Holistische visie

Holos Academie werkt vanuit het holistisch gedachtegoed. Kort gezegd is het onze overtuiging dat  lichaam en geest één zijn. Gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich via je lijf; je lichaam is als het ware een spiegel. Zelfs ervaringen uit het verleden laten sporen na in je lijf.

Onze maatschappij is veelal gericht op het maken van keuzes die we baseren op ons denken. Wat we voelen, emotioneel en fysiek in ons lichaam, nemen we in de besluitvorming nauwelijks mee. Vaak omdat we ons daar niet bewust van zijn. Toch geeft het lichaam continu signalen af, alleen zijn we niet meer zo gewend deze signalen als wijsheid aan te nemen. Hierdoor kun je uit balans raken en kunnen er psychische of lichamelijke klachten ontstaan. Je kunt, door contact te maken met je lijf, deze signalen (weer) leren verstaan en zo keuzes maken die beter bij je passen.

Als Holos massagetherapeut leer je cliënten te begeleiden in hun eigen bewustwording van de taal van hun lichaam. Je richt je zowel op de fysieke klachten als op de emotionele en psychische aspecten daarvan. Het gaat om zelfonderzoek en bewustwording. Holos massagetherapie heeft zo een preventieve werking op gezondheidsklachten.

Onze opleidingen zijn doorweven van onze holistische visie. Dat uit zich onder andere in de ruime aandacht en tijd die wordt besteed aan het leren kennen van jezelf en van (de signalen van) je eigen lichaam. Te weten wie jij bent en hoe jij in het leven staat is wat ons betreft noodzakelijk om een goede, neutrale, therapeut te kunnen worden, die zijn cliënten begeleid in hun éigen bewustwordingsproces. Voelen en bewustwording. Daar draait het om bij Holos Academie. Behalve massagetechnieken en de medische kennis leren onze studenten om de verbinding te maken tussen hoofd en lichaam.

Kwaliteit van hetgeen we aanbieden is al ruim 30 jaar een andere belangrijke pijler. De professionals die wij opleiden werken met mensen en het menselijk lichaam. Een ongelooflijk rijk en breed vakgebied waarnaar wereldwijd wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan en waarin dagelijks nieuwe ontdekkingen worden gedaan. Een vakgebied dus waarin het noodzakelijk is actueel te blijven om de kwaliteit hoog te kunnen houden. We laten ons regelmatig keuren door onafhankelijke instanties en zijn er trots op dat de volledige opleiding(inclusief Medische Basiskennis) is geaccrediteerd door de CPION.