Voetreflexologie

Voor masseurs en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verbreden met voetreflexologie. 

Startdata: 

11 juli 2024

Inhoud

Op empirische gronden gebaseerde voetreflexologie of voetreflexzonetherapie wordt al lang als een volwaardige therapie toegepast. Uitgangspunten zijn dat lichaamszones elk corresponderen met een bepaald reflexpunt op de voet. Een zone omvat alle organen en weefselsystemen, waar de zonelijn doorheen loopt. 

Bij voetreflexologie worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom van organen en weefsels beïnvloed. De massage zet aan tot een verbeterde circulatie met als gevolg een gunstig effect op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de versnelde afvoer van afvalstoffen. Tevens werkt een voetreflexmassage balancerend op het meridianenstelsel. Op deze twee manieren wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. 

In deze cursus worden de locaties van de reflexzones onderwezen en hoe deze te behandelen. 

Voor wie?

Deze 5-daagse cursus is bedoeld voor masseurs en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verbreden met voetreflexologie. 

Syllabus

De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen. 

Datum en plaats

De data van de lesdagen zijn:

 • donderdag 11 juli
 • vrijdag 12 juli
 • maandag 29 juli
 • dinsdag 30 juli
 • woensdag 31 juli

Lestijden zijn van 10:15 tot 17:15, de cursus wordt gegeven bij de Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. 

Erkenning

Op de laatste lesdag ontvang je een certificaat van deelname. De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Kosten en betaling

Het lesgeld bedraagt € 695,- per persoon, dit is inclusief inschrijfkosten, lesmateriaal en een certificaat van deelname. Het lesgeld dient voor aanvang van de cursus te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht. 

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Verdere praktische informatie en de factuur ontvang je uiterlijk 3 weken voor aanvang.  

Ik schrijf mij in voor Voetreflexologie

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn