dan wel ingekaderd door het Merk en de omgeving. 

Sinds 2007 enthousiast HBO docent Commerciële Economie met uitstapjes naar de Kunstacademie en… naar Holos. (Want als je getrouwd bent met een Holos massagetherapeut raak je ook daarvoor enthousiast).

Annemieke Bruins

Annemieke Bruins

Medewerker Secretariaat

tel: 030 2900 507
e-mail: [email protected]

Over Annemieke

Het Holoshuis is op mijn pad gekomen, omdat ik mijn leven anders wil inrichten. Zowel op persoonlijk vlak als werk gerelateerd. Ik kwam een vacature tegen bij het Holoshuis en dacht meteen; Ja, ik wil mij verbinden met mensen die bezig zijn met lichaamswerk. Sinds oktober 2022 werk ik dan ook, met veel plezier, 24 uur op het secretariaat.

Ik ben door Holos aangetrokken, omdat ik geloof in de holistische visie. Ik ben een creatief en sensitief persoon. Ik geloof dat we als mens bestaan uit meerdere lagen. Zowel fysiek, spiritueel, maar ook in relatie tot elkaar, door energie. Deze diepere lagen stonden bij mijn projecten op de kunstacademie al centraal in het werk wat ik maakte. Ik heb ruimtelijke vormgeving gestudeerd en ik heb de afgelopen 5 jaar gewerkt bij verschillende commerciële bedrijven. Ik was verantwoordelijk voor de werving van nieuwe klanten, het maken van ontwerpen, offertes, subsidie aanvragen en het geven van presentaties.

Uiteindelijk merkte ik dat deze sector niet mijn ’thuis’ was en daarom besloot ik het roer om te gooien in maart 2022. Ik wil meer verbinding met mijzelf, waarin mijn intuïtie mij weer stuurt.

Ik voel een sterke aantrekkingskracht naar de natuur, het raakt mij. De natuur en mijn gevoel gebruik ik in mijn schilderwerk. Naast Holos schilder ik namelijk en schrijf ik af en toe gedichten/woorden. Verder doe ik aan yoga, verschillende meditaties, en hardlopen. Om meer in verbinding te komen met mijzelf, ga ik een opleiding starten. Ik ga mij oriënteren in verschillende vormen van lichaamswerk en dit wil ik gaan combineren met mijn creativiteit/kunst. Ik voel: Wat er is, zit van binnen. Wat ik neerzet in mijn kunst, is een spiegel van mijzelf. Holos is voor mij een veilige plek waar ik mooie gesprekken kan voeren en inspirerende mensen heb ontmoet.

Ik ben erg blij en dankbaar dat ik in een omgeving mag werken waar lichaamsbewustzijn centraal staat en waar ik mezelf kan zijn. Ik zet mij graag in voor Holos en ik hoop dat docenten, studenten en betrokkenen zich net zo welkom voelen als ik.

Corrie van der Bruggen

Corrie van der Bruggen

docent Voetreflexologie en Stoelmassage

mob: 06 19 53 83 89
e-mail: [email protected]
website: fontaine-massage.nl

Over Corrie
Dirk Broekstra

Dirk Broekstra

docent Klassieke massage en Praktijkvoering

Over Dirk

In november 2005 afgestudeerd aan Holos. Sinds maart 2009 verbonden aan Holos als docent Praktijkvoering en vanaf september 2011 ook als docent Klassieke Massage. Tijdens de studie aan Holos was ik eigenaar van een adviesbureau dat door mij na 18 jaar werd verkocht in 2008. Het roer om ten gunste van een massage-therapeutschap. Binnen het vak Praktijkvoering breng ik de kennis en ervaring van 24 jaar zelfstandig ondernemerschap in om een dag te besteden aan hoe een massage praktijk te starten. De uitdaging is om te laten zien en voelen dat ook een mens- en gezondheid-gericht beroep samen kan gaan met een zakelijke aanpak. In de MBK algemeen lessen wordt de organisatie van de gezondheidszorg onderzocht, wordt ingegaan op Medische Ethiek en Evidence Based Medicine.

Dorien Tijhuis

Dorien Tijhuis

docent Supervisie

Over Dorien
Mijn enthousiasme voor Holistische massagetherapie is ontstaan, toen ik een aantal jaren meewerkte in een therapeutisch centrum in Ierland. Hier werd gewerkt met Gestalltherapie en massages en de effectiviteit van deze combinatie verraste me. In Nederland besloot ik de Holos opleiding te volgen, omdat deze het meest aansloot bij wat ik gezien had. In 2000 ben ik afgestudeerd en aansluitend een praktijk gestart in Rotterdam; ondertussen heb ik me verder verdiept door lichaamsgeoriënteerde therapie, PRI ( Past Reality Integration) en Zijnsoriëntatie. Sinds 2003 werk ik met groot plezier op Holos, eerst als examinator en sinds 2005 als supervisor. Het bijzondere van supervisie is, dat het gaat over werkelijk in contact zijn met jezelf en de ander en wat je hier in belemmert. Hier ligt mijn hart, ook omdat ik heb ervaren, hoe essentieel dit is voor een massagetherapeut.
Eef Bons-Joshi

Eef Bons-Joshi

docent Anatomie & Fysiologie

Over Eef

Een holistische kijk op de mens, op gezondheid, balans en welzijn sluit naadloos aan bij mijn visie over het leven. Van jongs af aan ben ik in aanraking gekomen met verschillende methoden om gezond en gelukkig te zijn. Van de reguliere zorg naar homeopathie, osteopathie, psychotherapie, massage (ik ben zelf stoelmasseur), mindfulness en healing (ik ben ook Pranic Healer).

Vanwege mijn interesse in het menselijk lichaam heb ik Bewegingswetenschappen gestudeerd. Ik heb me verdiept in de (sport)psychologie en ben gespecialiseerd in de anatomie en fysiologie van de mens. Ik doceer deze vakken sinds 2010 bij de medisch ondersteunende opleidingen van VUmc Amstel Academie. Het fysieke menselijke lichaam én de psyche hebben me altijd geboeid en sinds 2013 is daar een extra dimensie bij gekomen: het energielichaam. Een zo breed en open mogelijke kijk op de mens, alle aspecten van gezondheid bestuderen en mensen echt kunnen helpen middels verschillende behandelvormen vind ik een prachtige combinatie. In mijn lessen neem ik al deze elementen mee om samen, op een leuke, interactieve manier, meer te ontdekken over onszelf en de ander!

Ellen Rolvink

Ellen Rolvink

directeur

tel: 030 2900 507
e-mail: [email protected]

Over Ellen

Toen mijn vader in 1987 Holos oprichtte was ik een pubertiener van 14 jaar. Ik was wellicht de jongste oproepkracht van Holos, omdat ik extra zakgeld verdiende met het in elkaar zetten van syllabi en het zetten van koffie tijdens de voorlichtingsdagen. De jaren daarna volgde ik Holos van de zijlijn en had ik niet de intentie om later de opleiding over te nemen. Ik wilde mijn eigen weg volgen en had tot mijn vijfendertigste verschillende commerciële functies in het bedrijfsleven. Maar wilde ik dit mijn hele leven blijven doen? Naast mijn werk had ik altijd een fascinatie voor de vraag wat mensen drijft in het leven en begon daarom aan een deeltijd studie psychologie aan de UVA.

In 2008 ben ik met de opleiding tot Holos massagetherapeut begonnen en kon ik zelf ervaren wat aanraken in het contact met mensen kan betekenen. In deze periode kwam ik er ook achter dat ik compleet achter de visie van Holos kan staan. Ik vind de visie aansluiten bij deze tijdgeest. Het is de ultieme vorm van zelfverantwoordelijkheid nemen; met oog voor je eigen lijf en compassie tegenover elkaar.

Met gepaste trots sta ik vanaf 2011 aan het roer van deze mooie opleiding. Het voelt voor mij alsof alle puzzelstukjes op zijn plek zijn gevallen. Een uitdaging waarin mijn ondernemerskant wordt geprikkeld en ik mag samenwerken met vakkundige mensen, die met passie hun vak doceren.

Eran Ehrlich

Eran Ehrlich

docent Anatomie & Fysiologie / Holistische geneeskunde

Over Eran
Vanuit een fascinatie voor het menselijk lichaam koos ik in 1988 voor de studie Geneeskunde. Tijdens mijn studie verdiepte ik mij in toenemende mate in de relatie lichaam-geest. Na mijn studie werkte ik o.a. een tijd in de psychiatrie en de bedrijfsgeneeskunde, waar ik meer zicht kreeg op de relatie stress en ziekte en de rol die ziekte kan spelen binnen een persoon en in intermenselijke relaties. Tijdens studie en werk als arts hield ik mij al actief bezig met lesgeven. Omdat ik daar mijn passie het best in kwijt kon, ben ik in 2005 volledig voor het docentschap gegaan. Ik geef les aan diverse opleidingen in o.a. de vakken anatomie, fysiologie en pathologie.
Esther Wijs

Esther Wijs

docent Focusing Bodywork

tel: 0113 23 25 85
e-mail: [email protected]
website: essenzaleefstijl.nl

Over Esther

Focusing is ontwikkeld door Eugene Gendlin. Het is voor mij verreweg de vriendelijkste manier van verbale procesbegeleiding waarin de stilte onontbeerlijk is. Ann Weiser Cornell en Barbara McGavin hebben de methode op een praktische wijze verder uitgewerkt. Het heeft handvatten gekregen om (moeilijke) gevoelens met compassie te benaderen en verder te verkennen.

Sinds mijn kennismaking met Focusing in de opleiding Massagetherapie rond 2004, ervaar ik telkens nog de kracht die ervan uit gaat en die mij blijft inspireren om het over te dragen. Bij academie Holos doe ik dat sinds 2010 in leergang 3 en ik verzorg de jaaropleiding Focusing Bodywork voor (Massage)therapeuten e.a. die lichaams- of ervaringsgericht werken. Ik ben gecertificeerd als trainer en begeleider door The Focusing Institute. Het is in mijn praktijk de voornaamste werkvorm. Tot 2017 was ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als begeleider en trainer van de Focusmodule ter bevordering van lichaamsbewustzijn. Mijn missie is zorg op maat. Vanuit rust en aandacht richting herstel.

Godfried Kleinsmann

Godfried Kleinsmann

docent Holistic Pulsing

tel: 06 4011 7096
e-mail: [email protected]
website: holistic-pulsing.nl

Over Godfried

Holistic Pulsing heeft mijn hart al zo’n 22 jaar gestolen! De zachte kracht, niets forcerend en aanwezig zijn bij het zich ontvouwende proces heeft mij al vele kleine ‘wonderen’ laten zien. Pulsen en liefdevolle aanwezigheid kan veel losmaken en helen. Ik geef graag sessies, blijf steeds leren hierin en telkens weer word ik blij als ik het pulsen en haar visie mag overdragen.

Zo’n 20 jaar geleden heb ik de School voor Holistic Pulsing opgezet, een klein initiatief waarbinnen ik elk jaar met een groep werk. Daarnaast heb ik het pulsen ongeveer 21 jaar geleden bij Holos Academie geïntroduceerd waarna het basis gedeelte is opgenomen binnen de opleiding.

Heleen Baas

Heleen Baas

docent Haptische oefeningen / Massage & tantra

mob: 06 18 51 11 49
e-mail: [email protected]
website: heleenbaas.nl

Over Heleen

Na de opleiding holistic pulsing met succes te hebben afgerond wilde ik me nog verder verdiepen in ‘’de taal van het lichaam’’. Holos kwam op mijn pad. Tijdens de opleiding ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

Voor mij is het vak massagetherapeut een veelomvattend vak. Aan de ene kant is het heel eenvoudig: door middel van aanraking contact maken met het hier en nu en voelen wat er werkelijk is. Aan de ander kant ervaar ik het als groots en allesomvattend. Juist door de eenvoud van het hier en nu en het voelen wat er werkelijk is heb ik bij mezelf ervaren en zie ik bij cliënten dat het leven rijker, dieper, kwetsbaarder en voller geleefd kan worden.

Mijn hart en ziel ligt in dit werk!

Jansje Koren

Jansje Koren

docent Massagetherapie (jaar 3 & 4)

tel: 06 24 35 44 55
e-mail: [email protected]
website: vandaaginhethierennu.nl

Over Jansje

Toen ik zelf als student op Holos begon, merkte ik al snel dat deze opleiding veel meer inhield dan zomaar ‘leren masseren’. Ik ontdekte namelijk dat mijn aanraking diepgaander ging aanvoelen wanneer het contact met mezelf groeide en dat vond ik natuurlijk geweldig! Juist door dit subtiele lichaamsgerichte proceswerk tijdens de lesdagen eerst zelf te ervaren en te doorgronden, leerde ik nog zorgvuldiger begeleiden in mijn toen nog toekomstige beroep als massagetherapeut. Zo gingen mijn persoonlijke en professionele groei als vanzelf hand in hand in vier nooit te willen missen studiejaren.

Inmiddels heb ik mijn passie voor zelfonderzoek en bewustzijn uitgebreid als mindfulnesstrainer en focusingbegeleider. Daarbij heeft, als kers op de taart, de ontroerende sensitiviteit in tantra mijn hart gestolen.

Massagetherapie staat voor mij voor ontplooiing van je ware natuur om al voelend te leren leven vanuit een rijke menselijkheid. Elke dag geniet ik volop van de lichamelijke intelligentie, innerlijke verbinding en het fijngevoelige aspect die centraal staan in dit contactvolle beroep. Mijn bloeiende praktijk vind je in Den Haag en mijn hier opgedane ervaring doorgeven, vind ik heerlijk. De rol als docente zie ik dan ook echt als een voorrecht.

Joan Pos

Joan Pos

docent Trauma & Regulatie

website: joanpos.com

Over Joan

Al tijdens mijn studie psychologie kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte therapie en ik verwonderde me erover dat het lichaam in de psychologie eigenlijk niet zo mee deed. Ik ben na mijn afstuderen de opleiding tot Biodynamisch massagetherapeut en later ook de vervolg opleiding in vegetotherapie gaan doen, bij het Nederlands Instituut voor Biorelease en Biodynamische psychologie. Niet alles in het lichaamswerk was voor mijn eigen systeem helpend. Door mijn eigen ervaringen met stress en trauma ben ik op een pad gekomen waarin ik verder ben gaan uitzoeken hoe het zenuwstelsel werkt. Ik had het geluk dat er net op dit vlak meer inzichten naar voren kwamen. Ik ben het trauma jaar gaan doen bij Pat Ogden: de Sensorimotor benadering van trauma. En heb me verdiept in het werk van Stephen Porges: ‘Social Engagement Theory’. De manier van kijken vanuit dit gedachtegoed; de vroege hechting en de ontwikkeling van het zenuwstelsel, geeft erg veel inzicht en handvatten voor het fysiek werken met mensen die met trauma en hechtingsvragen leven. Op dit gebied geef ik nu training en bijscholing.

Ik werk als therapeut in mijn eigen praktijk. Als supervisor bij het instituut waar ik zelf ben opgeleid en nu als docent bij Holos. Daarnaast geef ik bijscholingen, ben ik freelance trainer bij Slachtofferhulp Nederland en het Instituut voor Psychotrauma en lid van de Bestuurskring van Bodymind Opleidingen.

Josje Fens (zij/haar, die/diens)

Josje Fens (zij/haar, die/diens)

docent Energetische Massage

tel: 06 47 91 41 02
website: lichaamstaal-utrecht.nl

Over Josje

Onderzoeken hoe je helemaal jezelf kunt zijn en helemaal met jezelf kunnen zijn. Dat is waar voor mij massagetherapie om draait. In mijn praktijk in het centrum van Utrecht doe ik dat onder andere door queer personen expliciet welkom te heten. Ik bied zo een veilige plek om (weer) in contact te komen met jezelf, via je lijf.  De ontspanning die het geeft als je je niet meer anders hoeft voor te doen dan je bent. Hoe je kunt schrikken als je door een zachte, aandachtige open aanraking, ineens de strenge stem in jezelf hoort praten. En hoe die stem dan misschien kracht verliest omdat je weer contact hebt kunnen maken met de zachtheid in jezelf. Het is elke dag weer genieten om de kracht van ‘gewoon’ aanwezig zijn, zonder oordeel, te ervaren.

Als docent energetische massage is dat waar het in de lessen over gaat, aanraken met open aandacht. Samen contact maken, precies zoals jij bent. Je hoeft niet anders of beter te worden. Iets wat ik mezelf ook regelmatig mag vertellen. Ik vind het een uitdaging om iedere client en iedere student welkom te heten, en samen op onderzoek te gaan.

Jolanda Willemse

Jolanda Willemse

docent Klassieke massage / Bindweefsel massage

tel: 026 35 54 328
e-mail: [email protected]

Over Jolanda

Na jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut heb ik nu een eigen praktijk voor massagetherapie. Ik maak o.a. gebruik van technieken uit shiatsumassagetherapie, haptonomie en natuurlijk ook uit de fysiotherapie. Samen met Hilda Wartena geef ik ook regelmatig workshops vanuit de holistische visie. Door haar en door veel trainingen te hebben gevolgd bij Korrie de Vet, oud Holos docent, heb ik me persoonlijk en beroepsmatig niet meer los willen maken uit deze manier van in t leven staan.

25 jaar geleden stond er in mijn horoscoop dat, als ik later groot zou zijn, ik de basis van fysiotherapie zou gaan overbrengen. Vanaf de eerste dag loop ik door het gebouw op mijn sokken: ik voel me hier thuis.

Julien Patterson

Julien Patterson

docent Praktijkvoering / Dansage /zwangerschapsmassage

mob: 06 18 47 62 43
e-mail: [email protected]
website: dansage.nl

Over Julien

Het menselijk lichaam fascineert me. Alle facetten van zowel het lichaam als de geest zijn met elkaar verbonden en vormen een fantastisch en indrukwekkend geheel. Massage betekent voor mij verbinden, aandacht en aanraken. Je maakt contact met degene die gemasseerd wordt en nog belangrijker, diegene maakt contact met zichzelf. Een moment van bewustwording.

De kennis, ervaring en bijzondere massagetechnieken die ik in de loop der jaren heb mogen ervaren wil ik graag doorgeven in de vorm van inspirerende trainingen en cursussen. Als trainer streef ik ernaar om cursisten te motiveren en om het beste uit zichzelf te halen.

Karin van den Elzen

Karin van den Elzen

docent Trauma & Regulatie / Psoas

tel: 06 48 46 43 52
e-mail: [email protected]
website: lieflijf.nl

Over Karin

Sinds 2009 werk ik, met veel voldoening, in mijn praktijk in Gouda als massagetherapeut.
Hiervoor heb ik 23 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt als gezinsbegeleidster, videohome trainer en pedagogisch medewerker. Een vak wat bij mij paste, totdat ik een burn-out kreeg. Ik miste de vertaling naar het lichaam in dit werk en in mijn eigen leven. Niet alleen praten, maar ook voelen en ervaren in mijn lijf.
Vanuit dit verlangen, om meer met het lijf te gaan werken, ben ik de opleiding gaan volgen voor massagetherapeut bij Holos academie. Hier heb ik ervaren wat de kracht van een aandachtige aanraking kan betekenen.

Werken met mensen is wat ik het liefste doe. Individueel in mijn praktijk, en nu ook voor groepen, als docent op Holos. De dynamiek van een groep, het overbrengen en delen van kennis en werken vanuit verbinding, dat is waar ik zo van geniet. Het lichaamswerk combineren met mijn ervaring uit de hulpverlening, maakt dat ik voor mij het mooiste vak heb wat er is.

Lo Hermsen

Lo Hermsen

ademcoach

Over Lo

Ik ben Lo Hermsen, ademcoach en trainer, met eigen praktijk in Utrecht. Ik werk met de bewust verbonden ademhaling, het systemische veld en lichaamswerk.

Mijn hele leven ben ik al gegrepen door het mysterie van ons mens-zijn. Wie ben ik? Wat verlang ik? Hoe kan ik trouw zijn aan mezelf? Wat heb ik te doen en wat heb ik te laten? In mijn begeleidingswerk gebruik ik de ademhaling hiervoor als belangrijkste instrument.

In de adem kunnen we direct ervaren hoe wij nu in ons vel zitten. Je kent het wel.. Als we stress hebben schiet de adem omhoog, als iets te spannend wordt dan stopt de adem en als we ontspannen dan komt er een grote ademteug. Je zou ook wel kunnen zeggen, zoals we ademen, zo staan we in ons leven. En het mooie is, de adem liegt nooit. Daarmee is de adem een krachtige spiegel. Waar ik mijzelf nog wel eens voor de gek kan houden, brengt mijn adem mij gelijk weer in contact met wat er werkelijk speelt. Prachtig hoeveel inzicht en bewegingsvrijheid dit oplevert, elke keer weer.

Ik ben opgeleid vanuit Transformational Breath, Phoenix Opleidingen, Centrum voor Tantra en Holos. 

Madeleine Verhoeven

Madeleine Verhoeven

Opleidingscoördinator en docent Integratie

mob: 06 25 57 76 24
e-mail: [email protected]
website: tesoro.nu

Over Madeleine

In 2013 heb ik mijn opleiding bij Holos tot massagetherapeut afgerond. In datzelfde jaar heb ik mijn praktijk opgezet onder de naam Tesoro, het Spaanse woord voor schat. Hiervoor heb ik namelijk jarenlang Spaans onderwezen aan de Hogeschool Inholland. Mijn aandacht gaat momenteel voornamelijk uit naar het uitbouwen van mijn praktijk. Ik gun iedereen de bijzondere ontdekkingsreizen door zijn lichaam die ik tijdens mijn opleiding zo heb leren waarderen.

De laatste paar jaar richt ik mij meer en meer op het onderwerp depressie. Als ervaringsdeskundige weet ik wat mijn cliënten doormaken en kan ik hen laten ervaren hoe ze geblokkeerd raken. Ik ben ervan overtuigd dat massagetherapie hierin een grote rol kan spelen.

Sinds januari 2016 ondersteun ik Holos bij het accreditatietraject en ben ik studieloopbaanbegeleider. Vraag je je af hoe je je studievaardigheden kunt verbeteren of wil je dat iemand met je meedenkt over het combineren van je studie met je privé-leven? Dan kun je bij mij terecht. Een uur coaching per studiejaar valt binnen het lesgeld dat je hebt betaald.

Malou Tan

Malou Tan

docent Ademwerk

Over Malou

Ik werk als channeler, het vertalen van informatie uit andere dimensies. Ik ben helderhorend geboren en het is bijzonder om hiermee te mogen werken voor anderen. Pas toen ik ook ging werken met de adem, zag ik de magie van nieuwe informatie mogen inademen en transformeren tot in iedere cel. Het is een prachtige combinatie waar ik graag mee werk. Enerzijds het vertalen van de hogere informatie en die dan laten doorstromen tot in het fysieke lichaam. Echt alles waar laten zijn brengt expansie in je ervaring. Je lichaam, je meest gevoelige instrument, kan door middel van de adem alle mogelijke vibraties ervaren.

Het leven zien als een reis in het wonderlijke mens-zijn brengt veel nieuwe kennis naar boven. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar bewustzijnswerk om mijn ervaringen nog beter te leren begrijpen. Hoe de bron van wijsheid niet meer wordt gedeeld door een god of guru buiten mijzelf om, maar dat echte wijsheid alleen te vinden is bij innerlijke bron. Als we ons durven over te geven aan het grotere geheel, kan magie zich weer ontvouwen in onszelf en de wereld om ons heen. Wat houd ik van mijn werk.

Marcel Snippe

Marcel Snippe

Extern lid examencommissie

Over Marcel

In 2009 verbond ik mij voor vier jaar als student aan Holos. In deze periode ging er bij mij een deurtje naar binnen open. De waarde van aandachtige aanraking drong diep tot mij door. Nu begeleid ik cliënten op hun weg naar binnen in mijn praktijk Indruk massages in Amersfoort.

Sinds 2022 verbind ik mij opnieuw aan Holos, maar nu als extern lid van de examencommissie. Ik vind het geweldig om getuige te zijn van studenten tijdens de afronding van vier intensieve jaren op Holos. Met het eindexamen als een waardige afsluiting.

Marian Bos

Marian Bos

docent Persoonlijke Ontwikkeling & Visie

tel: 030 24 36 843
e-mail: [email protected]

Over Marian
Mijn naam is Marian Bos en ik ben in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeute. Uit onvrede met dit vak, ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen vorm van werken. Via haptonomie, shiatsutherapie, tantra, bewustwordingstrainingen zoals zijnsoriëntatie, begeleid ik nu mensen in mijn praktijk voor zijns- en lichaamsgerichte therapie. Sinds 2002 geef ik les op Holos en kan ik alles wat ik leer, heb geleerd en wie ik ben, integreren en uitdragen.
Mariska Gieskes

Mariska Gieskes

docent Lichaamsgericht werken met kinderen

Over Mariska

Ik ben Mariska Gieskes (1960) en werk vanaf het afsluiten van de middelbare school in de gezondheidszorg. Ik ben begonnen als (kinder)verpleegkundige. Na enkele jaren ben ik als docent verpleegkunde gaan werken. Tijdens mijn werk in de gezondheidszorg heb ik mijn master Pedagogiek behaald. Gedurende het werken als docent ben ik mij gaan verdiepen in de alternatieve gezondheidszorg.

Via healing/reading, yoga, de tantra training, vrouwenworkshops, sexual grounding, de haptonomie opleiding en de opleiding systemisch werk ben ik terechtgekomen bij Rebalancing. Momenteel heb ik een eigen praktijk in Haarlem en daarnaast werk ik als vakdocent Pathologie en examinator bij de Rebalancing School.

Ik ben gezegend met twee prachtige dochters en een kleinzoon. De ervaring van kinderen krijgen, opvoeden en hun eigen weg laten gaan, heeft mij veel gebracht. Ook de ervaring van een scheiding, alleen zijn en opnieuw in liefde verbinden heeft mij wijzer gemaakt. Ik geniet van de gesprekken met mijn dochters, reizen naar onbekende oorden met mijn lief, buiten zijn, staren over water en beppen met vriendinnen.

Minke Flach

Minke Flach

docent Klassieke Massage

mob: 06-520 58 688
e-mail: [email protected]
website: 
minkeflach.nl

Over Minke

Massagetherapie kwam op mijn pad via een tip van mijn doktersassistente. Na een moeilijke periode binnen mijn gezin voelde het alsof ik de grip op mijn leven was verloren. Mijn ideaalplaatje van werk en gezin viel uit elkaar en ik voelde me stuurloos. Ik kon niet meer goed bij mijn gevoel en intuïtie komen. Alsof mijn innerlijke kompas op drift was en ik geen uitweg meer wist in de emotionele rollercoaster waar ik in terecht was gekomen. De massagetherapeut laat me in plaats van praten, vooral voelen. Voelen en bewust worden van wat zich werkelijk in mij afspeelt. Bewust worden wat van mij is en wat van een ander. Bewust worden van mijn verlangen. Ik word nieuwsgierig naar wat mijn lijf me nog meer te vertellen heeft en volg een 3-jarige  opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en toegepaste spiritualiteit. Geraakt door het emotioneel lichaamswerk, wil  ik me hier verder in bekwamen.Ik gooi het roer om, hang mijn carrière in tijdschriftenland aan de wilgen en start de opleiding Holos Massagetherapie. Nu, ruim 4 jaar later ben ik afgestudeerd,  voer ik een eigen praktijk én ben ik docent aan de opleiding. Wat een prachtvak! Mijn afstudeeronderwerp? Innerlijke onrust… als het niet gaat zoals je wilt.’ 

Monique van Spronsen

Monique van Spronsen

Office manager

tel: 030 290 05 07
e-mail: [email protected] 

Over Monique

De rol van office manager kan je natuurlijk bij veel bedrijven vervullen, maar het is voor mij altijd belangrijk geweest dit te doen in een omgeving die aansluit bij mijn eigen werkelijkheid, waar ik me thuis kan voelen. Ik voelde me gelijk welkom bij Holos, en dat gevoel wil ik zelf ook graag overbrengen op mensen die op wat voor manier dan ook interesse hebben in, of verbonden zijn aan het Holoshuis/ Holos Academie. Ik vind het belangrijk dat mensen mij makkelijk weten te vinden met vragen.

Muriël Reineman

Muriël Reineman

Docent Chakra Massage

Over Muriël

In 2018 studeerde ik bij HOLOS af als Massagetherapeut en in 2022 als Ademcoach. Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk, waarin ik werk vanuit een holistische visie met meditatie, massage, adem- en energiewerk. Eerst in Utrecht, tegenwoordig in Meppel. Ik zet daarbij ook mijn kennis en ervaring in van mijn opleidingen bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI) in Utrecht. Daar leerde ik veel over aandacht en energie via het geven van readings en healings, en om zonder oordeel en met compassie in het leven te staan.

Voor mij staan de energetische en fysieke wereld als vanzelf met elkaar in verbinding, en het doorgeven van kennis hierover, ook als docent op HOLOS voor het vak Chakra massage, voelt als een voorrecht.
Hier nu te zijn is een grote ommezwaai geweest in mijn leven van hoofd naar hart. Ik heb een Universitaire achtergrond in de letteren (Latijns Amerika studies), werkte in de journalistiek, digitale communicatie en begeleidde tot 2015 grote webprojecten van overheden. Op mijn huidige pad voel ik mij vervuld en verbonden met mijn passie: mensen in contact brengen met hun innerlijke wijsheid en zelfgenezend vermogen.

Netty Nieuwlaat

Netty Nieuwlaat

Docent Medische Basiskennis

e-mail: [email protected]
Website: krizia.nl

Over Netty

Na het afstuderen als verpleegkundige in 1978 startte ik als verpleegkundige op de interne geneeskunde afdeling in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Al snel kwam de bewustwording, dat overdracht en onderwijs dicht bij mijn hart liggen.

Door het vervullen van verschillende functies in het ziekenhuis en daarbuiten, ontstond er een schat aan bagage, onder andere op het gebied van Medische Basiskennis. Een vak waarvan ik dacht en hoopte het nooit te willen of hoeven doceren omdat het enkel saai van buiten leren was.

In 1998 ben ik afgestudeerd als homeopaat en natuurgeneeskundig therapeut aan de hogeschool voor natuurgeneeswijze in Arnhem. Daar werd de krachtige verbinding tussen ons menszijn, ons mensbewustzijn en lichaamsbewustzijn versterkt. Een kleine praktijk verrijkte mijn ervaring in het werken binnen de natuurgeneeswijze en door het werken in het ziekenhuis heb ik kans gezien beide aan elkaar te verbinden waar het kan.

De laatste 15 jaar geef ik door gebruik te maken van het “nieuwe” leren, met veel plezier de MBK en draag een deel bij aan de samensmelting van beide zorgwerelden in de zorg voor anderen.

In het weten, dat regulier en complementair elkaar ontmoeten en meer samenwerken is medische basiskennis een vak, wat een brug legt tussen de twee “werelden”. De integrale zorg, is een feit en snel groeiende.

Nicky Smout

Nicky Smout

gastdocent psycho-peristaltiek

Mob: 
e-mail: 

Website: 

Over Nicky

In 1998 voltooide ik de 6-jarige opleiding tot Biodynamisch (psycho)therapeut aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie, NIB. Daarvoor heb ik een opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond, richting beeldende vorming (1991).

Biodynamisch therapeut

In 1997 ben ik een eigen praktijk als biodynamische therapeut begonnen naast mijn werk als beeldhouwer. Lang heb ik deze twee sporen parallel gevolgd en hebben ze elkaar wederzijds geïnspireerd. Vanaf 2001 wijd ik me volledig en met veel plezier aan het biodynamische werk.

Trainer

Sinds 2005 ben ik docent aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie. Binnen de opleiding heb ik me vooral gespecialiseerd in jonge ontwikkelingsthema’s, hechting, imaginatie en pulsatie.

Vandien zit ik ook in het bestuur van het NIB en sinds 2018 geef ik samen met mijn collega Harry Visser leiding aan het opleidingsinstituut.

Transpersoonlijke ontwikkeling

Vanaf volg ik graag trainingen bij Atum O’Kane. Deze trainingen zijn op het gebied van Jungiaanse transpersoonlijke psychologie en spiritualiteit. oa. Spiritual Guidance in (2000),  Alchemy (2009), Archetype (2012). Op dit moment volg ik de training ‘The Urgent Cry for Planetary Consciousness.’

Deze trainingen bieden mij een brede spirituele bedding van waaruit ik cliënten kan begeleiden in existentiële vragen.

Verdieping

Voor doorgaande ontwikkeling doe ik System Centred Training en volg ik trainingen bij Merete Holm Brantbjerk; haar werk rondom trauma en hypotonie verdiepen mijn werk.

Nienja Brouwer

Nienja Brouwer

docent Basiskennis Meridianen

Mob: 06 15 49 37 66
e-mail: 
[email protected]
Website: 
nienjabrouwer.nl

Over Nienja
Vanuit mijn interesse om gezondheid te bevorderen studeerde ik gezondheidswetenschappen. Steeds meer realiseerde ik me echter dat de westerse visie vaak voorbij gaat aan de mens in zijn/haar individuele verschillen. Ik zocht naar een meer holistische kijk op gezondheid. Tijdens de Shiatsu massage therapie opleiding inspireerde mij de definitie uit de Traditionele Chinese Geneeskunde: “Gezondheid is vol vitaliteit, wijsheid en energie zijn, zodat je je dromen werkelijkheid kunt maken”. Nieuwsgierig als ik ben naar alles wat er is vervolgde ik mijn weg. Daarbij bestudeerde ik vervolgens ook methoden als yogamassage, critical alignment yoga, reiki, somatic yoga en Tension Releasing Exercises (TRE). Ik hoop dat steeds meer mensen de aanvulling van oosterse, westerse en zijnsgeorienteerde zienswijzen zullen zien en gebruiken. Het is een voorrecht mensen te mogen begeleiden in mijn eigen praktijk. Daarnaast vind ik het inspirerend om kennis te delen en van elkaar te leren. Het voelt als een cadeau dat sinds 2015 ook op de Holos academie te mogen doen.
Nienke van der Heide

Nienke van der Heide

Opleidingscoördinator Holos Academie

Mob: 030 290 0507
e-mail: [email protected]
Website:
akdjol.nl

Over Nienke

In 2000 begon ik aan de opleiding Holos Massagetherapeut. Als cultureel antropologe had ik op verschillende plekken te wereld gewoond, waaronder twee jaar in Kirgizië. Bij Holos kwam ik thuis. Massagetherapie is voor mij een manier om werkelijk contact te maken met mensen, met alles wat er is. Geen opsmuk, geen maskers, maar in rust aanwezig zijn – en van daaruit verbinding maken. De helende kracht die daar vanuit gaat doet me steeds weer versteld staan.

Sinds mijn afstuderen op Holos heb ik mijn eigen praktijk. Daarnaast heb ik altijd gewerkt als universitair docent en opleidingscoördinator bij een Honours College. In 2020 verliet ik de universiteit om me volledig te richten op massagetherapie. Vanaf november 2022 ben ik opleidingscoördinator bij Holos Academie. Hier hoop ik bij te dragen aan een stevige verbondenheid tussen de studenten en docenten die Holos zo rijk maken.

Ramona Langenberg

Ramona Langenberg

docent Energetische Massage

tel: 0652891304
e-mail: [email protected]
website: www.ramonasally.nl

Over Ramona

Het blijft mij boeien dat het lichaam steeds weer een ingang blijkt te zijn op de weg terug naar jezelf. Na een periode in mijn leven waarin ik langdurig over mijn eigen grenzen bleek te gaan werd ik mij ervan bewust dat ik steeds verder van mijn lichaam verwijderd was geraakt. En daarmee ook van mezelf.

Het roer ging om. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven besloot ik een ander pad in te slaan. Op Holos leerde ik weer opnieuw contact te maken met mijn lijf, met compassie naar mezelf te kijken en steeds weer te mogen vertrouwen op dat wat er gevoeld wil worden. De veerkracht die ik mede hierdoor bij mezelf heb ontwikkeld was zo’n groot cadeau dat ik inmiddels wel kan zeggen dat de holistische visie in mijn leven heb geïntegreerd.

Tijdens de opleiding startte ik mijn eigen praktijk waarin ik anderen mag ontmoeten en ondersteunen op hun pad. Zo mag ik mijn opgedane kennis en ervaring weer doorgeven in de opleiding. Met mijn enthousiasme voor dit prachtige vak hoop ik anderen te kunnen inspireren.

Sandrine Steeghs

Sandrine Steeghs

Communicatie & Marketing

Over Sandrine

Mijn naam is Sandrine en sinds afgelopen november mag ik het Holos team versterken en wat voelt dat welkom! Holos is op mijn pad gekomen omdat ik 3 jaar geleden besloot dat het tijd was voor een ander werkleven. Van 9 tot 5 in dezelfde rol kruipen en mijn creativiteit inzetten voor thema’s waar ik niet 100% achter stond, was niet aan mij besteed. Toen besloot ik, ik wil meer met mijn lijf doen én mijn veelzijdigheid vieren en benutten.

Het basisjaar tot Holistisch masseur was mijn eerste stap en inmiddels is mijn leven een fijne mengeling van creatief werk en lichaamswerk. Als ik niet bij Holos ben houd ik me bezig met masseren, dansen, meditatiekussens ontwerpen, schrijven (en dat soms op een podium voordragen). Ik ben super gefascineerd door de verbinding tussen beweging, dans en lichaamsbewustzijn en hoop dat in de toekomst te kunnen verbinden met mijn pad als lichaamswerker.

Maar op dit moment vind ik het vooral ontzettend fijn dat ik mijn talenten in mag zetten om mensen in contact te brengen met Holos en lichaamsbewustzijn. Blij dat ik deel mag zijn van deze plek én haar community.

Sophie Fagan

Sophie Fagan

docent Holistic Massage

tel: + 31 6 27 35 64 29
e-mail: [email protected]
website: sophiefagan.com

Over Sophie

Sophie’s journey into the world of Holistic Massage began in 2010 at the Bristol College of Massage and Bodywork (BCMB) in the U.K. During the training she had a ‘light bulb moment’. “I realised I am so relaxed, grounded and connected when I massage. I could get paid to relax and help others at the same time!”.

With this insight deeply embedded in her being, the next day she quit her day job and threw herself into the world of holistic massage, believing it would not only serve those she worked with but also feed her soul. Sophie joined the teaching team at BCMB in 2013 and to this day enjoys returning to Bristol to teach and connect with her long lasting clients a few times a year. She is now happily settled in The Netherlands (after a leap of faith following a gut feeling to relocate), with a busy massage practice in Amsterdam and Utrecht.

“I was honoured when HOLOS asked me to join their teaching team! I love to teach and empower people to discover their own strengths and abilities, finding confidence to get out there and share their gifts with the world!”. Sophie has a foundation in Tai Chi and Chi Gong which she has practised since 2004, and enjoys giving workshops to small groups and businesses. Being a huge believer in ‘Strength in community’ Sophie  co-founded Embodied Empowerment in 2019 – a home for well-being practitioners to support, inspire and connect with each other. “Joining the HOLOS community feels like a wonderful development in my life journey and I am excited and grateful to be a part of the team.”

Tom Oosthuizen

Tom Oosthuizen

docent Holistische geneeskunde

tel: 0299 40 34 73
e-mail: [email protected]
website: tomoosthuizen.nl

Over Tom
Ik werkte na mijn arts-opleiding 25 jaar als homeopatisch arts. De ervaringen die ik daarin opdeed en de inzichten van Eckhart Tolle, Byron Katie en “Een Cursus in Wonderen” leidden tot een groter bewustzijn over zowel het begrip “genezen” als over het begrip “heelheid”. Naast het geven van workshops, lezingen en consulten “holistisch denken” en “holistisch genezen” ben ik sinds enkele jaren als docent Reguliere en Holistische Geneeskunde verbonden aan de Academie Holos.