Accreditatie

De professionals die wij opleiden werken met mensen en het menselijk lichaam. Een ongelooflijk rijk en breed vakgebied waarnaar wereldwijd wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan en waarin dagelijks nieuwe ontdekkingen worden gedaan. Een vakgebied dus waarin het noodzakelijk is actueel te blijven om de kwaliteit hoog te kunnen houden.

Om onszelf alert te houden of de kwaliteit die we bieden nog steeds voldoende is laat Holos Academie zich graag regelmatig keuren door onafhankelijke instanties. Wij zijn er trots op dat de volledige opleiding geaccrediteerd is door de SNRO. Dat onze Medische Basiskennis geaccrediteerd is door CPION, waardoor behandelingen bij Holos massagetherapeuten in aanmerking komen voor vergoeding bij zorgverzekeraars. En dat we door verschillende beroepsverenigingen zijn geaccrediteerd, waaronder de VNT, een van de grootste beroepsverenigingen van Nederland op het gebied van Natuurgeneeskunde.

CPION

De Medische Basiskennis in de opleiding tot Holos massagetherapeut is geaccrediteerd door Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION) en volgens PLATO eindtermen. Wil je dat jouw cliënten in aanmerking komen voor vergoeding van zorgverzekeraars, dan moet je het vak medische basiskennis hebben afgerond op hbo-niveau.

CRKBO

Holos Academie is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)De opleidingen zijn hierdoor vrijgesteld van BTW. Over de cursussen berekent Holos geen BTW door aan de student.

SNRO

Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) is een onafhankelijke instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps) opleidingen in het particulier onderwijs.

 

RBCZ

De stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) is een organisatie die therapeuten de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren. Alleen therapeuten op hbo-niveau worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ.  

UWV

Holos Academie is erkend door het UWV WERK-bedrijf en andere re- integratiebedrijven betreffende re-integratie en omscholingstrajecten. Indien je denkt in aanmerking te komen voor een vergoeding, neem dan contact op met een werkcoach van het UWV of re-intergratiebedrijf in jouw regio.

Beroepsverenigingen

Holos is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen, waardoor de Holos massagetherapeuten na het behalen van het diploma en een toelatingsgesprek zich kunnen aansluiten bij onder andere:

 

Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) is een multidisciplinaire beroepsvereniging voor CAM-therapeuten.

Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) behartigt de belangen van aaneengesloten paramedisch natuurgeneeskundige therapeuten.

Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT), is één van de grootste beroepsverenigingen in Nederland op het gebied van Natuurgeneeskunde.

Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) die als beroepsvereniging met haar gekwalificeerde beroepsbeoefenaars tracht iets aan de Nederlandse gezondheidszorg toe te voegen, namelijk Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen.

De Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST) is een professionele beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken.