Triggerpoints

Geschikt voor Masseurs en Massagetherapeuten

Data: 

26 mei 2020

Informatie Triggerpoints

Triggerpoints zijn pijnlijke, soms harde en voelbare ‘knoopjes’ in spieren en bindweefsel. In feite zijn het verkrampingen in spieren als gevolg van overbelasting, verkeerde belasting, of onbewuste, constante spanning, bijvoorbeeld door een verkeerde houding. 

Deze dag bestaat uit een kort theoretisch deel en praktijk. Daarnaast gaan we veel oefenen met het lokaliseren en behandelen van triggerpoints. Wat zijn triggerpoints, waar zijn ze gelokaliseerd in het lichaam en waar kan de referred pain (afgeleide pijn) zich bevinden. Wanneer en hoe kun je deze behandelwijze aanwenden in de praktijk.

Het lokaliseren doen we middels palperen; aftasten van het weefsel dat ‘vast zit’ of waarin zich triggerpoints bevinden. Het goed kunnen palperen is essentieel. Door middel van oefening kunnen onze handen de onderhuidse structuren ‘zien’.

Voor wie?
Masseurs en massagetherapeuten

Docent
Deze Masterclass wordt gegeven door Jolanda Willemse. 

Datum en plaats
Dinsdag 26 mei 2020. Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 115,- per persoon.

Het lesgeld dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging en een factuur.

Ik schrijf mij in voor Triggerpoints

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden