Training lichaamsgericht werken met kinderen

Data: 

4 februari 2020

Over de training

Tijdens de 5-daagse training ‘Lichaamsgericht werken met kinderen’ leer je vanuit de holistische visie kinderen te begeleiden in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Behalve het leren toepassen van diverse massages verdiep je je ook in de ontwikkelingspsychologie en het communiceren met kinderen en ouders. Daarnaast zullen diverse thema’s aan de orde komen die relevant zijn bij de verschillende leeftijdscategorieën. Het doel van deze training is dat je voldoende basis hebt om kinderen te gaan begeleiden in de praktijk.

Er zijn zes lesuren per dag en dus 70 uren studie belasting uren. Dit is inclusief 8 uur huiswerkbelasting per week.

Certificaat

De training wordt afgesloten met een toets. Deze bestaat uit een schriftelijk verslag van sessies met kinderen in de praktijk en een schriftelijke toets over de leerstof. Na afloop ontvang je een certificaat.

Voor wie?

Deze 5-daagse training is bedoeld voor iedereen die al enige ervaring heeft met masseren. Heb je twijfels of je over voldoende kennis beschikt neem dan gerust contact met ons op. Tevens is deze training ook geschikt voor andere beroepsgroepen. Te denken valt aan leerkrachten, hulpverleners, werknemers in de kinderopvang die graag de lichaamsgerichte aanpak willen integreren in hun werk.

Deelname aan de training kan alleen als je een massagecursus succesvol hebt afgerond.

Datum en plaats

Dinsdag 4, 18 februari, 3,24 maart en 7 april 2020. Alle cursusdagen zijn van 10:15 tot 17:15 uur bij Holos Academie voor Massagetherapie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 595,- per persoon. Het lesgeld dient voor aanvang van de training te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005707862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Syllabus en literatuur

De syllabus wordt op de eerste leerdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Verplichte literatuur:
– “Ontwikkelingspsychologie, voor leerkrachten basisonderwijs” T. Hooijmakers en T. Stokhof
– “Helende kindermassage” Heidi Velten & Bruno Walter
Deze literatuur is te bestellen via Studystore. De verplichte literatuur is niet in het cursusgeld inbegrepen.

Naast de trainingsdagen wordt er van je verwacht dat je de aangeboden literatuur leest en ga je aan de slag met praktijkopdrachten en het masseren van kinderen.

Praktische informatie

Voor de praktijklessen heb je een wit onderlaken, twee witte badlakens, pen en papier nodig.

Er zijn twee modules te volgen van elk vijf dagen. Module I en II zijn los van elkaar te volgen. Het is dus niet noodzakelijk om eerst module I te volgen en dan II, andersom kan ook.

Na aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om de training door te laten gaan, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging.

 

Ik schrijf mij in voor de Training lichaamsgericht werken met kinderen

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden