Wekelijkse yoga & meditatie lessen

Startdata: 

Op dit moment geen data beschikbaar.

Yoga en meditatie lessen

De wekelijkse yoga-lessen zijn Saswitha hatha yoga. Adem, aandacht en het besef van de relatie tussen lichaam, adem en bewustzijn staan centraal in deze lessen. Aandacht bij wat je doet als je het doet, aandacht waar je bent, in het hier en nu. We beoefenen saakshi, het observeren van jezelf in je handelen, voelen en denken, zonder actie, erop in te gaan, te oordelen of je er mee te identificeren. Saakshi is keuzeloos gewaar zijn, als een stille getuige van wat is, je leert jezelf beter kennen en te ontdekken wie je werkelijk bent.

Over yoga

Via yoga krijg je handvatten aangereikt om stress te beheersen, ontspanning en evenwicht te ervaren en dat zelf toe te passen in je dagelijkse leven voor een dynamisch evenwicht in goede en slechte tijden. Yoga is een beproefde methode om je bewustzijn te verruimen en de wervelingen van het denken te beheersen. Via dynamische en statische oefeningen (asana’s) werk je aan je kracht en souplesse met de adem als de stille motor die de beweging draagt. Adem en meditatieoefeningen verbeteren je concentratie en versterken je immuunsysteem. Je wordt je meer bewust van je grenzen en je mogelijkheden, van wat je wil en wil laten, wat je voelt en voelt wat kan.

Docent

De lessen worden gegeven door Annemieke de Boer van Viayoga. Annemieke geeft inmiddels meer dan 20 jaar yogales. Over de jaren heeft ze op verschillende plekken en aan diverse doelgroepen in Utrecht lesgegeven. Van jongeren, mensen met beperkingen, top-roeiers tot en met volwassenen in alle leeftijden. In 2013 heeft ze samen met Dolores Bodenstaff de yogastudio Yoga bij het Park opgericht. Haar opleiding heeft ze genoten bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte waar ze nog steeds een sterke verbondenheid mee voelt. Ze geeft Saswitha hatha yoga en heeft zich verdiept in yogafilosofie, advaita tantra, vedanta, chakrapsychologie, microchakrapsychologie, svar en naada yoga. Meer informatie over Annemieke de Boer vind je op www.viayoga.nl 

Praktische informatie en betaling

De lessen worden gegeven in het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. Ze vinden wekelijks plaats op dinsdag- en donderdagavond. Een proefles kost € 9,50. Een blok à 10 lessen kost €130,-.
In overleg is het mogelijk om een losse les te volgen voor €15,-.

Je kunt je bij Annemieke aanmelden door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 06-53 20 53 53. Kijk voor meer informatie op www.viayoga.nl 

Ik schrijf mij in voor de Wekelijkse yoga & meditatie lessen

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn