Zwangerschapsmassage

Geschikt voor (Holos) masseurs en massagetherapeuten

Startdata: 

26 september 2024

Inhoud

Tijdens deze masterclass leer je wat de veranderingen zijn op anatomisch, hormonaal en emotioneel vlak voor een zwangere vrouw en leer je hoe je op een verantwoordelijke manier een zwangerschapsmassage kan geven. Hierbij maken we de vertaalslag naar de massagetechnieken, aanraking en aandachtspunten op het lichaam. Ook komen de anamnese en contra indicaties aan bod. De massage zal in zijligging gegeven worden.

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de zwangere vrouw. Deze verandering kan klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de benen en armen, klachten in de onderrug en klachten rondom de schouderbladen. Een zwangerschapsmassage is hierbij de uitkomst. De massage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel. De massage geeft rust op emotioneel gebied aangezien er hormonaal ook veel gebeurt in de zwangerschapsperiode. De aanstaande moeder maakt nog meer contact met haar kindje.

Waarom interessant
Het geven van zwangerschapsmassages verrijkt je palet als masseur/massagetherapeut. Het is een mooie massage waarmee je een nieuwe doelgroep kan aanspreken. Met deze massage geef je aanstaande moeders een cadeau in deze mooie, maar ook vaak zware periode.

Wat leer je

1. Je leert wat de veranderingen zijn op anatomisch, hormonaal en emotioneel vlak voor een zwangere vrouw.

2. Je leert hoe je een volwaardige en verantwoordelijke zwangerschapsmassage kan geven.

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten. 
Heb je nog geen ervaring als masseur en wil je graag meedoen? Dan kun je eerst ons introductieweekend masseren volgen. 

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Julien Patterson. Naast zwangerschapsmassage geeft Julien ook de training in dansage.

Data & locatie

De volgende Masterclasses zijn op:

  • 13 maart
  • 26 september

De Masterclass zal plaatsvinden in het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Praktische informatie

Kosten & betaling
De kosten bedragen € 145,- per persoon.

Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

Ik schrijf mij in voor Zwangerschapsmassage

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn