Holos Ademcoach

Startdata: 

19 november 2024

Ademen doe je je hele leven. Vanaf het moment dat je geboren wordt – met een inademing en een huil maak je je kenbaar – tot je je laatste adem uitblaast en het leven los laat. En toch ben je je er, de rest van je leven, vaak nauwelijks van bewust.

De ademhaling is een krachtige en direct ervaarbare tool om mee te werken. Omdat ademhaling alleen hier en nu plaatsvindt, nodigt werken met de adem automatisch aanwezigheid in het huidige moment uit. En precies in dit moment kunnen we, in ons lichaam met behulp van onze ademhaling, contact maken met wie we zijn, waar we staan en wat er in ons gezien wilt worden.

De 10-daagse opleiding Holos Ademcoach bij Holos Academie werkt op basis van de holistische visie: het begeleiden van cliënten vanuit een neutrale, niet-oordelende houding bij een proces van zelfonderzoek en bewustwording. Een grondhouding van voelend aanwezig zijn en therapeutische vaardigheden zijn hierbij essentieel.

Programma

Tijdens deze 10-daagse opleiding leer je werken met een aantal uitgangspunten:

 • Zoals we ademen, zo leven we
 • Adem als spiegel
 • Aanraken hier en nu
 • Adem integreert, laat ervaren waar we zijn vertrokken
 • Blijven ademen herstelt contact met onze bewegingsvrijheid
 • Met behulp van de ademhaling kunnen we contact maken met onze aanwezigheid, gevoeligheid en ontvankelijke bewustzijn

In de drukte van alledag kunnen we prikkels doseren door onze adem te doseren. Want, niet ademen is niet voelen. Dit levert spanning op. Deze spanning zet zich vast in lichaam en geest, met als gevolg dat we ons vast voelen lopen in ons dagelijks leven door subtiele, of meer ontwrichtende, klachten.

In deze opleiding leer je de adem als instrument in te zetten in je begeleidingswerk. Je wordt opgeleid in het begeleiden van de bewust verbonden ademhaling. Daarnaast krijg je diverse tools, met de adem als basis, waarmee je je cliënt in gesprek, maar ook zelfstandig, kan uitnodigen contact te maken met eigen aanwezigheid in eigen lichaam. Wanneer dit contact er is, kan cliënt eigen koers, waarheid en verlangen leren (her)kennen en verstaan.

Wat leer je?

 • Je ervaart wat de kracht van de adem met jou doet
 • Je leert wat de adem op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel kan betekenen
 • Je leert hoe je de adem kan gebruiken om je cliënt in contact te brengen met wat er nu is
 • Je leert analyseren van adempatronen vanuit een holistische visie
 • Je leert hoe je veilig en verantwoord kan begeleiden middels interventies
 • Je maakt kennis met diverse ademoefeningen
 • Je leert hoe je je cliënt voor kan gaan met de adem, om zo het veld van zelfonderzoek te openen
 • Je leert een bewust verbonden ademsessie te ontvangen en te begeleiden
 • Je leert werken met de adem bij bijzondere doelgroepen

Na de opleiding ben je in staat om ademsessies te faciliteren aan je cliënten.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich op therapeuten, trainers en coaches die de adem willen toevoegen in hun begeleidingswerk en werken vanuit een holistische visie. Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen die zich wilt ontwikkelen tot ademcoach.

Voorafgaand aan de 10-daagse opleiding is deelname aan de 2-daagse Masterclass én een akkoord van de docent verplicht. In de 2-daagse leer je zelf de kracht van de adem kennen en leer je de basis over werken met de ademhaling. Tijdens de 10-daagse opleiding wordt je verdiepende theorie en praktijkervaring aangeboden. Je leert ademsessies begeleiden, uiteenlopende adempatronen lezen, begeleiden van de adem in coaching gesprek en aanraking (massage).

Het doel van de opleiding is op verantwoorde wijze leren werken met de adem. Na deelname heb je een stevige basis om zelfstandig ademsessies te begeleiden. Het vak als ademcoach kan je als zelfstandig beroep uitoefenen of integreren binnen je bestaande beroep.

Docent

Lo Hermsen is opgeleid tot ademcoach en trainer vanuit Transformational Breath, heeft een systemische achtergrond vanuit Phoenix Opleidingen en is eveneens ervaren in het lichaamswerk vanuit de Holos Academie en het Centrum voor Tantra. In de ademopleiding komen tools uit deze diverse stromingen samen tot een compleet begeleidingspakket, waarmee je jouw cliënt op verantwoorde en verdiepende wijze kan ondersteunen door middel van ademwerk.

Malou Tan is co-trainer van de ademopleiding. Naast werken met de adem, werkt Malou ook als channeler, het vertalen van informatie uit andere dimensies. Juist in deze combinatie, hogere informatie tot in het lichaam integreren middels adem, zit de magie van diepe transformatie. In het blijven ademen kan omarmd worden wat van binnen leeft en geef je ruimte aan jouw waarheid, jouw essentie. Hiervoor hebben we ja te zeggen in ons meest gevoelige instrument, ons lichaam zelf. Malou geniet telkens weer van de expansie die op deze wijze ontstaat.

Data & Lestijden

Groep juni 2024
3 juni 2024
12 & 13 juni 2024
26 & 27 juni 2024
15 juli 2024
5 & 6 augustus 2024
19 augustus 2024
21 augustus 2024

Groep november 2024
19 november 2024
9 december 2024
7 januari 2025
20 & 21 januari 2025 
4 februari 
13 & 14 februari
6 maart
14 maart

De lestijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Praktische informatie

Locatie
De opleiding vindt plaats in Het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Studiekosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 2.495,-. Het lesgeld dient voor aanvang van de opleiding te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23INGB 00057 07862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Om je plek definitief te reserveren vragen we je om een aanbetaling van 10% van het lesgeld binnen 5 dagen te voldoen. Binnen twee weken ontvang je de factuur van de aanbetaling en praktische informatie, na betaling is de plek definitief bevestigd.

Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om de opleiding te starten, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging inclusief een factuur van het restbedrag.

Literatuur
Tijdens de opleiding wordt een studiehandleiding gebruikt die bij de start van de opleiding uitgedeeld wordt. Ook wordt gewerkt met verplichte en aanbevolen literatuur. Welke literatuur dit is wordt bij de start van de opleiding aangegeven. Daarnaast zal (thuis) geoefend moeten worden met hetgeen tijdens de 10-daagse aangeboden wordt.

Benodigdheden
Een hoeslaken en een kussensloop

Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd bij LVNT en VBAG.

Certificaat
Na deelname aan en succesvolle afronding (theorie- en praktijkexamen) van deze opleiding ontvang je een certificaat Holos Ademcoach.

Studiebelasting
Aantal lesdagen: 10
Klassikaal: 70 uur
Praktijkoefening: 70 uur
Intervisie: 15 uur
Toetsing en examen: 20 uur
Zelfstudie: 75 uur
Dit komt neer op een totaal van 250 uur (9 ECTS).

Inschrijven

Aanmelden
Voorafgaand aan de 10-daagse opleiding is deelname aan de 2-daagse Masterclass én een akkoord van de docent verplicht. Vermeld op het inschrijfformulier bij vooropleiding de datum van de masterclass ‘Aanraken in adem’ die jij hebt gevolgd. Toelating aan de opleiding is op basis van je deelname aan de masterclass. Mocht de docent bijvoorbeeld eerst nog een persoonlijk ontwikkelingstraject aanraden, dan kan je je aanmelding voor de opleiding kosteloos annuleren. 

Annuleringsvoorwaarden

Deze annuleringsregeling is van kracht na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen:

 • Meer dan 4 weken voorafgaande start – 25% totale kosten
 • Tussen 2 en 4 weken voorafgaande start – 50% totale kosten
 • Binnen 2 weken voorafgaande start – 100% totale kosten

Deze kosten zijn ook van kracht wanneer je een inschrijving doorschuift naar een andere datum.

 

Heb je nog vragen  over de inhoud van de opleiding mail dan gerust naar de docent: [email protected]

Ben je nieuwsgierig en wil je het wel eens aan den lijve ervaren? Je kunt je opgeven als proefcliënt

Ik schrijf mij in voor Holos Ademcoach

 

  Upload een pasfoto van jezelf

  Ik schrijf mij in voor:

  Hoe ben je met onze opleiding contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden voor kortdurende opleidingenIk ga akkoord met de algemene voorwaarden voor kortdurende opleidingen