Trauma en het zenuwstelsel

Startdata: 

Op dit moment geen data beschikbaar.

Informatie over Trauma & het Zenuwstelsel

Als gevolg van trauma neemt stress het vaak van je over in het dagelijks leven. In deze lessen leer je onderscheid te maken tussen traumagerelateerde en hechtingsgerelateerde afweermechanismen, en wat het verschil is in aanpak. Je leert meer regie krijgen op het moment dat emoties te heftig en overspoelend worden bij je cliënt. Je leert bij jezelf automatische reactiepatronen te herkennen, waardoor je makkelijker uit de tegenoverdracht blijft. En je leert werken met draagkracht en ik-sterkte.

Naast de onderbouwing vanuit de neurologie en recent wetenschappelijk onderzoek leer je vooral veel lichaamsgerichte technieken. We zullen o.a. werken met materiaal van Bessel van der Kolk en kennis van lichaamswerkers als Peter Levine en Pat Ogden.

Ook leer je een psoasmassage, dit zijn twee spieren die diep gelegen zijn in ons buik/bekken en verbonden zijn met de bovenbenen. In Oosterse geneeswijzen staat de spier ook wel bekend als de ‘spier van de ziel’. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de psoas meer invloed heeft op allerlei klachten in het buik/onderrug gebied dan eerder gedacht. Onverwerkte emoties en indrukken van heftige of spannende gebeurtenissen kunnen jarenlang vast blijven zitten in een verkrampte psoas, waardoor ontspannen moeilijk gaat, je schrikkerig blijft of de somberheid maar aan blijft houden.

Voor wie?
Deze 5-daagse module is bedoeld voor lichaamsgericht- en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verbreden over Trauma & Regulatie.

Docenten
Deze module wordt gegeven door Joan Pos en Karin van den Elzen.

Datum en plaats
Deze module start 4 september 2023 en is op dit moment vol. Overige lesdagen zijn op 4 september, 2 oktober, 6 november, 27 november, 11 december. De lestijden zijn van 10:15 tot 17:15 bij Holos Academie voor Massagetherapie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht. Wil je op de hoogte zijn wanneer de volgende editie start? Stuur dan een mail naar [email protected].

Syllabus en literatuur
De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Erkenning
De nascholing is erkend door verschillende beroepsverenigingen, onder andere VBAG en LVNT. Neem contact op met jouw beroepsvereniging voor meer informatie.

Kosten en betaling
De kosten bedragen € 815,- per persoon.

Het lesgeld dient voor aanvang van de module te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000 570 7862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je inschrijving en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Verdere praktische informatie en de factuur ontvang je uiterlijk 4 weken voor aanvang. 

 

Ik schrijf mij in voor Trauma en het zenuwstelsel

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Meld mij aan voor de Holos nieuwsbrief

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn