Psoas massage

Data: 

28 januari 2021

Wat houdt massage van de psoas in?

De psoas zijn twee spieren die diep gelegen zijn in ons buik/bekken en verbonden zijn met de bovenbenen. In Oosterse geneeswijzen staat de spier ook wel bekend als de “spier van de ziel”. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de psoas meer invloed heeft op allerlei klachten in het buik/onderrug gebied dan eerder gedacht.

Onverwerkte emoties en indrukken van heftige of spannende gebeurtenissen kunnen jaren lang vast blijven zitten in een verkrampte psoas, waardoor ontspannen moeilijk gaat, je schrikkerig blijft of de somberheid maar aan blijft houden.   

Met oefeningen en massage kun je contact maken met de psoas waardoor er ruimte kan ontstaan voor ontlading en ontspanning.

Massage van de psoas is een diepe en intense massage van de rug en de buik.

Wat ga je doen

Je gaat bij jezelf ervaren hoe de psoas aanvoelt en hoe deze aan- en ontspant. Je oefent in tweetallen een massage die afgestemd is op de psoas. Zowel de rug als de buik wordt gemasseerd. Je leert welke omliggende spieren vaak betrokken zijn bij een gespannen psoas, zodat je je cliënten nog beter van dienst kan zijn.

Waarom interessant

De psoas is een diep gelegen rompspier die vaak over het hoofd gezien wordt bij onderrug klachten, bekkenproblemen, een verstoorde spijsvertering en klachten aan de rug en schouders. Tijdens deze masterclass leer je wat de relatie is tussen lichamelijke klachten, stress, depressie en traumatische gebeurtenissen en de invloed hiervan op de psoas.   

Na deze 2-daagse masterclass

  • heb je inzicht in de psoas spier en zijn werking
  • herken je klachten die gerelateerd kunnen zijn aan de psoas
  • is de link met trauma en stressvolle situaties helder voor je
  • kun je een massage geven die afgestemd is op de psoas

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Karin van den Elzen. Zij is docent aan de Holos Academie en is mede verantwoordelijk voor de module Trauma & Regulatie in het vierdejaar. 

Datum en plaats

Donderdag 28 januari en 11 februari 2021. Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling 

De kosten bedragen € 230,- per persoon. Holos Academie is vrijgesteld van BTW.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na jouw aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om deze masterclass door te laten gaan, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging en een betaalverzoek. Wij streven ernaar je uiterlijk 3 weken voor aanvang te hebben bericht. 

Ik schrijf mij in voor Psoas massage

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden