Trauma en regulatie

Data: 

7 juli 2021

Informatie over Trauma & regulatie

Als gevolg van trauma neemt stress het vaak van je over in het dagelijks leven. In deze lessen leer je onderscheid te maken tussen traumagerelateerde en hechtingsgerelateerde afweermechanismen, en wat het verschil is in aanpak. Je leert meer regie krijgen op het moment dat emoties te heftig en overspoelend worden bij je cliënt. Je leert bij jezelf automatische reactiepatronen te herkennen, waardoor je makkelijker uit de tegenoverdracht blijft. En je leert werken met draagkracht en ik-sterkte.

Naast de onderbouwing vanuit de neurologie en recent wetenschappelijk onderzoek leer je vooral veel lichaamsgerichte technieken. We zullen o.a. werken met materiaal van Bessel vd Kolk en kennis van lichaamswerkers als Peter Levine en Pat Ogden.

Ook leer je een psoasmassage, dit zijn twee spieren die diep gelegen zijn in ons buik/bekken en verbonden zijn met de bovenbenen. In Oosterse geneeswijzen staat de spier ook wel bekend als de ‘spier van de ziel’. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de psoas meer invloed heeft op allerlei klachten in het buik/onderrug gebied dan eerder gedacht. Onverwerkte emoties en indrukken van heftige of spannende gebeurtenissen kunnen jarenlang vast blijven zitten in een verkrampte psoas, waardoor ontspannen moeilijk gaat, je schrikkerig blijft of de somberheid maar aan blijft houden.

Voor wie?
Deze 5-daagse module is bedoeld voor masseurs en massagetherapeuten die hun massagekennis willen verbreden over Trauma & Regulatie.

Docenten
Deze module wordt gegeven door Joan Pos en Karin van den Elzen.

Datum en plaats
Deze module start woensdag 7 juli 2021. Overige lesdagen zijn op 8, 15, 22, 29 september 2021. De lestijden zijn van 10:15 tot 17:15 bij Holos Academie voor Massagetherapie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Syllabus en literatuur
De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Kosten en betaling
De kosten bedragen € 775,- per persoon.

Het lesgeld dient voor aanvang van de module te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000 570 7862 t.n.v. Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

 

Ik schrijf mij in voor Trauma en regulatie

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden