Holos Ademcoach

Data: 

20 oktober 2021  |  11 januari 2022  |  14 maart 2022

Ademen doe je je hele leven. Vanaf het moment dat je geboren wordt – met een inademing en een huil maak je je kenbaar – tot je je laatste adem uitblaast en het leven los laat. En toch ben je je er, de rest van je leven, vaak nauwelijks van bewust.

De adem is een krachtig instrument. Het kan je helpen ontdekken hoe het met je is, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel. Zonder adem geen leven. Adem is net als aanraking altijd hier en nu. Ook als je zelf afwezig bent, gaat je adem door. En of je je hier nu bewust van bent of niet, de adem reageert altijd direct op onze ervaring. Iedereen herkent dat de ademhaling stokt tijdens stress en verruimt tijdens ontspanning. Zo kunnen we in de adem lezen wat er met ons gebeurt. Kennis van de adem is daarmee interessant voor (massage)therapeuten, coaches, psychologen, trainers, etc. Voor iedereen die anderen begeleidt in het in contact komen met wat er nu te voelen/ervaren is.
De ademhaling is een krachtige en direct ervaarbare tool om mee te werken. Omdat ademhaling alleen hier en nu plaatsvindt, nodigt werken met de adem automatisch aanwezigheid in het huidige moment uit. En precies in dit moment kunnen we, in ons lichaam met behulp van onze ademhaling, contact maken met wie we zijn, waar we staan en wat er in ons gezien wilt worden.

De 10-daagse opleiding Holos Ademcoach bij Holos Academie werkt op basis van de holistische visie: het begeleiden van cliënten vanuit een neutrale, niet-oordelende houding bij een proces van zelfonderzoek en bewustwording. Een grondhouding van voelend aanwezig zijn en therapeutische vaardigheden zijn hierbij essentieel.

Programma

Tijdens deze 10-daagse opleiding leer je werken met een aantal uitgangspunten:

 • Zoals we ademen, zo leven we
 • Adem als spiegel
 • Aanraken hier en nu
 • Adem integreert, laat ervaren waar we zijn vertrokken
 • Blijven ademen herstelt contact met onze bewegingsvrijheid
 • Met behulp van de ademhaling kunnen we contact maken met onze aanwezigheid, gevoeligheid en ontvankelijke bewustzijn

In de drukte van alledag kunnen we prikkels doseren door onze adem te doseren. Want, niet ademen is niet voelen. Dit levert spanning op. Deze spanning zet zich vast in lichaam en geest, met als gevolg dat we ons vast voelen lopen in ons dagelijks leven door subtiele, of meer ontwrichtende, klachten.

In deze opleiding leer je de adem als instrument in te zetten in je begeleidingswerk. Je wordt opgeleid in het begeleiden van de bewust verbonden ademhaling. Daarnaast krijg je diverse tools, met de adem als basis, waarmee je je cliënt in gesprek, maar ook zelfstandig, kan uitnodigen contact te maken met eigen aanwezigheid in eigen lichaam. Wanneer dit contact er is, kan cliënt eigen koers, waarheid en verlangen leren (her)kennen en verstaan.

Wat leer je?

 • Je ervaart wat de kracht van de adem met jou doet
 • Je leert wat de adem op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel kan betekenen
 • Je leert hoe je de adem kan gebruiken om je cliënt in contact te brengen met wat er nu is
 • Je leert analyseren van adempatronen vanuit een holistische visie
 • Je leert hoe je veilig en verantwoord kan begeleiden middels interventies
 • Je maakt kennis met diverse ademoefeningen
 • Je leert hoe je je cliënt voor kan gaan met de adem, om zo het veld van zelfonderzoek te openen
 • Je leert een bewust verbonden ademsessie te ontvangen en te begeleiden
 • Je leert werken met de adem bij bijzondere doelgroepen

Na de opleiding ben je in staat om ademsessies te faciliteren aan je cliënten.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich op therapeuten, trainers en coaches die de adem willen toevoegen in hun begeleidingswerk en werken vanuit een holistische visie. Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen die zich wilt ontwikkelen tot ademcoach.

Voorafgaand aan de 10-daagse opleiding is deelname aan de 2-daagse Masterclass én een akkoord van de docent verplicht. In de 2-daagse leer je zelf de kracht van de adem kennen en leer je de basis over werken met de ademhaling. Tijdens de 10-daagse opleiding wordt je verdiepende theorie en praktijkervaring aangeboden. Je leert ademsessies begeleiden, uiteenlopende adempatronen lezen, begeleiden van de adem in coaching gesprek en aanraking (massage).

Het doel van de opleiding is op verantwoorde wijze leren werken met de adem. Na deelname heb je een stevige basis om zelfstandig ademsessies te begeleiden. Het vak als ademcoach kan je als zelfstandig beroep uitoefenen of integreren binnen je bestaande beroep.

Docent

Lo Hermsen is opgeleid tot ademcoach en trainer vanuit Transformational Breath, heeft een systemische achtergrond vanuit Phoenix Opleidingen en is eveneens ervaren in het lichaamswerk vanuit de Holos Academie en het Centrum voor Tantra. In de ademopleiding komen tools uit deze diverse stromingen samen tot een compleet begeleidingspakket, waarmee je jouw cliënt op verantwoorde en verdiepende wijze kan ondersteunen door middel van ademwerk.

Literatuur
Tijdens de opleiding wordt een studiehandleiding gebruikt die bij de start van de opleiding uitgedeeld wordt. Ook wordt gewerkt met verplichte en aanbevolen literatuur. Welke literatuur dit is wordt bij de start van de opleiding aangegeven. Daarnaast zal (thuis) geoefend moeten worden met hetgeen tijdens de 10-daagse aangeboden wordt.

Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd bij LVNT en VBAG

Certificaat
Na deelname aan en succesvolle afronding (theorie- en praktijkexamen) van deze opleiding ontvang je een certificaat Holos Ademcoach.

Studiebelasting
Aantal lesdagen: 10
Aantal contacturen: 70

Benodigdheden
Een hoeslaken en een kussensloop

 Data & locatie

Oktober – WACHTLIJST

20 & 21 oktober 2021 
4 november 2021
25 & 26 november 2021
10 december 2021
23 december 2021
13 & 14 januari 2022
20 januari 2022

Januari 2022  

11 & 12 januari
25 januari
24 & 25 februari
2 maart
22 & 23 maart
22 april
11 mei

Maart 2022

14 & 15 maart
21 maart
19 & 20 april
9 mei
31 mei & 1 juni
14 juni
22 juni

De opleiding vindt plaats in Het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. De lestijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen € 2.150,-. Het lesgeld dient voor aanvang van de opleiding te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23INGB 00057 07862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.
Per 01-01-2022 bedraagt het lesgeld € 2.495,-.

Vermeld op het inschrijfformulier bij vooropleiding de datum van de masterclass ‘Aanraken in adem’ die jij hebt gevolgd. 

Na aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om de opleiding te starten, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging inclusief een factuur.

 

Heb je nog vragen  over de inhoud van de opleiding mail dan gerust naar de docent: lo@innerjourneys.nl

Ik schrijf mij in voor Holos Ademcoach

 Upload een pasfoto van jezelf

Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaardenIk ga akkoord met de algemene voorwaarden voor kortdurende opleidingenIk ga akkoord met de algemene voorwaarden voor kortdurende opleidingen
Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn