Ritmische massage van de rug

Geschikt voor (Holos) masseurs en massagetherapeuten

Startdata: 

Op dit moment geen data beschikbaar.

Informatie Ritmische massage

Ritmische massage is een wezenlijk andere massage dan de Klassieke of Haptische. De massage heeft bij alle handelingen de Lemniscaat als uitgangspunt. Hierdoor ontstaat een ritme tussen masseur en de cliënt en tussen de cliënt en masseur. De cliënt wordt uitgenodigd zichzelf in het ritme te ontmoeten en te ervaren waar dit wel of niet voelbaar is. Bijzondere aandacht is er voor het gebied rond de 7e halswervel en het sacrum. De massage is vooral bekend binnen de antroposofische fysiotherapie. De ritmische massage wordt voorgedaan, waarna in tweetallen wordt worden geoefend. Voorafgaand wordt ingegaan op de theoretische achtergrond van de ritmische massage en het waarom van de lemniscaatbeweging. Van de massage wordt een beschrijving met foto´s ter beschikking gesteld.

Waarom interessant

De Lemniscaat staat als symbool voor integratie van het stoffelijke en het niet stoffelijke. De ritmische massage heeft als uitgangspunt de uitnodiging het levensritme te ervaren en sluit daarmee aan bij de Holos visie. Ervaren wat er op dit moment speelt in het lichaam. Voor de (Holos) masseur vormt de massage een aanvulling op de klassieke en haptische massagevormen. Voor de (Holos) massagetherapeut vormt de massage een aanvullende techniek bij de ondersteuning van de cliënt in zijn proces. De massage kan als zelfstandige massage worden gegeven of als inleiding op een verdere behandeling.

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten

Datum en plaats

Dinsdag 05 november 2019. Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 115,- per persoon.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na jouw aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om deze masterclass door te laten gaan, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging en een betaalverzoek. Wij streven ernaar je uiterlijk 3 weken voor aanvang te hebben bericht. 

Ik schrijf mij in voor Ritmische massage van de rug

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
    Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn