Nieuwsbrief oktober 2018

Holos Huis

Zoals je weet, gaan we begin volgend jaar met Holos verhuizen naar Nachtegaalstraat 31. Het pand biedt volop mogelijkheden om Holos in een breder kader inzetbaar te maken. In het Holos Huis, zoals Ellen dit mooie initiatief heeft genoemd, is ruimte voor verschillende praktijken en opleidingen. Er is een aantal lokalen voor theorie-, praktijk- en meditatielessen. Ook zijn er 4 behandelpraktijken die per dagdeel verhuurd gaan worden. Ideaal voor wie een praktijk wil beginnen. Er komt een kantine, waar je een lekker sapje of biologisch broodje kunt kopen, maar ook je eigen lunch kunt gebruiken. 

Op dit moment is Ellen in gesprek met verschillende partijen die cursussen of opleidingen willen aanbieden vanuit een holistische visie. Ter promotie van het Holos Huis komt er eigen website. Deze zal in een nieuwe huisstijl worden gemaakt en worden onderhouden door Holos. Wil je meer informatie over dit initiatief of wil jij je praktijk vestigen in het Holos huis, neem dan contact op met Ellen Rolvink via: [email protected] of per telefoon: 030-290 05 07

Last minute aanbieding € 100 korting cursus Lichaamsgericht werken met kinderen

Werk je graag met kinderen of wil je juist daar je specialisatie van maken? We hebben nog een paar plekken vrij voor de cursus ‘Lichaamsgericht werken met kinderen’. Tijdens deze 5-daagse training leer je diverse massages toepassen op kinderen en krijg je meer kennis over de ontwikkelingspsychologie van de verschillende leeftijdscategorieën. Wees er snel bij, want de cursus start al op 30 oktober. Vol is vol! Lees hier verder

Nieuwe module Trauma & Regulatie

In het kader van de accreditatie is het vakkenpakket van Holos voor het 4e jaar aangepast. Het vak voedingsleer komt te vervallen ten gunste van het vak ‘Trauma en Regulatie’. In deze 5-daagse module krijg je naast de onderbouwing vanuit de neurologie en recent wetenschappelijk onderzoek vooral veel lichaamsgerichte technieken. 

Er wordt nog gewerkt aan het exacte programma van deze module, maar we kunnen alvast verklappen dat er gewerkt gaat worden met materiaal van Bessel vd Kolk en Stephen Porges en kennis van lichaamswerkers als Peter Levine, John Upledger en Pat Ogden. Van de vijf dagen zullen we één dag aandacht schenken aan het masseren van de Psoas spier. De module zal ook los worden aangeboden voor eerder of elders afgestudeerde massagetherapeuten. 

Holos Team

Met alle nieuwe plannen vinden er ook wat verschuivingen plaats binnen ons docententeam. We kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe docenten. Stuk voor stuk enthousiaste vakmensen met ruime praktijkervaring. Helaas nemen we ook afscheid van een paar lieve collega’s. We zijn dankbaar voor hun enthousiasme en de energie die zij in de lessen hebben gestoken.

Karin van Deelen-Wortman zal 4 lesdagen van de module Trauma en Regulatie voor haar rekening nemen.
Cynthia Gorissen gaat lesgeven in het masseren van de Psoas spier.
Arjan Schellinkhout neemt het vak Ondernemerschap over van Rose Jansen.
Katrien de Nijs is inmiddels gestart op het secretariaat. Zij zal tijdelijk werkzaamheden van Marjolein overnemen, die op dit moment beperkt aanwezig is.
Madeleine Verhoeven neemt als opleidingscoördinator enkele taken van Ellen over. Ook zal zij op maandagochtend en donderdagochtend aanspreekpunt zijn voor de studenten.
Margriet Veeneman, docent Persoonlijke ontwikkeling heeft aangegeven dat zij zal stoppen met lesgeven op Holos. Ze maakt haar huidige groep nog af, maar zal geen nieuwe groep starten.
Marlou Kleve zal vanaf het nieuwe schooljaar met Marian Bos meelopen met het vak persoonlijke ontwikkeling om hopelijk volgend jaar haar eigen groep te starten.
Naast Hilda zal Jansje Koren zal de lessen Energetische massage overnemen van Heleen. Heleen blijft aan Holos verbonden voor Haptische oefeningen, stagebegeleiding en het vak Massage en intimiteit.
Meer over onze nieuwe docenten vind je op holosacademie.nl

Om ons mail bestand op te schonen verzoeken wij je om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Óók als je de nieuwsbrief al hebt ontvangen: