Training lichaamsgericht werken met kinderen

Data: 

31 januari 2022

Over de training

Tijdens de 5-daagse training ‘Lichaamsgericht werken met kinderen’ leer je vanuit de holistische visie kinderen te begeleiden in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Behalve het leren toepassen van diverse massages verdiep je je ook in de ontwikkelingspsychologie en het communiceren met kinderen en ouders. Daarnaast zullen diverse thema’s aan de orde komen die relevant zijn bij de verschillende leeftijdscategorieën. 

Het werken met kinderen vraagt een flexibele en creatieve houding, een bepaalde veelzijdigheid in je manier van werken, maar ook speelsheid, afstemming en authenticiteit. Er is dan ook bewust gekozen voor lichaamsgericht werken met kinderen omdat hiermee meer werkvormen aangereikt kan worden dan alleen massage.  

Het doel van deze training is dat je voldoende kennis en vaardigheden hebt om kinderen op een speelse wijze te begeleiden. En dat je in staat bent om een complete kindermassage te geven maar ook ouders te begeleiden met het masseren van hun kind.

Er zijn zes lesuren per dag en dus 70 uren studie belasting uren. Dit is inclusief 8 uur huiswerkbelasting per week.

Certificaat

Als onderdeel van het certificaat lever je een verslag in over de gedane sessies met kinderen. Na afloop ontvang je een certificaat.

Voor wie?

Deze 5-daagse training is bedoeld voor iedereen die al enige ervaring heeft met masseren. Heb je twijfels of je over voldoende kennis beschikt neem dan gerust contact met ons op. Tevens is deze training ook geschikt voor andere beroepsgroepen. Te denken valt aan leerkrachten, hulpverleners, werknemers in de kinderopvang die graag de lichaamsgerichte aanpak willen integreren in hun werk.

Datum en plaats

Maandag 31 januari 2022, 7 februari, 14 februari, 7 maart en 14 maart 2022. Alle cursusdagen zijn van 10:15 tot 17:15 uur bij Holos Academie voor Massagetherapie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 595,- per persoon. Het lesgeld dient voor aanvang van de training te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005707862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Syllabus en literatuur

De syllabus wordt op de eerste leerdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Verplichte literatuur:
– “Ontwikkelingspsychologie, voor leerkrachten basisonderwijs” T. Hooijmakers en T. Stokhof
– “Helende kindermassage” Heidi Velten & Bruno Walter
De verplichte literatuur is niet in het cursusgeld inbegrepen.

Naast de trainingsdagen wordt er van je verwacht dat je de aangeboden literatuur leest en ga je aan de slag met praktijkopdrachten en het masseren van kinderen.

Praktische informatie

Voor de praktijklessen heb je een wit onderlaken, twee witte badlakens, pen en papier nodig.

Na aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om de training door te laten gaan, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging.

 

Ik schrijf mij in voor de Training lichaamsgericht werken met kinderen

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn