Accreditatie

Holos Academie streeft continue naar kwaliteitsverbetering en past haar programma aan waar dat nodig is. Holos staat bekend om zijn kwaliteit, degelijkheid en professionaliteit. Daarom is Holos geaccrediteerd door verschillende instanties.

CPION

De Medische Basiskennis in de opleiding tot Holos massagetherapeut is geaccrediteerd door Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION) en volgens PLATO eindtermen. Wil je dat jouw cliënten in aanmerking komen voor vergoeding van zorgverzekeraars, dan moet je het vak medische basiskennis hebben afgerond op hbo-niveau.

CRKBO

Holos Academie is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)De opleidingen zijn hierdoor vrijgesteld van BTW. Over de cursussen berekent Holos geen BTW door aan de student.

FONG

Federatie van Opleidingen in de Natuurlijke Geneeswijzen (FONG), geeft een kwaliteitskeurmerk aan opleidingen in Natuurlijke Geneeswijze. FONG erkent de vierjarige beroepsopleiding op hbo niveau tot Holos massagetherapeut.

SNRO

Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) is een onafhankelijke instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps) opleidingen in het particulier onderwijs.

 

RBCZ

De stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) is een organisatie die therapeuten de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren. Alleen therapeuten op hbo-niveau worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ.  

UWV

Holos Academie is erkend door het UWV WERK-bedrijf en andere re- integratiebedrijven betreffende re-integratie en omscholingstrajecten. Indien je denkt in aanmerking te komen voor een vergoeding, neem dan contact op met een werkcoach van het UWV of re-intergratiebedrijf in jouw regio.

Beroepsverenigingen

Holos is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen, waardoor de Holos massagetherapeuten na het behalen van het diploma en een toelatingsgesprek zich kunnen aansluiten bij onder andere:

 

Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) is een multidisciplinaire beroepsvereniging voor CAM-therapeuten.

Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) behartigt de belangen van aaneengesloten paramedisch natuurgeneeskundige therapeuten.
Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT), is één van de grootste beroepsverenigingen in Nederland op het gebied van Natuurgeneeskunde.
Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) die als beroepsvereniging met haar gekwalificeerde beroepsbeoefenaars tracht iets aan de Nederlandse gezondheidszorg toe te voegen, namelijk Natuurlijke Genees- en Behandelwijzen.

De Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST) is een professionele beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken.