Massage & Tantra voor stellen

Voor (gelegenheids)stellen die de verbinding en het contact met henzelf en de ander willen verdiepen

Startdata: 

19 juli 2024  |  15 november 2024

Tantra is een meer dan 5000 jaar oude levenshouding die ontstaan is in delen van het hindoeïsme en boeddhisme. Het is een spiritueel pad van bewustwording. Bij dit pad wordt alles wat je voelt, ervaart en meemaakt als waardevol gezien. ‘Ja’ zeggen  tegen alles wat in je is en dat wat je in de ontmoeting met de ander tegenkomt. Soms is dit heel fijn en bevrijdend, maar soms kom je ook lastige stukken of zelfs blokkades tegen. Juist door het omarmen van alles wat zich aandient ontstaat er een ruimte waarbinnen ineens weer nieuw licht kan schijnen op jezelf en je relatie. Als je laat zijn wat er is ontstaat er meer ontspanning, plezier en rust, zonder dat je hard aan jezelf hoeft te werken. Door met elkaar te delen wat je ervaart, wat je prettig vindt en wanneer je weerstand ervaart, vinden jullie samen meer diepgang en plezier in jullie relatie.

 

Inhoud

In deze cursus gaan we ons verdiepen in de kunst van aandachtige aanraking. We gebruiken hierbij verdiepende tantrische oefeningen. Tantra verandert de manier waarop je relaties, liefde, intimiteit en je vitale levensenergie ervaart.

Dit weekend is geschikt voor jullie als je het verlangen hebt om de verbinding en het contact met jezelf en de ander te verdiepen. Je gaat (weer) leren voelen en luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft over verbinding, communicatie, aanraking, grenzen, behoeftes en verlangens. Dit doen we door middel van masseren, contact oefeningen, ademwerk en delen over ervaringen. Ben je nieuwsgierig en wil je dit graag samen met je partner ontdekken? Dan scheppen wij bij Het Holos Huis een veilige plek om dit te onderzoeken.

“De schoonheid van massage is voor mij dat het een taal is voorbij woorden” zegt Heleen Baas. “Een deel van een mooie integere verbinding kan je ervaren door met elkaar te praten. Een ander deel is zo mooi te ervaren als je elkaar aanraakt. Bijzonder wat er gecommuniceerd kan worden in stilte, vanuit je hart.”  We werken onder andere met de Kashmirische massage. Dit is een rustige, intieme, vloeiende massage waarbij het hele lichaam wordt aangeraakt. Je beweegt op het ritme van muziek. Op die manier ontstaat er een massage die voelt als een dans. Gever en ontvanger mogen ten alle tijden hun grenzen aangeven en zeggen wat ze wel en niet fijn vinden. De massages kunnen met en zonder kleren worden geoefend en ervaren.

Wil je graag:
 • Het contact met je (gelegenheids-)partner verdiepen en/of nieuw leven inblazen.
 • Open onderzoeken hoe jouw relatie met je vitale levensenergie (seksuele energie) is. 
 • Uitgebreid de tijd hebben om een massage te leren geven en te ontvangen. 
 • Je verlangens en grenzen verkennen en (beter) leren communiceren. 

  Voor wie?

  Je schrijft je voor dit weekend in per stel. Dit stel kan bestaan uit partners, gelegenheidsstellen, vriendinnen of vrienden. Belangrijk is dat je komt met iemand waar je je vertrouwd bij voelt. Ervaring met Tantra is niet nodig. Wat wel nodig is, is een open hart en de bereidheid om iets nieuws van jezelf en van je partner te ontdekken.

  Docent

  Heleen Baas is de docent voor deze cursus. Zij is al ruim 13 jaar als docent aan Holos verbonden en geeft al jaren de opleiding Massage & Tantra voor vrouwen. Zij heeft sinds 23 jaar een eigen praktijk voor massagetherapie en lichaamswerk. Heleen put veel inspiratie uit het tantrisme en diverse massage- en lichaamswerkopleidingen (waaronder Holos Massagetherapie). De essentie van haar werk kenmerkt zich door het open onderzoek, waarin iemand zichzelf kan ontmoeten. Naast Heleen is er ook een assistente aanwezig zodat er voldoende begeleiding is tijdens de dagen. 

  Een mooi interview met docent Heleen Baas over tantra en grenzen verkennen van de VNIG (Vakblad Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg) lees je hier

  Data & tijden

  Juli

  Vrijdag 19 juli van 19.30-22.00 uur.
  Zaterdag 20 juli van 10.00-18.00 uur 
  Zondag 21 juli van 10.00-18.00 uur 

  November

  Vrijdag 15 november 19.30-22.00 uur
  Zaterdag 16 november 09.00 -17.00
  Zondag 17 november 09.00 -17.00

  Praktische informatie

  Locatie
  Het Holos Huis, holistisch centrum voor zelfonderzoek en bewustzijn aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. 

  Kosten en betaling
  De kosten bedragen € 495,- per persoon.

  Het bedrag dient voor aanvang van de training te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

  Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Verdere praktische informatie en de factuur ontvang je uiterlijk 3 weken voor aanvang 

  Aanbevolen literatuur
  Tantra een weg naar intimiteit en extase van Margot Anand
  Tantrische liefde, van Margot Anand
  Tantra het verlangen naar verbinding, van Jan den Boer
  Tantra, spiritualiteit en seks, van Osho

  Veiligheid
  De docent zorgt, samen met de groep, voor een veilige, respectvolle sfeer, waarin je jezelf kunt laten zien. Tijdens deze cursus zal je af en toe wellicht wat uit je comfortzone gaan. Je mag te allen tijde je eigen grenzen (leren) aangeven. Het is ook belangrijk dat je voor jezelf kunt  zorgen en dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoel. De massages worden stap voor stap voor gedaan, zodat je daarna zelf met je partner kunt oefenen. Tijdens het oefenen zal Heleen of de assistent aanwijzingen geven en je helpen om een afgestemde massage te geven.

  Samenstelling
  De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 stellen. 

  Inschrijven
  Wil je graag eerst persoonlijk contact of heb je nog vragen, bel of mail Heleen gerust. 
  06 18511149
  [email protected]  

  Ik schrijf mij in voor de Massage & Tantra voor stellen

   
   Hoe ben je met ons in contact gekomen?

   Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

   Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn