Zwangerschapsmassage

Geschikt voor (Holos) masseurs en massagetherapeuten

Data: 

3 juli 2020

Informatie over Zwangerschapsmassage

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de zwangere vrouw. Deze verandering kan klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de benen en armen, klachten in de onderrug en klachten rondom de schouderbladen. Een zwangerschapsmassage is hierbij de uitkomst. De massage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel. De massage geeft rust op emotioneel gebied aangezien er hormonaal ook veel gebeurt in de zwangerschapsperiode. De aanstaande moeder maakt nog meer contact met haar kindje.

Tijdens deze masterclass leer je wat de veranderingen zijn op anatomisch, hormonaal en emotioneel vlak voor een zwangere vrouw en leer je hoe je op een verantwoordelijke manier een zwangerschapsmassage kan geven. Hierbij maken we de vertaalslag naar de massagetechnieken, aanraking en aandachtspunten op het lichaam. Ook komen de anamnese en contra indicaties aan bod. De massage zal in zijligging gegeven worden.

Waarom interessant

Het geven van zwangerschapsmassages verrijkt je palet als masseur/massagetherapeut. Het is een mooie massage waarmee je een nieuwe doelgroep kan aanspreken. Met deze massage geef je aanstaande moeders een cadeau in deze mooie, maar ook vaak zware periode.

Leerdoelen

1. Je leert wat de veranderingen zijn op anatomisch, hormonaal en emotioneel vlak voor een zwangere vrouw.

2. Je leert hoe je een volwaardige en verantwoordelijke zwangerschapsmassage kan geven.

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Julien Patterson. Naast zijn werk als freelance massagedocent is Julien ook docent Praktijkvoering en ondernemerschap bij Holos Academie.

Datum en plaats

De masterclass is op vrijdag 3 juli 2020. Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich in het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 115,- per persoon.

Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

Ik schrijf mij in voor Zwangerschapsmassage

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden