Holistic Pulsing 2

Verdieping op het vak Holistic Pulsing

Startdata: 

Op dit moment geen data beschikbaar.

Inhoud

Holistic Pulsing is een lichaamsgerichte methode. Door het ritmisch bewegen van het lichaam maken jij en je cliënt contact met je natuurlijke ritme. De pulsen variëren van klein tot groot, van  ruim naar smal en van zacht tot krachtig. Als pulser beweeg je met je lichaam mee in het ritme dat past bij de pulsee. Hoewel de pulsen vanaf één plek worden ingezet, zijn de ritmisch golvende bewegingen in het gehele lichaam voelbaar. Zoals bij een rimpeling op het wateroppervlak. Via pulsing kan de cliënt voelen waar het in het lichaam stroomt of stagneert en tot meer lichaamsbewustzijn komen. Door het pulsen herinnert het lichaam zich regelmatig het gewiegd worden. Het is dan ook niet vreemd dat pulsen sensaties uit de vroege kindertijd kan oproepen. De cliënt houdt tijdens de sessie zijn kleding aan. Dat maakt deze behandeling heel geschikt voor cliënten die liever niet uit de kleren gaan of zich zelf niet kunnen uitkleden.

Waarom interessant?

Deze masterclass is een vervolg van Holistic Pulsing 1 en biedt in vergelijking met onze standaard module Holistic Pulsing 2 een verdieping in therapeutische vorming. Bijzonder aan deze 5-daagse masterclass zijn de diagonale pulsen die de linker en rechter lichaamshelft stimuleren hun natuurlijke verbinding te ervaren. De verschillen tussen de linker en rechter lichaamshelften worden door de diagonale pulsen meer in het bewustzijn gebracht waardoor er bijvoorbeeld meer voelbaar wordt tussen de vrouwelijke en de mannelijke kant in het lichaam. Ook leer je om wellicht nog intuïtiever dan je gewend bent om te gaan bij wat er bij de pulsee aangeraakt wordt. Daarnaast besteden we tijdens de dagen veel aandacht aan casuïstiek (kun je zelf inbrengen), supervisie en toepasbaarheid in je praktijk.

Wat leer je?

Tijdens de vijf lessen ga je het volgende leren en verdiepen:

 • De technieken van HP 1 verdiepen.
 • Er worden 50 nieuwe pulstechnieken aangereikt.
 • Je leert de diagonale pulsen, die de linker en rechter lichaamshelft stimuleren.
 • Je leert zeven manieren kennen om via het pulsen gestagneerde energie in afstemming met de cliënt meer voelbaar te maken.
 • Je leert meer te spelen met het pulsen wat een verrassend en openend effect kan hebben op de pulsee.
 • Als pulsee ga je nog intenser ervaren wat het pulsen voor je lichaam, je energie huishouding en je geest kan betekenen.

Visie

Ook tijdens deze masterclass wordt gewerkt vanuit de Holos visie. Kort gezegd is het onze overtuiging dat  lichaam en geest één zijn. Gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich via je lijf; je lichaam is als het ware een spiegel. Het lichaam geeft continu signalen af, alleen zijn we niet meer zo gewend deze signalen als wijsheid aan te nemen. Hierdoor kun je uit balans raken en kunnen er psychische of lichamelijke klachten ontstaan. Je kunt, door contact te maken met je lijf, deze signalen (weer) leren verstaan en zo keuzes maken die beter bij je passen.

Het gaat uiteindelijk om zelfonderzoek en bewustwording en dat sluit naadloos aan bij de visie van Holistic Pulsing. Er wordt nergens geforceerd en nergens iets opgedrongen. Het enige wat telt is het hier en nu en wat daarin allemaal ervaren mag worden.

Voor wie?

 • Voor alle praktiserende masseurs, massagetherapeuten en lichaamswerkers, die de module Holistic Pulsing 1 hebben afgerond bij Holos Academie of elders.
 • Studenten van Holos Academie, die de 4 dagen Holistic Pulsing in leergang 3 van de opleiding van Holos massagetherapeut hebben gevolgd en zich willen verdiepen in deze methode.

Docent

Godfried Kleinsmann put uit zijn jarenlange ervaring als praktiserend therapeut. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar docent therapeutische ontwikkeling en visie en docent Holistic Pulsing 1 bij Holos Academie. Hij weet als geen ander dat  ‘Voelend aanwezig zijn’ bij alles wat zich aandient veel kan losmaken en helen.  Ongeveer 22 jaar geleden heeft hij het prachtige vak Holistic Pulsing op de kaart gezet in Nederland door een school op te richten en de module Holistic Pulsing 1 in het curriculum te integreren bij Holos.

Data & locatie

De eerste volgende data zijn nog niet bekend. Alle dagen zijn van 10:15 tot 17:00 uur bij Het Holos Huis, aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Praktische informatie 


Kosten en betaling

De kosten bedragen € 795,- per persoon. Holos Academie is vrijgesteld van BTW.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Wij streven ernaar je verdere praktische informatie en de factuur 3 weken voor aanvang te sturen.

Literatuur
De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt. De inhoud van de syllabus bestaat uit de pulsetechnieken van HP2 en de theorie over de 7 manieren van omgaan met gestagneerde energie. De kosten van de syllabus zijn bij het lesgeld inbegrepen. Het boek Holistic Pulsing, De zachte en wonderbaarlijke behandelmethode van T. Browning heb je gelezen voordat je met de masterclass start. Dit boek kun je onder andere hier bestellen.

Accreditatie
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Benodigdheden
Voor de praktijklessen heb je een hoeslaken, pen en papier nodig. Zorg er ook voor dat je kleding aan hebt of meeneemt waarin je makkelijk beweegt.

Certificaat & examen
Tijdens de cursus behandel je één proefcliënt voor drie sessie. Je kunt hier vanaf lesdag 2 mee starten en vragen eventueel tijdens de lessen inbrengen. Aan de hand van deze sessies schrijf je een verslag. Dit verslag lever je na les 4 in. Tijdens deze les 5 ontvang je feedback over je sessie verslagen.

Na het afronden van de cursus en een voldoende beoordeling van het verslag ontvang je een Certificaat Holistic Pulsing 2.

Deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers.

Studiebelasting
Deze masterclass heeft in totaal 35 contacturen en 20 uren huiswerk wat samen neer komt op 55 uren studiebelastingsuren.

 

 

Ik schrijf mij in voor Holistic Pulsing 2

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn