Masterclass Massage & Embodiment

Startdata: 

5 oktober 2024

Inhoud

In deze Masterclass staan de grootse wijsheid vanuit eeuwenoude spirituele massages centraal, zoals de Hawaiaanse lomi lomi, de tantrische kashmiri en de Californische esalen. Je leert de basis van een totale lichaamsmassage vanuit verschillende elementen uit deze authentieke aanraakvormen.  

Tijdens deze masterclass ligt het accent naast het leren van een nieuwe massagemethode, vooral op het verfijnen en optimaliseren van je sensitieve grondhouding aan de massagetafel. Kortom, je belichaming ook wel ‘embodiment’ genoemd. Je leert nog meer contact te maken met de kwaliteiten gezeteld in de drie energetische centra in ons lijf; die van het hoofd, het hart en de buik. Daarbij wordt gebruik gemaakt van interventies zoals dans- en bewegingsmeditaties en werken we met adem en klank om zo het beroep van masseur of lichaamsgericht therapeut nog meer vanuit gemak uit te kunnen dragen.

Waarom interessant?
Je leert jezelf nog meer te gronden en belichamen aan de massagetafel wat een natuurlijke uitwerking heeft op de schoonheid en diepte van jouw manier van masseren. Er wordt wel eens gezegd dat het massagevak niet alleen gezond is voor de ontvanger maar ook voor degene die de massage geeft. Deze manier van masseren leent zich daar uitstekend voor en is zó weldadig voor zowel de masseur als voor de ontvanger dat je wordt uitgenodigd om echt samen te vallen met de volte van een afgestemde aanraking. Zo kan er een meditatieve werking ontstaan en wordt het zelfhelend lichaamsvermogen van beide personen geactiveerd.

Wat leer je?

Tijdens deze dagen leer je:

 • lange vloeiende effleurages over de gehele lengte van het lichaam
 • massagetechnieken dragend onder het lichaam
 • verdieping van je belichaming als masseur of massagetherapeut
 • masseren vanuit natuurlijke souplesse middels de drie pijlers: beweging, klank en adem.
 • Gebruik maken van kwaliteiten in de drie energetische centra in ons lichaam; die van het hoofd, het hart en de buik aan de massagetafel.

Voor wie?

Deze 2-daagse is vooral praktijk en ervaringsgericht. Door de intensiteit van deze masterclass dien je in ieder geval een masseursdiploma te hebben om deel te nemen. Een hele mooie verdieping voor Holos Masseurs. Ook interessant voor massagetherapeuten en lichaamsgerichte therapeuten (met wat ervaring in massage) die diens voelende aanwezigheid willen verdiepen én willen leren van eeuwenoude spirituele massageleer.

Docent

De docent die deze Masterclass begeleid is Jansje Koren. Zij is zelf lichaamsgericht therapeut, ooit zelf afgestudeerd aan de Holos Academie, en geeft al velen jaren les binnen onze opleiding tot Massagetherapeut. Jansje heeft een grote liefde voor spirituele massagevormen. Om tijdens deze masterclass de inspiratie te putten uit deze bron van eeuwenoude traditionele wijsheid en deze op een integere wijze te brengen in de moderne westerse tijd, maakt haar dan ook verheugd en dankbaar tegelijkertijd. Ze kijkt er ontzettend naar uit om de studenten mee te nemen in de ontspanning en gemak die het masseren op een belichaamde manier als vanzelfsprekend brengt.

Data & locatie

De 2-daagse masterclass vindt plaats op 5 & 20 oktober 2024. De lesdagen zijn van 09:30 tot 16:15 uur bij Het Holos Huis, aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Praktische informatie

Benodigdheden

 • Een laken/doek die het hele lichaam bedekt; je kunt bijvoorbeeld denken aan een hamamdoek, een éénpersoons laken of een grote lungi
 • Hoes voor hoofdsteun
 • 2 kleinere handdoeken
 • Een stoffen overtrek voor de massagetafel
 • Doe soepele kleding aan waar je lekker in kan bewegen en waarin je kan werken met blote onderarmen

Kosten & betaling
De kosten bedragen € 325,- per persoon. Holos Academie is vrijgesteld van BTW. 

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wij streven ernaar je verdere praktische informatie en de factuur 3 weken voor aanvang te sturen.

Accreditatie
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Certificaat & examen
Na de tweedaagse masterclass ontvang je een certificaat. Er is geen examen van toepassing.

Deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers

Studiebelasting
Deze masterclass heeft in totaal 16 contacturen.

Ik schrijf mij in voor Masterclass Massage & Embodiment

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn