De Holos Visie

Holos werkt vanuit het holistisch gedachtegoed; lichaam en geest zijn één. Onze maatschappij is veel gericht op het maken van keuzes gebaseerd op ons denken. Wat we voelen, emotioneel en fysiek in ons lichaam, nemen we in de besluitvorming nauwelijks mee. Vaak omdat we ons daar niet bewust van zijn. Toch geeft het lichaam continu signalen af, we zijn alleen niet meer zo gewend deze signalen als wijsheid aan te nemen. Hierdoor kunnen we uit balans raken en kunnen er psychische of lichamelijke klachten ontstaan.

Via aanraking, adem en lichaamsbewustzijn kun je deze ‘taal van je lichaam’ weer leren verstaan. Bij Holos leiden we professionals op die dit proces kunnen begeleiden, via massage, massagetherapie, ademcoaching en bijscholingen. Een belangrijk onderdeel van de opleidingen en cursussen is dat je het proces van contact maken met je lichaam ook als student aangaat. Zo leiden wij professionals op die vanuit ‘voelende aanwezigheid’ kunnen werken.

Al meer dan 35 jaar dé opleider voor masseurs, massagetherapeuten en lichaamsgerichte professionals

Ons aanbod

Opleidingen

 

 • Holos Masseur
 • Massagetherapeut
 • Ademcoach
 • Massage & Tantra
 • Maskermaker voor lichaamswerk

Masterclasses

Beenmassage

 

 • Aanraken in Adem
 • Psoas Massage
 • Nervus Vagus
 • Massage & Embodiment
 • Narcisme & Symbiose 

Cursussen en trainingen

 

 • Introductiecursus masseren
 • Massage & Tantra
 • Docent Shantala Babymassage
 • Stoelmassage
 • Massage & Tantra voor stellen
35+ jaar ervaring in lichaamsbewustzijn

Holos Academie is in 1987 gestart  als  eerste opleider tot massagetherapeut in Nederland. Al ruim 35 jaar dé opleider voor professioneel masseurs, massagetherapeuten en lichaamsgericht therapeuten.

Holistische visie

Bij Holos leer je vanuit een holistische visie: lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gedachten en gevoelens van dit moment en uit het verleden, laten zich zien in het lichaam.

Persoonlijke ontwikkeling
Er is binnen ons lesaanbod veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Doordat je jezelf leert voelen en waarnemen kun je ook aanwezig blijven bij je cliënt. Zo leer je vanuit diepere aanwezigheid begeleiden.
Professioneel en van hoge kwaliteit

Al onze opleidingen zijn van hoge kwaliteit. volledig geaccrediteerd door de CPION of KTNO. Onze bijscholingen worden erkend door CPION of KTNO.

Lees meer

“De opleiding gaf mij heel veel bedding. Ik ging op persoonlijk vlak door een intense periode maar desondanks hielp de opleiding en het verbinden met mijn lichaam mij ook grond onder mijn voeten te voelen. Het is een intens proces in thuiskomen bij jezelf, maar er is veel aandacht voor waar jij staat. Door het lichaamsgerichte, zowel het masseren als het gemasseerd worden, voelde het erg ondersteunend.”

Monique, Opleiding Holos Masseur

“De opleiding heeft mijn verwachting overtroffen! Het was een fantastisch proces voor mezelf wat ik vervolgens kon inzetten in het begeleiden van anderen. De docenten, Lo en Malou, zijn inhoudelijk sterk, professioneel, liefdevol, duidelijk, vleug humor, open, meedenkend, meevoelend & vullen elkaar prachtig aan.”

Mieneke, Opleiding Ademcoach

“Voor mij is er een duidelijk verschil tussen mijn leven voordat ik aan de opleiding bij Holos begon en daarna. Bij Holos ontdekte ik de kracht van oprechte aandacht. Ik voelde me gezien en welkom en ontmoet in wie ik was. Zonder oordeel zijn met wat er is, leren aanraken en contact maken, ook met wat er onderhuids speelt. Ik heb op Holos geleerd mijn angst voor kwetsbaarheid en mijn weerstand om niet te durven voelen er te kunnen laten zijn, dat gun ik iedereen! Hoe rijk wil je leven?”

Jacqueline, Opleiding Holos Massagetherapeut

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het nieuwste aanbod én je ontvangt inspiratie en tips rondom lichaamswerk en bewustzijn.

studenten_theorieles

Kom kennismaken:

Je kunt op verschillende manier kennismaken met ons: