Masterclass Psycho-peristaltiek

Massagetherapeuten en andere lichaamsgerichte therapeuten

Data: 

22 november 2022

Psycho-peristaltiek 

We horen allemaal wel eens het knorren van onze maag of het borrelen diep in onze buik. Meestal associëren we het met honger of voedsel vertering. De peristaltiek is ook hoorbaar als je in een neurologische fase van herstel en rust komt, als we van ‘doen’ naar ‘zijn’ schakelen, waarin we ervaren dat we meer zijn dan onze verwonding.

Binnen de Biodynamiek, een van de lichaamsgerichte therapieën, noemen we het borrelen ook wel ‘Psycho-Peristaltiek’; we koppelen de peristaltiek aan het zelfregulerende vermogen van het lichaam, als een ingang tot (zelf-)heling. Als er geborrel is, is het lichaam aan het herstellen van stressvolle gebeurtenissen. Met de Psycho-peristaltiek worden psychische en emotionele indrukken verteert, ook van gebeurtenissen die lang geleden plaats vonden.

Wat ga je doen?

Als massagetherapeut zijn deze geluiden waarschijnlijk herkenbaar, je kan ze horen als je masseert. In deze masterclass maakt je kennis met de psycho – peristaltiek, met het zelfregulerende vermogen van de peristaltiek en hoe je het zelf helende vermogen van je cliënt kan stimuleren.  Je doet kennis op over de second brein in relatie tot aanraking en therapie.

In deze praktische masterclass gaan we afgestemd aanraken terwijl we luisteren naar de reactie van de psycho-peristaltiek. We zullen experimenteren met hoe aandacht, intentie en afstand het effect van de aanraking beïnvloeden.

Waarom interessant?

Met aanraking, intentie en aandacht kan je de Psycho-Peristaltiek op gang brengen. Door er naar te luisteren krijg je een directe feedback op hoe het zenuwstelsel reageert op jouw interventies.

 

Wat leer je?

  • Je leert meer luisteren naar de geluiden die je om het ‘blote oor’ hoort en ze herkennen als een signaal vanuit het lichaam dat er iets in de diepte gaande is.
  • Het scherpt je waarneming en je vermogen om bij het therapeutische proces te blijven.
  • Je leert hoe je cliënt zich verder bewust kan worden van zijn eigen lichaamssensaties en bewustwording.

Voor wie?

Masseurs en massagetherapeuten

Docent

Nicky Smout is praktiserend Biodynamisch (psycho) therapeut, docent aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie. Zij geeft samen met collega Harry Visser leiding aan het instituut. Zij heeft zich vooral gespecialiseerd in jonge ontwikkelingsthema’s, hechting, imaginatie en pulsatie.

Datum en plaats

Dinsdag 22 november 2022. 

Lestijd is van 10:15 tot 17:15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht.

Benodigdheden

Pen, notitieboekje, handdoeken en een hoeslaken.

Kosten en betaling

De kosten voor deze één-daagse masterclass zijn € 165,- per persoon.

Het bedrag dient voor aanvang aan de masterclass te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na jouw aanmelding ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om deze masterclass door te laten gaan, ontvang je van Holos een definitieve bevestiging en een betaalverzoek. Wij streven ernaar je uiterlijk 3 weken voor aanvang te hebben bericht. 

Ik schrijf mij in voor Masterclass Psycho-peristaltiek

 
    Hoe ben je met ons in contact gekomen?

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
    Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn