Visie op onderwijs en massagetherapie

Op onderwijs

Voelen en bewustwording. Daar draait het om bij Holos Academie. Behalve massagetechnieken en de medische kennis leren onze studenten om de verbinding te maken tussen hoofd en lichaam. Holos staat niet voor niets bekend als toonaangevende massageopleiding in Nederland. Je wordt namelijk een expert op het gebied van lichaamsbewustzijn én je leert veel over jezelf.

Onze studenten voelen zich hier thuis, doordat iedereen wordt gezien en gehoord. Kwaliteit, persoonlijke ontwikkeling, integriteit en verantwoordelijkheid staan hoog in ons vaandel. Praktijkvakken wisselen we af met medische vakken, therapeutische vorming en praktijkvoering. Zelfs ondernemerschap komt uitgebreid aan bod! Daarom kun je na het behalen van je diploma aan Holos Academie als zelfstandig massagetherapeut, of als professional in de gezondheidszorg, aan de slag.

Ons team

We zijn trots op ons trouwe team van ervaren, bevlogen docenten die onze studenten voortreffelijk begeleiden. Niet alleen bij het leren van de nieuwe technieken, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling. Soms heel praktisch, soms spiritueel, soms confronterend, maar altijd in een veilige, vertrouwde setting waar je volledig jezelf kunt zijn. Alle docenten zijn een expert in hun vakgebied en hebben een eigen praktijk, dus ze weten als geen ander hoe het is om met cliënten te werken. Dat is wel zo prettig.

Op massagetherapie

Onze visie is holistisch. Wij zien dat lichamelijke klachten en symptomen vrijwel altijd verband hebben met je innerlijke leven. Gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich via je lijf; je lichaam is als het ware een spiegel. Zelfs ervaringen uit het verleden laten sporen na in je lijf. Via aanraken en masseren kun je met al deze aspecten van jezelf contact maken. Je lichaam heeft een eigen taal, die je kunt leren verstaan. En je oefent om daar helemaal bij aanwezig te zijn.

Als Holos massagetherapeut richt je je zowel op de fysieke klachten als op de emotionele en psychische aspecten daarvan. Het gaat dus om zelfonderzoek en bewustwording. Holos massagetherapie heeft zo een preventieve werking op gezondheidsklachten.