Tantra – mannengroep

Data: 

15 januari 2023

Tantra
Het pad voor levensenergie

In deze tantra mannengroep gaan we in het kader van bewustzijnswerk samen op onderzoek. Tantra is het pad van zelfonderzoek. Het betekent ‘weven’ en ‘verruiming’. Het kan geïnterpreteerd worden als het verenigen van de vele aspecten van het zelf tot een harmonisch geheel. Tantra is een eeuwenoude leer met een grote verscheidenheid aan technieken. Het werkt met het lichaam, met de adem, met energiebanen en aanwezigheid. 

Het enige wat werkelijk nodig is om tantra te kunnen praktiseren is een nieuwsgierigheid naar jezelf en een open houding naar alles wat zich aandient. Tantra is inclusief. Een ervaring wordt nooit verworpen, maar onderzocht. In iedere ervaring, in iedere emotie, in iedere trilling zit een boodschap en een les. Het is een eeuwenoude holistische visie op het leven en ons wezen.

‘Wat leeft in mij? Wat wil er werkelijk gevoeld worden? Wat zijn mijn diepste verlangens in het leven? Waar word ik echt gelukkig van? Hoe kan ik me tot in de kern vrij voelen? En hoe kan ik meer kleur ervaren in het dagelijks leven?’ Dat zijn enkele vragen die je jezelf kan stellen en die meer onderzocht gaan worden door middel van tantrische oefeningen.

De tantra werkt met levensenergie. Tantra is ontstaan in een bedding van religie, namelijk het hindoeïsme. Veel hindoeïstische goden vertolken een aspect van tantra, maar de meest prominente goden zijn Shakti en Shiva. Shakti is de vrouwelijkheid en staat voor de levensenergie die stroomt en bruist. Shiva is de mannelijkheid en vormt de eindeloze aanwezigheid waarin de levensenergie van Shakti kan stromen. Ze vormen samen de verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke in ons allen en staan voor de heilige eenheid waaruit het leven voortvloeit. Door beide aspecten te belichamen kun je eenheid in jezelf ervaren. 

De levensenergie is een prachtig instrument om mee te werken. Door het uitnodigen van levensenergie kan er veel energie door ons fysieke en energetische lichaam stromen. Er ontstaat beweging, waarbij vastgezette energie of emoties vrijkomen. Dit geven we ruimte en onderzoeken we. Door met aandacht bij deze ervaringen te blijven. Dan kan er transformatie ontstaan en kan het geïntegreerd worden in het geheel. Dan kan er heling ervaren worden. 

Het programma

Er wordt gewerkt met verschillende universele thema’s. Per thema zijn er passnde oefeningen die kunnen helpen deze thema’s te onderzoeken.

Thema’s:

 • Een veilige basis en tevoorschijn komen
 • Opwekken van levensenergie en volgen van de stroom
 • Overgave
 • Openen van bekkenbodem en hart
 • Jezelf inbrengen vanuit waarachtigheid

Wat leer je?

 • Verbinding te maken met het lichaam
 • Structuren voor zelfonderzoek
 • Aanraking en contactoefeningen
 • Werken met levensenergie en hoe dit op te wekken
 • De stroom van de energie volgen
 • Tantrische ademhalingstechnieken

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die zich als man identificeert. De training dient ter verdieping van het zelfonderzoek en wordt dus gegeven in het kader van bewustzijnswerk. Als je jezelf beter wilt leren kennen en meer wilt ervaren, dan is deze training een mooi manier om dit te onderzoeken in een veilige bedding met andere mannen. 

Docent

Olaf Henselmans is opgeleid in tantra door het ‘Centrum voor tantra’. Hij heeft van daaruit een voorliefde voor het werken met de levensenergie en ademhalingstechnieken. Daarnaast heeft hij ervaring in het begeleiden van mannengroepen in proceswerk en is hij werkzaam als psychiater. Hij gelooft in een holistische visie ten aanzien van zelfonderzoek en combineert verschillende werkvelden in deze training.

Certificering

Deze cursus is erkend door de LVNT en VBAG.

Datum en plaats

Deze tweedaagse tantra mannengroep vindt plaats zondag 15 en 29 januari 2023.

De dagen zijn van 10.15 tot 17.15 en bevindt zich in Het Holos Huis aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 295,- per persoon. 

Het bedrag dient voor aanvang van de training te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging en zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

 

Ik schrijf mij in voor de Tantra – mannengroep

 
  Hoe ben je met ons in contact gekomen?

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
  Ik begrijp dat de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn