Training docent Shantala-babymassage

Voor iedereen die docent babymassage wil worden.

Data: 

2 november 2019

Informatie docent Shantala-babymassage

Deze intensieve vierdaagse training is voor iedereen die docent babymassage wil worden. Ook wanneer je werkzaam bent als kraamverzorgende, verloskundige, kinderverpleegkundige (neonatologie) of werkt binnen de kinderopvang, is deze training een waardevolle aanvulling.

We bieden je een zeer volledig programma, waarbij je leert hoe je baby’s kan masseren volgens de Shantala methode, maar ook hoe je deze kennis overdraagt aan ouders. Daarnaast is er aandacht voor het opzetten van je eigen praktijk en krijg je veel theoretische achtergrondinformatie, zodat je na deze training als docent babymassage meteen aan de slag kan.

We leren de Shantala babymassage techniek aan op een babypop. Daarnaast oefenen we ook op elkaar, zodat je zelf de ontspanning, het contact en het ritme kan ervaren en wat deze massage zo bijzonder maakt.

Er zijn zes lesuren per dag, dus 24 uur in totaal. Huiswerkbelasting is ongeveer acht uur per week.

Inhoud training

 • Theorie en praktijk van Shantala Babymassage
 • Psychomotorische ontwikkeling van de baby
 • Ontwikkeling van de basisveiligheid, belang van hechting
 • Ontwikkeling van de tastzin
 • Huilen en de functie van huilen
 • Non-verbale communicatie van lichaamstaal
 • Basisbevestigend dragen en roterend aan- en uitkleden
 • Overstrekken en voorkeurshoudingen
 • Buikkrampjes en veel voorkomende klachten bij baby’s
 • Werken met olie en etherische oliën
 • Werken met de Tummy Tub
 • Opzetten van een cursus Shantala Babymassage
 • Public Relations
 • Het begeleiden van groepen en didactische vaardigheden
In de tussentijd ga je zelf aan de slag met een aantal praktijkopdrachten, zoals het lezen van de verplichte literatuur en syllabus; zelf drie baby’s masseren; een lesplan maken en een proefles geven. Het aantal studiebelastingsuren van deze cursus is 8 uur per week.

Certificaat

Na afloop ontvang je een certificaat en ben je in staat zelfstandig een cursus babymassage te geven. Het certificaat wordt ook erkend door de Vakgroep Shantala massage Docenten (VSD). Lees hier voor meer informatie.

Voor wie?

Voor iedereen toegankelijk

Syllabus en literatuur

De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt. De kosten hiervan zijn bij het lesgeld inbegrepen.

Voor aanvang van de training dien je het boek Baby’s van Desmond Morris (ISBN 9789000342587) gelezen te hebben en het boek Babymassage van Julia Woodfield (ISBN 9789060384299) in je bezit te hebben.

De verplichte literatuur kan worden besteld via Studystore.nl. De verplichte literatuur is niet in het lesgeld inbegrepen.

Benodigheden

Een babypop met een lijf van stof, lengte minimaal 55 cm. Hoe groter hoe beter. Deze is meestal te koop in een speelgoedwinkel. Een wit onderlaken, twee witte badlakens, pen, papier.

Docent

Wilma Spaaij

Datum en plaats

Zaterdag 2 en 23 november, 14 december 2019 en 18 januari 2020. De lestijd is van 10.15 tot 17.15 en bevindt zich bij Holos Academie aan de Nachtegaalstraat 31 te Utrecht

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 475,- per persoon.

Het bedrag dient voor aanvang van de training te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 000570 7862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende aanmeldingen zijn om te starten, ontvang je een definitieve bevestiging en een factuur.

 

Ik schrijf mij in voor de Training docent Shantala-babymassage

 
Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden