Psoas massage

Masterclass

Data: 

8 februari 2022  |  8 april 2022  |  28 juni 2022  |  11 november 2022

Wat houdt massage van de psoas in?

De psoas zijn twee spieren die diep gelegen zijn in ons buik/bekken en verbonden zijn met de bovenbenen. In Oosterse geneeswijzen staat de spier ook wel bekend als de “spier van de ziel”. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de psoas meer invloed heeft op allerlei klachten in het buik/onderrug gebied dan eerder gedacht.

Onverwerkte emoties en indrukken van heftige of spannende gebeurtenissen kunnen jaren lang vast blijven zitten in een verkrampte psoas, waardoor ontspannen moeilijk gaat, je schrikkerig blijft of de somberheid maar aan blijft houden.   

Met oefeningen en massage kun je contact maken met de psoas waardoor er ruimte kan ontstaan voor ontlading en ontspanning.

Het is een diepe en intense massage van de rug en de buik.

Wat ga je doen

Je gaat bij jezelf ervaren hoe de psoas aanvoelt en hoe deze aan- en ontspant. Je oefent in tweetallen een massage die afgestemd is op de psoas. Zowel de rug als de buik wordt gemasseerd. Je leert welke omliggende spieren vaak betrokken zijn bij een gespannen psoas, zodat je je cliënten nog beter van dienst kan zijn.

Waarom interessant

De psoas is een diep gelegen rompspier die vaak over het hoofd gezien wordt bij onderrug klachten, bekkenproblemen, een verstoorde spijsvertering en klachten aan de rug en schouders. Tijdens deze masterclass leer je wat de relatie is tussen lichamelijke klachten, stress, depressie en traumatische gebeurtenissen en de invloed hiervan op de psoas.   

Na deze 2-daagse masterclass

  • heb je inzicht in de psoas spier en zijn werking
  • herken je klachten die gerelateerd kunnen zijn aan de psoas
  • is de link met trauma en stressvolle situaties helder voor je
  • kun je een massage geven die afgestemd is op de psoas

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Karin van den Elzen. Zij is docent aan de Holos Academie en is mede verantwoordelijk voor de module Trauma & Regulatie in het vierde jaar.

Datum en plaats

dinsdag 8 februari & dinsdag 22 februari 2022 (1 plekje vrijgekomen!)

vrijdag 8 april & dinsdag 10 mei 2022

dinsdag 28 juni & vrijdag 15 juli 2022

vrijdag 11 november & vrijdag 2 december 2022

Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling 

De kosten bedragen € 295,- per persoon. Holos Academie is vrijgesteld van BTW.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wij streven ernaar je verdere praktische informatie en de factuur 4 weken voor aanvang te sturen.

De afgelopen jaren zijn alle cursussen doorgegaan. Mocht in een enkel geval het minimum aantal deelnemers niet bereikt worden, dan ontvang je hiervan 4 weken voor aanvang bericht.

Ik schrijf mij in voor Psoas massage

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
    Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn