Stress en burn-out

Geschikt voor therapeuten die met de psychosomatische kant van stress- en burn-out klachten aan de slag willen, individueel of met groepen.

Data: 

19 december 2018

Informatie over deze masterclass

(Deze masterclass geldt als medische nascholing)

Langdurige en vaak optredende stressreacties leiden op diverse manieren tot chronische, fysieke en geestelijke klachten. Het kan de oorzaak zijn van allerlei medische aandoeningen. Op de lange termijn kan chronische stress leiden tot een stadium van geestelijk en fysiek opgebrand zijn: de zo geheten burn-out.

In deze eendaagse masterclass gaan we zowel kijken naar hoe en wat er allemaal in lichaam en geest verandert bij verschillende stadia van stress, als naar de fysieke, geestelijke en sociale processen die eraan ten grondslag liggen. Naast de nodige theorie zullen we ook met een breed scala aan praktische oefeningen aan de slag gaan. Er is daarbij ruimte voor de inbreng van eigen ervaringen. Het is de bedoeling dat er aan het eind van de dag een multidimensionaal beeld van stress en burn-out tot stand is gekomen.

Waarom interessant

Ondanks de toename aan vrijheid, gemak, bewustzijn en ontplooiingsmogelijkheden in onze moderne maatschappij, lijken stress en stressgerelateerde aandoeningen juist vaker voor te komen dan een aantal decennia geleden. Veel mensen zijn zich hiervan bewust en zoeken naar hulp bij het effectief omgaan met stress en het voorkomen van burn-out.

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten

Datum en plaats

Woensdag 19 december 2018. Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 115,- per persoon.

Het bedrag dient voor aanvang van de masterclass te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005707862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na jouw aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om deze masterclass door te laten gaan, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging en een betaalverzoek. 

Ik schrijf mij in voor Stress en burn-out

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden