Masterclass Nervus Vagus

Startdata: 

5 maart 2024

Deze 2- daagse masterclass staat in het teken van de nervus vagus. De nervus vagus, ook wel de “zwervende zenuw” genoemd, strekt zich uit van onze hersenen tot ver in ons spijsverteringsstelsel en heeft een cruciale rol in het bevorderen van ontspanning en herstel. Vanuit een holistisch perspectief kunnen we de nervus vagus beschouwen als een essentieel onderdeel van het zenuwstelsel, niet alleen fysiek, maar ook op emotioneel en mentaal vlak.

Tijdens de masterclass leer je het gebied van de nervus vagus te masseren en leer je meer over de rol van de nervus vagus binnen het autonome zenuwstelsel.

Inhoud

Deze praktische masterclass geeft een helder beeld van de nervus vagus. Ontdek hoe de nervus vagus betrokken is bij de reactie van het lichaam op stress, een rol speelt bij emotieregulatie en bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, waaronder hartslag, ademhaling en spijsvertering. We gaan op onderzoek uit met oefeningen, zelfonderzoek en massage. Je oefent de massage van het nervus vagus gebied in tweetallen.

Wat leer je

 • Kennismaking met de nervus vagus; anatomie en functie
 • De rol van de nervus vagus in het autonome zenuwstelsel.
 • Een inleiding van de polyvagaal theorie
 • De connectie van de nervus vagus met emotie, stress en gezondheid
 • Massage van het nervus vagus gebied
 • Praktische lichaamsgerichte oefeningen om de nervus vagus te ervaren

 

Voor wie?

Massagetherapeuten en lichaamsgerichte therapeuten

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Karin van den Elzen. Zij is docent aan de Holos Academie en is mede verantwoordelijk voor de module Trauma & Regulatie in het vierde jaar

Data & locatie

 • 5 & 19 maart 2024

Lestijden zijn van 10:15 tot 17:00 en de masterclass vindt plaats bij de Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Praktische informatie

Kosten & betaling
De kosten bedragen
€ 325,- per persoon. Holos Academie is vrijgesteld van BTW.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wij streven ernaar je verdere praktische informatie en de factuur 3 weken voor aanvang te sturen.

De afgelopen jaren zijn alle cursussen doorgegaan. Mocht in een enkel geval het minimum aantal deelnemers niet bereikt worden, dan ontvang je hiervan 3 weken voor aanvang bericht. 

Literatuur
‘Nervus vagus als bron van herstel’ – Stanley Rosenberg

Erkenning
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Ik schrijf mij in voor Masterclass Nervus Vagus

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
  Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn