Bindweefselmassage

Voor masseurs en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verbreden met bindweefselmassage.

Startdata: 

16 juli 2024

Inhoud

Bindweefsel of fascia bevindt zich op heel veel plaatsen in het lichaam. In deze cursus richten we ons op ons onderhuids bindweefsel; het weefsel in de onderste huidlaag.

Het lichaam is ingedeeld in de (huid)zones van Head die via ons zenuwstelsel verbinding hebben met lichaamsdelen (spieren, skelet) en organen. Het begrip segmentale relaties en het reflectorische principe wat aan een bindweefselmassage ten grondslag ligt zal theoretisch worden onderbouwd.

Door massage van gevoelig bindweefsel kunnen er gevoelens en gedachten vrijkomen; alsof we herinneringen in onze bindweefsellagen kunnen opslaan. Je kan zeggen dat een bindweefselmassage de cliënt uitnodigt te gaan voelen wat er onderhuids speelt of verborgen ligt.

Tijdens deze cursus staat de techniek van huidrollen centraal. Eventueel aanwezige triggerpoints in bijbehorende spieren kunnen onderzocht en behandeld worden. Verder behandelen we de gebieden waar de zenuwen de wervelkolom verlaten en de punten op de blaasmeridiaan naast de wervelkolom. Ook besteden we aandacht aan thema’s die aan bod kunnen komen in de betreffende zones, zoals seksualiteit en intimiteit bij de genitaalzone en hoe daarmee om te gaan in je praktijk.

Samen gaan we in op hoe we deze massagevorm vanuit een Holos-visie kunnen toepassen.

Datum en plaats

Deze 5-daagse cursus bindweefselmassage vindt plaats op:

 • dinsdag 16 juli
 • woensdag 17 juli
 • maandag 22 juli
 • dinsdag 23 juli
 • woensdag 24 juli

De lesdagen zijn van 10.15-17.15 uur bij de Holos Academie voor Massagetherapie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Syllabus en literatuur

De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Erkenning

Op de laatste lesdag ontvang je een certificaat van deelname. De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 695,- per persoon, dit is inclusief inschrijfgeld, de syllabus en het certificaat van deelname. 

Het lesgeld dient voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005 707862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Verdere praktische informatie en de factuur ontvang je uiterlijk 3 weken voor aanvang. 

Ik schrijf mij in voor Bindweefselmassage

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn