Masterclass Focusing – online

Startdata: 

Op dit moment geen data beschikbaar.

Verfijn jouw kennis van en ervaring met Focusing met 3 online bijeenkomsten door Esther Wijs, praktiserend Holos massagetherapeut, gecertificeerd Focusingtrainer en docent bij Holos Academie.

Aanraken, via de huid contact maken, je lijf voelen en de ander voelen. Lichamelijke sensaties herkennen en erkennen, het maakt ons mens en het is een onmisbare vorm van communicatie. Door aanraking van de huid worden ook andere (emotionele) lagen aangeraakt. Als masseur of massagetherapeut ben je je hier zeer van bewust. Dit geldt niet altijd even zeer voor je cliënten. Op zo’n moment kan jouw kennis van Focusing je cliënt helpen. Maar, hoe vaak pas je dit toe in je praktijk? Het geven van focus instructies is iets dat baat heeft bij regelmatige oefening. En misschien merk je dat je het op dit moment, nu aanraken helaas niet meer vanzelfsprekend is, wel vaker wilt aanbieden. Vandaar deze Masterclass.

Ben je masseur (en heb je in leergang 3 Focusing gevolgd) of massagetherapeut en wil je je kennis van en ervaring met Focusing opfrissen? Neem dan deel aan 3 online bijeenkomsten van 2 uur.

De 3 online (Zoom) bijeenkomsten kunnen afzonderlijk gevolgd worden. We gaan zelf oefenen en er is aandacht voor het toegankelijk maken van Focusing voor een niet-geoefend focusser (cliënt). Je krijgt bouwstenen aangereikt die je praktisch kunt inzetten en ook kunt gebruiken als er niet gemasseerd kan worden. Per bijeenkomst van 2 uur staat 1 onderwerp centraal met uitleg en een [online] oefening voor in de praktijk. Er wordt daarna geoefend in 2-tallen en we ronden het geheel samen af. Een handout is bij de prijs inbegrepen.

 • Deel 1 Iets merken in je lijf, hoe werkt dat?
  Het bevorderen van lichaamsbewustzijn.
 • Deel 2 De kracht van erbij zijn.
  Het taalgebruik van Inner-Relationship-Focusing.
 • Deel 3 Er vriendelijk voor zijn?
  De houding van onvoorwaardelijk luisteren.

Voor wie?
Masseurs en massagetherapeuten die Focusing in leergang 3 hebben gevolgd. 

Docent
Esther Wijs 

Datum
Deel 2 || maandag 9 november 15:00-17:00 u
Deel 3 || maandag 23 november 15:00-17:00 u

Vermeld bij jouw inschrijving welk deel/delen jouw interesse heeft. 

Kosten en betaling
De kosten voor deze Masterclass zijn € 40,- per bijeenkomst.
Het bedrag dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor Massagetherapie te Utrecht.

Ik schrijf mij in voor Masterclass Focusing – online

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
  Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn