Accreditatie

De professionals die wij opleiden werken met mensen en het menselijk lichaam. Een ongelooflijk rijk en breed vakgebied waarnaar wereldwijd wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan en waarin dagelijks nieuwe ontdekkingen worden gedaan. Een vakgebied dus waarin het noodzakelijk is actueel te blijven om de kwaliteit hoog te kunnen houden.

Om onszelf alert te houden of de kwaliteit die we bieden nog steeds voldoende is laat Holos Academie zich graag regelmatig keuren door onafhankelijke instanties. Wij zijn er trots op dat de volledige opleiding geaccrediteerd is door CPION, waardoor behandelingen bij Holos massagetherapeuten in aanmerking komen voor vergoeding bij zorgverzekeraars. En dat we door verschillende beroepsverenigingen zijn geaccrediteerd, waaronder de VNT, een van de grootste beroepsverenigingen van Nederland op het gebied van Natuurgeneeskunde.

CPION

CPION

Holos Academie is geaccrediteerd door Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION) en volgens PLATO eindtermen. Deze accreditatie (kwaliteitsborging door onafhanklijke organisaties) is een continu proces.

Wil je dat jouw cliënten in aanmerking komen voor vergoeding van zorgverzekeraars, dan moet je het vak medische basiskennis hebben afgerond op hbo-niveau.

CRKBO

CRKBO

Holos Academie is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)De opleidingen zijn hierdoor vrijgesteld van BTW. Over de cursussen berekent Holos geen BTW door aan de student.

RBCZ

RBCZ

De stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) is een organisatie die therapeuten de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren. Alleen therapeuten op hbo-niveau worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ.  

UWV

UWV

Holos Academie is erkend door het UWV WERK-bedrijf en andere re- integratiebedrijven betreffende re-integratie en omscholingstrajecten volgens de aangescherpte criteria van de officiële Europese aanbestedingsovereenkomst (2021).

Als de scholing noodzakelijk is om ander werk te vinden, betaalt UWV je opleiding. Vraag je re-integratiecoach om mogelijkheden om gesubsidieerd onze opleiding te volgen. 

Beroepsverenigingen

Holos is geaccrediteerd en erkend door verschillende beroepsverenigingen, waardoor de Holos massagetherapeuten na het behalen van het diploma en een toelatingsgesprek zich kunnen aansluiten bij onder andere:

 

FAGT

FAGT

Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) is een multidisciplinaire beroepsvereniging voor CAM-therapeuten.

BATC

BATC

Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) behartigt de belangen van aaneengesloten paramedisch natuurgeneeskundige therapeuten.

LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT), is één van de grootste beroepsverenigingen in Nederland op het gebied van Natuurgeneeskunde.

VBAG

VBAG

Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) die als beroepsvereniging met haar gekwalificeerde beroepsbeoefenaars tracht iets aan de Nederlandse gezondheidszorg toe te voegen, namelijk Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen.

NVST

NVST

De Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST) is een professionele beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken.