Dansage

Deze training is voor masseurs en massagetherapeuten die verdieping zoeken in hun massage.

Startdata: 

Op dit moment geen data beschikbaar.

Wil je meer dynamiek in je massage creëren, je contactoppervlak vergroten en vernieuwing aanbrengen in je huidige massage? Dan is Dansage iets voor jou. Kom het ervaren tijdens de 5-daagse Dansage cursus bij Holos.

Waarom interessant

Tijdens deze cursus leer je onderarm- en elleboog technieken voor de gehele achterkant van het lichaam: rug, nek, schouders, armen, gluteus, hamstrings, kuiten en voeten. Met het inzetten van je onderarmen vergroot je je contactoppervlak.

Je gaat verschillende technieken toepassen en combineren die voor een diepe ontspanning zorgen. Ook je lichaamshouding is een belangrijk onderdeel tijdens deze dagen. Vanuit het toepassen van de combinatie technieken en het werken aan je lichaamshouding ontstaat dynamiek en flow in je massage. De Dansage technieken bieden niet alleen diepe ontspanning voor je cliënt, als masseur kom je in een flow én ontlast je je handen en lijf. 

Opbouw cursus

Je doorloopt het Dansage cursustraject in onderstaande volgorde:

 1. Practitioner 1 cursus – één dag
 2. Practitioner 2 cursus – twee dagen
 3. Practitioner 3 cursus – twee dagen

Practitioner 1 cursus (29 september)

Tijdens de Practitioner 1 Cursus wordt ruimschoots aandacht besteed aan de basic Forearm techniek (onderarm). De focus ligt op de rug, nek en schouderspieren. We combineren tijdens deze cursus verschillende onderarm technieken. De duur van deze cursus is één dag. Affiniteit met massage of een opleiding hierin hebben gevolgd is een pré.

Het programma van de Practitioner 1 cursus bestaat uit de volgende elementen: 

  • Forearm (onderarm) technieken voor de rug, nek en schouders
  • Lichaamshouding tijdens de massage
  • Dansage dynamiek
  • Combinaties onderarm technieken

Practitioner 2 cursus – twee dagen (20 oktober en 3 november)

Na het volgen van de Practitioner 1 cursus kun je je inschrijven voor de tweedaagse Practitioner 2 cursus. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de onderarm techniek. Er wordt specifieker gewerkt. Je leert o.a. onderarm technieken specifiek voor de onderrug en voor de hamstrings en kuiten.

Het programma van de Practitioner 2 cursus bestaat uit de volgende elementen:

  • Verdieping onderarm technieken rug, nek, schouderspieren
  • Onderarm technieken hamstrings en kuiten
  • Intensief werken met je onderarmen en diepte maken
  • Uitbreiding combinatie technieken
  • Uitbreiding dynamiek
  • Dansage flow

Practitioner 3 cursus – twee dagen / Data in overleg met de groep na Practitioner 2 cursus.

Na het volgen van de Practitioner 2 cursus kun je je inschrijven voor de tweedaagse Dansage Practitioner 3 cursus. Tijdens deze dagen ga je je massage helemaal afmaken door de extra technieken voor de achterzijde van het lichaam toe te voegen en te eindigen met de gehele voorzijde van het lichaam.

Het programma van de Practitioner 3 cursus bestaat uit de volgende elementen:

  • Onderarmtechniek voorzijde van het lichaam en gezicht
  • Verdieping onderarmtechnieken achterzijde lichaam
  • Uitbreiding combinatie technieken
  • Stretch technieken

Door de opeenvolgende cursusmodules leer je stapsgewijs de Dansage techniek en de Dansage flow voor de massagetafel. Na het volgen van alle Practitioner cursusmodules ben je in staat om hetgeen wat je geleerd hebt te integreren in je massages.

Na de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Benodigdheden
Twee grote massagehanddoeken en onderlaken

Voor wie?
Masseurs en massagetherapeuten die verdieping zoeken in hun massage.

Docent
Julien Patterson

Erkenning
Deze cursus is geaccrediteerd door de VNT en VBAG.

Datum en plaats

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend. Wanneer deze bekend zijn zal deze pagina worden aangepast. De cursus bestaat uit 2 delen: practitioner 1 en practitioner 2

Nadat je practitioner 1 hebt doorlopen, kun je verder met practitioner 2 en vervolgens 3. Het is ook mogelijk alleen practitioner 1 te doen of 1 & 2 te doen.

De cursustijden zijn van 10:00 tot uiterlijk 17:00 bij Holos Academie voor Massagetherapie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling
De kosten bedragen €150,- (1 dag), €275,- (2 dagen) en €670,- (5 dagen) per persoon. Het cursusgeld dient voor aanvang van de eerste cursusdag te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005707862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wij streven ernaar je verdere praktische informatie en de factuur 3 weken voor aanvang te sturen. Mocht in een enkel geval het minimum aantal deelnemers niet bereikt worden, dan ontvang je hiervan 3 weken voor aanvang bericht.

Ik schrijf mij in voor de Dansage

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn