Psoas massage

2-daagse Masterclass

Startdata: 

10 september 2024

Deze 2-daagse Masterclass staan in het teken van de enige spier die ons bovenlichaam met ons onderlichaam verbindt: de musculus psoas major. In oosterse geneeswijzen ook wel bekend als “de spier van de ziel”.

Je hoort tegenwoordig veel over de psoas. Dat je hem sterker moet maken met krachttraining of juist moet oprekken met yoga. Er zijn massages, waarbij de spier met diepe druk of drukpunten wordt gemasseerd. Sommige zeggen dat je de psoas helemaal niet kan masseren vanwege de diepe ligging in het lijf.
Er is voor iedere benadering en manier iets te zeggen.

Deze twee dagen gaan we de psoas benaderen vanuit de Holos visie: “zijn met wat er is”.

Inhoud

Tijdens deze masterclass leer je wat de relatie is tussen lichamelijke klachten, stress en traumatische gebeurtenissen en de invloed hiervan op de psoas. 

Je leert de anatomie, werking en functie van de psoas. Over de werking van je autonome zenuwstelsel en de connectie met de nervus vagus.    

We gaan op onderzoek uit met oefeningen, aanrakingen én massage. Met oefeningen en massage kun je contact maken met de psoas, waardoor er ruimte kan ontstaan voor ontlading en ontspanning.

Je gaat bij jezelf ervaren hoe de psoas aanvoelt en hoe deze aan- en ontspant. Je oefent in tweetallen een massage die is afgestemd op de psoas. Zowel de buik- als de rugzijde worden gemasseerd.

Waarom interessant?
De psoas is een diep gelegen kernspier die vaak over het hoofd gezien wordt bij onderrug klachten, bekkenproblemen, een verstoorde spijsvertering en klachten aan de rug en schouders. In de praktijk blijkt dat waar aandacht is voor de psoas, in combinatie met een psychosomatische benadering de klachten afnemen of helemaal verdwijnen.

Wat leer je

  • heb je inzicht in de psoas spier en zijn werking
  • herken je klachten die gerelateerd kunnen zijn aan de psoas
  • is de link met trauma en stressvolle situaties helder voor je
  • kun je een massage geven die afgestemd is op de psoas

Voor wie?

Massagetherapeuten en lichaamsgerichte therapeuten

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Karin van den Elzen. Zij is docent aan de Holos Academie en is mede verantwoordelijk voor de module Trauma & Regulatie in het vierde jaar

Data & locatie

Deze cursus vindt plaats op dinsdag 10 september en woensdag 18 september. Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Praktische informatie

Kosten & betaling
De kosten bedragen
€ 325,- per persoon. Holos Academie is vrijgesteld van BTW.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wij streven ernaar je verdere praktische informatie en de factuur 3 weken voor aanvang te sturen.

De afgelopen jaren zijn alle cursussen doorgegaan. Mocht in een enkel geval het minimum aantal deelnemers niet bereikt worden, dan ontvang je hiervan 3 weken voor aanvang bericht.

Erkenning
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Benodigdheden
– Hoeslaken
– Hoes voor hoofdsteun
– Een handdoek
– Soepele makkelijk zittende kleding
– Sloffen of warme sokken
– Pen en papier

Ik schrijf mij in voor Psoas massage

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn